کد خبر: 3504008
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷

خواسته‌‌های قرآنیان از شهردار

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: در گردهمایی نخبگان قرآنی با شهردار تهران آنها خواستار فضاسازی قرآنی، پایه‌گذاری شهر تهران با مؤلفه‌ها قرآنی و اختصاص باشگاهی ویژه جامعه قرآنی شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دیدار نخبگان و اساتید و پیشکسوتان قرآنی شهر تهران صبح امروز، 16 خردا‌دماه با محمد‌باقر قالیباف، شهردار تهران در مسجد باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
 این جلسه که با حضور بیش از 73 نفر قرآنیان شهر تهران چون حجج‌اسلام، موسوی دورچه‌ای، ذکاوت و همچنین یاراحمدی، رضائی، فربین، بحرالعلوم، میرباقری، بهبودی، سعید پرویزی، مجید زکی‌لو، توپچی، خدام حسینی، ابوالقاسمی، طوسی، حاج‌ابوالقاسم، سلیمی، سبزعلی، خواجوی، محمد‌زاده، خرمیان، پور‌معین، موسوی‌بلده، قره‌شیخلو، نادی، ملک‌شاهی، یاری‌گل، سعیدیان، صلح‌جو، سیاح گرجی و حجت‌الاسلام امرودی‌، معاون فرهنگی شهرداری و حجت الاسلام ناصحی‌پور و سایر پیشکسوتان قرآنی شهر تهران برپا شد حجت‌الاسلام کوششی، دبیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران به اجرای برنامه پرداخت و گفت: خدا را شاکریم که در این روزهای پایانی ماه شعبان و در آستانه بهار قرآن در جمع اساتید و پیشکسوتان قرآنی هستیم.

وی عنوان کرد: برخی از این پیشکسوتان قرآنی در کارگروهای تخصصی شورای عالی شهرداری عضو هستند و برخی نیز در شوراهای قرآن و عترت مناطق 22 گانه تهران عضو هستند، سپس مهدی غلام‌نژاد به تلاوت آیاتی از سوره فاطر پرداخت و بعد از آن تعدادی از قرآنیان به بیان نکاتی پرداختند در ابتدا عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان ضمن تشکر از خداوند که توفیق حضور در این جلسه را داده است، اظهار کرد: در طول مدت پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در هیچکدام از دوره‌های شهرداری شاهد برپایی این گونه فعالیت‌های قرآنی از لحاظ کمی و کیفی نبوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه من به‌عنوان یکی از اعضا شورای عالی قرآن شهرداری علاقه‌مندم که این جریان با انگیزه دنبال شود، اضافه کرد: این نمایشگاه حرکت مبارکی است که جلوه‌های از فعالیت‌های قرآنی را به مرحله نمایش می‌گذارد و حمایت‌های خوبی از جلسات و مؤسسات قرآنی صورت گرفته است.

وی عنوان کرد: رسیدن به حیات طیبه و پایان دادن به تمام جرائم و خطاها و ناهنجاری‌ها جامعه مستلزم تثبیت سبک زندگی قرآنی هستیم. چنانچه که در فرمایش مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید شده است.

سلیمی عنوان کرد: سبک زندگی قرآنی در گروی ترویج، تفهیم مفاهیم کاربردی قرآن و احادیث است. کارهایی در این زمینه انجام گرفته است که نیازمند عنایت بیشتر برای ترویج آیات و احادیث کاربردی هستیم.

در ادامه میر‌باقری یکی دیگر از اساتید قرآن عنوان کرد: با تشکیل شورای عالی قرآن تحولی در فضای قرآنی شهر به وجود آمده است و از مجموعه شورای عالی قرآن شهرداری تشکر می‌کنم.

وی عنوان کرد: بالحمدلله با عنایت شهردار فضای شهر رو به قرآنی شدن است، الحمد‌الله پس از پیروزی انقلاب اسلامی ترویج فعالیت‌های قرآنی از روخوانی و روانخوانی قرآن گرفته تا برپایی دوره‌های مفاهیم رو به رشد بوده است و حتی در محافل قرآنی به خواندن قرآن تنها اکتفا نمی‌شود اما جای مسئله‌ای چون تشکیل ساختار فکری برگرفته از آموزه‌های قرآن در جامعه خالی است. به این معنی که جوانان قرآنی بیندیشند و فکرشان از قرآن برگرفته باشد.

