کد خبر: 3503394
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۱
آیت‌الله العظمی سبحانی:

مبانی سها در کتاب «نقد قرآن»، فریب‌کاری و شیطنت است

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی سبحانی گفت: امروز کتابی با عنوان «نقد قرآن، دکتر سها» به صورت نامعلوم و محرمانه‌ای به چاپ رسیده که مبانی وحیانی را با عقلانیت مورد بررسی قرار داده و این در حالی است که این کتاب همه‌اش شیطنت و فریب‌کاری است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی دیشب 12 خرداد در هشتمین گردهمایی اساتید علوم عقلی حوزه که در سالن همایش‌های مجمع عالی حکمت اسلامی در قم برگزار شد گفت: افتخار ما این است که در عین حال که نقل و وحی را محترم می‌شماریم، عقل را در خدمت وحی می‌گیریم و محترم می‌شماریم و این بدان معنی نیست که شیعه به دنبال احیای یک مکتب تازه بشری است.
این مرجع تقلید تاکید کرد: آنچه ما به دنبال اثبات و ترویج آن هستیم، احیای عقلانیت و برهان منطبق با وحی است.
ایشان افزود: امروز شیعه و مکتب امامیه به برکت کتاب توحید صدوق و 200 اثر شیخ مفید که آثارش تنظیم کننده عقاید شیعه بود و همچنین فقه مرحوم محقق ثانی و خواجه نصیر، علامه طباطبایی، فاضل مقداد ادامه و رشد پیدا کرد و طی چند دهه اخیر به برکت انقلاب اسلامی و رهبری آن استاد بزرگ، علوم عقلی در حوزه های علمیه رشد یافت و منجر به تأسیس صدها موسسه و مرکز پژوهشی در عرصه علوم اسلامی و انسانی شد.
این مرجع تقلید با تاکید بر رصد افکار روز دنیا و پاسخ به آن بیان کرد: امروز کتابی با عنوان «نقد قرآن، دکتر سها» به صورت نامعلوم و محرمانه‌ای به چاپ رسیده که مبانی وحیانی را با عقلانیت مورد بررسی قرار داده و این در حالی که این کتاب همه‌اش شیطنت و فریب‌کاری است.
این مرجع تقلید تصریح کرد: فعالیت این مجمع باید برای خدا، اسلام و آموزه‌های دینی باشد و با برنامه هایی که دارد جامعه را از لوس وجود چنین میکروب‌هایی با پاسخ‌های علمی و بحث‌های تخصصی پاک کند.
وی افزود: حوزه‌های علمیه باید مراقب باشند، اساتید و پژوهشگران علوم عقلی باید کتب تازه منتشرشده جهان غرب را رصد کنند به ویژه کتبی که در حوزه فلسفه و کلام نوشته شده است، طلاب و پژوهشگران زبان‌دان حوزه باید علاوه بر ارتقای علمی خود نسبت به نشر جوامع غربی مراقبت لازم را داشته باشند و عصاره مطالب منتشر شده غرب را به صورت موضوعی برای نشست های علمی به بحث و بررسی بگذارند.
علما در مقابل تکفیر تدبیر کنند
آیت الله سبحانی در بخش دیگری از سخنانش، مساله تکفیر را مساله روز جهان اسلام دانست و افزودند: امروز علما و اساتید ما باید در مقابل این حرکت تدبیر کنند و کتابچه هایی به منظور این حرکت کلامی در جهان اسلام که ریشه آن به زمان پیامبر(ص) برمی‌گردد، تدوین کنند و برنامه‌هایی اتخاذ کنند.
وی یادآوری کرد: اولین تکفیر توسط اسامه بن زید در زمان پیامبر(ص) و سپس توسط ولید بن عُقبه دنبال شد، بعد از آن در زمان امیرالمومنین(ع) در خوارج ظهور کرد و بعد از اینکه مدتها این تفکر خوابیده بود، احمدبن تیمیه متوفی 728 مساله تکفیر را دوباره احیا نمود و بعد از 300 سال محمد بن عبدالوهاب دنبال کرد و امروز به حد کمال رسیده است.
ایشان افزود: مجمع عالی حکمت اسلامی باید با بالا بردن عقاید، آموزه‌ها و فرهنگ اسلامی اقدامات کاربردی نسبت به این مسائل روز داشته باشد.
آیت الله سبحانی گفت: باید بین ما و آنها همانند فازهای مثبت و منفی که با برخورد با یکدیگر موجب روشنی لامپ می‌شود، برخورد علمی صورت بگیرد تا با سلاح خودشان محکوم شان کنیم و بر روی آنان اثر بگذاریم، در این مراوده ها نباید از تهجر استفاده کنیم و باید سعی کنیم دیگران را نرنجانیم، ما نباید تنها به آموزه‌های خود اکتفا کنیم و باید به صورت کاربردی‌تر عمل کنیم.
ایشان در پایان خطاب به مسئولان مجمع عالی حکمت اسلامی اظهارداشت: در حال حاضر این مجمع در دو استان فعال است و باید تلاش کنید در سایر استان‌ها مراکزی را دایر کنید تا اساتید آن مناطق از نعمت و برکات این مجمع بهره‌مند و در این روزگار پر هجمه به علوم مختلف مسلح بشوند.
captcha