میرباقری با اشاره به اینکه متأسفانه در زمان ما عمل‌گرایی رایج شده است، اضافه کرد: در حالی که قرآن ایمان را رکن اول و عمل را رکن دوم می‌داند. همچنین در دوران ما توجه به دنیا بسیار است در حالی که براساس قرآن توجه به آخرت مهم است و این نگاه فکری و اعتقادی قرآن است.

استاد قرآنی با اشاره به نقش شهرداری بر فضا‌سازی قرآن و استفاده از این جملات و استخراج آنها در فضا‌سازی شهر موجب ترویج فکر و اندیشه قرآنی می‌شود، گفت: فعالیت‌های شهرداری در حال حاضر در زمینه‌های قرآنی خوب است و امیدواریم که با فضا‌سازی قرآنی تفکر و اندیشه قرآنی نیز رواج یابد.

در ادامه موسوی‌بلده ضمن تشکر از شهرداری منطقه 13 که امکانات خوبی را برای مؤسسات قرآنی فراهم کرده است، عنوان کرد: مؤسسات قرآنی همان هیئت‌های مذهبی سابق هستند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌عنوان تشکل‌های قرآنی شناسنامه‌دار معرفی شدند. آنچه که امروزه مشکل مؤسسات است مکان آنهاست که آن را با سختی تهیه و تجهیز می‌کنند و ناچار به پرداخت اجاره‌های سنگین هستند که اگر بشود حمایت‌های بیشتری در این راستا انجام گیرد مؤسسات با فراق بال به‌دنبال اجرای فعالیت‌های قرآنی می‌روند.

سپس محمد خواجوی، از دیگر اساتید قرآنی کشورمان با اشاره به اینکه فعالیت‌های قرآنی شهرداری قابل تقدیر است، عنوان کرد: برپایی چنین جلساتی کم‌نظیر است، فکر می‌کنم در بحث فضا‌سازی و تبلیغات کشور به اندازه 3 تا 4 دهه به طور کافی کار شده است و آنچه مغفول مانده عملیاتی کردن فعالیت‌های قرآنی است.

وی عنوان کرد: ارزش‌های انقلابی به شرطی ماندگار است که قرآن عملیاتی شود و حلاوت و شیرینی قرآن در ذائقه مردم بنشیند.

خواجوی با تأکید بر اینکه فضاسازی شرط لازم است اما کافی نیست عنوان کرد: به اندازه کافی در تمامی کشورها به این امر توجه می‌شود اما آنچه شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران است که بیش از 300 هزار شهید و صدها هزار جانباز تقدیم انقلاب کرده است عملیاتی کردن ارزش‌های قرآنی است.

این استاد قرآنی تصریح کرد: اگر رفتارها و ارزش‌های قرآنی در جامعه نهادینه شود انقلاب نیز ماندگار می‌شود لذا شهرداری باید راهکارهایی را به‌عنوان الگو قرار دهند که آنها سبک زندگی قرآنی را ارائه دهند چنانکه فردی که رفتار قرآنی دارد به عنوان الگو معرفی شود و یا شهروندان قرآنی که بهترین رفتارهای قرآنی را دارند مورد تشویق قرار گیرند.

وی تأکید کرد: امیدواریم کارگروهایی در شهرداری تشکیل شود تا بتواند در حفظ ارزش‌های قرآنی و نهادینه کردن آنها در شهر تهران و شهرداری اقداماتی مؤثری انجام گیرد.

سپس اخوان‌اقدم از دیگر اساتید کشورمان عنوان کرد: این کار شهرداری درباره حمایت از جلسات قرآن در مؤسسات جای تشکر دارد اما حقیقت این است که جلسات سنتی قرآن از پس از انقلاب اسلامی روند روبه رشدی نداشته است لذا باید طرحی ریخته شود تا بتواند اساتید جلسات قرآن در طول سال قرآن‌آموزان را در جلسات نگه دارند و یا جلسات قرآن را در فضای با نشاط برگزار کنند. لذا باید ساز و کارهای مناسبی از سوی شهرداری در نظر گرفته شود تا این جلسات سنتی قرآن روند رو به بهبودی داشته باشد.

در ادامه علی فربین عنوان کرد: گرایش شهرداری طی این دو سال اخیر برای تجهیز مؤسسات و جلسات قرآنی قابل تقدیر است اما این حقیقتی است که متأسفانه جلسات قرآن رو به تعطیلی کشیده شده است که نیازمند کار پژوهشی در بحث محتوای و روش اداره جلسات قرآن هستیم. زیرا روش اداره این جلسات نیز هنوز سنتی است. تا از این طریق بتوانیم افرادی که به جلسه وارد می‌شوند تا پایان جذب کنیم.

وی با اشاره به بروز کردن محتوای جلسات عنوان کرد: متأسفانه جلسات قرآن مانند مؤسسات دارای اتحادیه نیست لذا خوب است که توسط شهرداری گردهمایی اساتید جلسات قرآن به صورت ماهیانه تشکیل شود. از سوی دیگر مسابقات قرآنی به مانند شمسه برای شاگردان قرآن جلسات تشکیل شود.

سپس محمد‌رضا پور‌معین، خادم قرآن با تأکید بر اینکه شورای عالی قرآن شهرداری یک دست است و یک دست صدا ندارد، اظهار کرد: شاید لازم باشد در این شورا از برخی از فرهیختگان قرآنی شهر تهران استفاده شود همچنین مبلمان شهری شهر تهران نیز رنگ قرآنی کم دارد مانند دروازه قرآنی و غیره..

وی ادامه داد: امیدواریم این حمایت و تجهیزات از جلسات و حلقات قرآن ویژه بانوان انجام گیرد زیرا مشکلات جلسات بانوان بیش از آقایان است که بسیاری از آنها تعطیل شده است.

سپس یاراحمدی با اشاره به اینکه شهرداری تهران در جای جای وظایف شهری‌اش نقش‌آفرین خوبی باشد، افزود: امیدواریم که به زودی به فکر ایجاد شهر قرآنی باشیم شهری که در آن فرهیختگان قرآنی در جای خود باشند و جلسات قرآنی آن ملتمسانه برگزار نشود.

وی عنوان کرد: اگر بتوان در دوره پرفروغ مدیریت جهادی شهرداری پایه‌های شهر قرآنی و مؤلف‌های این شهر را ترسیم و تبیین کنیم شاید به جای یک فرهنگسرای قرآن نیازمند چند فرهنگسرا و یا چند صد مدرسه و هزاران هزار جلسه قرآن باشیم.

یاراحمدی اضافه کرد: امیدوارم پایه‌گذار شهری باشیم که در تاریخمان بدرخشد و در طلیعه ماه مبارک رمضان پایه‌گذار شهر قرآنی با همه مؤلفه‌های آن باشیم.

محمد‌زاده، مدیر رادیو قرآن از دیگر سخنران این جلسه بود و در ادامه گفت: خوشحالم که طی این جلسه صحبت از دغدغه برای ارائه بهتر خدمات قرآنی به قرآن‌آموزان است.

وی تصریح کرد: ارائه بهتر خدمات قرآنی به قرآن‌آموزان مستلزم توجه ویژه به خود افراد برگزار کننده است چنانچه در بسیاری از کشورها برای گروه‌های مرجع، امکانات رفاهی قابل توجهی در نظر گرفته شده است.

محمد‌زاده بیان کرد: در نظر گرفتن امکانات رفاهی برای صنف جامعه قرآنی و باشگاهی برای آنها موجب تولید نشاط و خلاقیت و نوآوری می‌شود.

وی اظهار کرد: شهرداری به عنوان مسئول امکانات رفاهی شهر تهران و ارتقاء سبک زندگی نقش مؤثری دارد که به عنوان مصوبه باشگاهی را برای صنف جامعه قرآنی در نظر بگیرد.ما هم در رادیو قرآن و به نمایندگی از سوی سیمای قرآن در زمینه انعکاس خبری اقدامات قرآنی شهری شهردار اقداماتی را انجام خواهیم داد.

captcha