کد خبر: 3504128
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۴
قالیباف در پاسخ به سؤال اختصاصی ایکنا؛

شهرداری تهران از فرصت تجدید نظر برای احیای حق دارالقرآن شهرک اکباتان استفاده می‌کند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: شهردار تهران در حاشیه آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه شمیم وحی در خصوص توقف دارالقرآن شهرک اکباتان پیرو شکایت مدیریت بلوک ۱۹ فاز دو شهرک اکباتان از شهرداری تهران، با تأکید بر اینکه در مجموع تابع قانون هستیم، افزود: اما از این فرصت تجدید نظر برای احیای حقوق این مرکز استفاده می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در حاشیه آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه شمیم وحی و در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره میزان اتکای تشکل‌های مردمی ـ قرآنی بر بودجه‌های دولتی و شهرداری با توجه به شعار سال، گفت: مؤسسات قرآنی ـ مردمی نباید اتکایی به بودجه‌های دولتی داشته باشند اما دستگاه‌های دولتی و شهرداری‌ها به عنوان نهادهای عمومی غیر دولتی نیز وظیفه دارند بخشی از امکانات خود را برای کارهای قرآنی و فرهنگی سرمایه‌گذاری کند که شهرداری تهران به سهم خود این کار را انجام می‌دهد.
وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ایکنا مبنی بر توقف مجدد دارالقرآن شهرک اکباتان پیرو شکایت مدیریت بلوک ۱۹ فاز دو شهرک اکباتان از شهرداری تهران و ابطال حکم واگذاری این زمین به دارالقرآن و فرصت تجدید نظر 20 روزه شهرداری، اظهار کرد: در جریان فرآیند این دارالقرآن هستم و حتما شهردار تهران پیگیر است و شهردار تهران حتما از این فرصت تجدید نظر در دادگاه استفاده خواهد کرد و پیگیر حقوق آنها خواهیم بود.
قالیباف با تأکید بر اینکه همه مجری قانون هستیم، اضافه کرد: طبیعتا هرچه قانون حکم کند هم مردم و هم شهرداری آن را اجرا می‌کنیم و باید دید حکم نهایی چه خواهد بود شاید بگوید همان جا بماند و شاید بگوید باید جابه‌جا شود و به محل جدیدی نقل مکان کند که در مجموع تابع قانون هستیم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه  شهرداری نمایشگاه‌های متعدد در مناسبت‌های مختلف برپا می‌کند، عنوان کرد: که امسال برای دومین سال است که نمایشگاه ویژه تجهیز مؤسسات و مراکز، دارالقرآن‌های شهر تهران و به منظور حمایت از فعالیت‌های غیردولتی و غیرسازمانی دستگاه‌های دولتی است.
وی با اشاره به اینکه همچنین طی این حمایت‌ها از جلسات خانگی و سنتی و شاخص شهر تهران حمایت به عمل می‌آید، ادامه داد: استقبال خوبی نیز در این زمینه شده است چنانکه در نمایشگاه امسال به نیازهای ضروری این تشکل‌های قرآنی بیشتر توجه شده است.
قالیباف با پیش‌بینی اعتبار حدود دو میلیارد و 500 میلیون تومانی این نمایشگاه اظهار کرد: که بیش از دو هزار و 700 مؤسسه و تشکل قرآنی از این حمایت برخوردار می‌شود.
وی در پاسخ به خبرنگار دیگری درباره پایین آمدن سرانه مطاله کتاب‌های دینی و قرآنی مردم، عنوان کرد: همانطور که در آمار نشان داده شده است بطور کلی سرانه مطالعاتی مردم در کشور ما پایین و غیرقابل قبول است که توجه به موضوعات مذهبی نیز تنها با بحث چاپ و نشر کتاب‌ها حل نمی‌شود بلکه باید نخست فضای مصرف و استفاده آن را درست کنیم و به ترویج این موضوع به درستی بپردازیم و طبیعتاً زیر ساخت‌هایی که برای این امر است را ترسیم کنیم و آن هنگام است که چرخه تولید مسیر اساسی خودش را طی می‌کند.
شهردار تهران اضافه کرد: شهرداری تهران با افتتاح باغ کتاب طی امسال به غیر از نمایشگاه کتاب، بیشتر به مخاطبانش که کودکان و نوجوان و به عبارت دیگرافراد زیر 15 سال‌ است می‌پردازد به گونه‌ای که مطالعه را در زندگی کودکان و نوجوان از همان دوران خردسالی و نوجوانی می‌آوریم. هر چند به صورت مستقیم مسئولیت این کار با شهرداری نیست اما بخشی از کار را می‌توانیم ایفای نقش کنیم که درحال انجام آن هستیم.
وی با تأکید بر اینکه عموم سرانه مطالعه در کشور کاهش یافته است، عنوان کرد: به طور یقین اولویت داریم که در جامعه اسلامی به مسائل دینی نیز توجه کنیم چنانکه به تازگی شاهد بودیم که سبک «یاد یار مهربان» را عوض کردیم. در گذشته کتابخانه‌ها را تقویت کردیم که بیش از هفت میلیون جلد کتاب به کتابخانه‌ها دادیم اما هنگامی که خروجی‌ها را کنترل می‌کردیم شاهد بودیم که سرانه مطالعه آن گونه که باید بالا نرفته است و در سالی که گذشتبا طرحی که داشتیم تمامی دانش‌آموزان مدارس را مورد توجه قرار دادیم و کتاب‌ها را در اختیارشان قرار دادیم و خودشان کتاب مورد علاقه‌شان را انتخاب کردیم و شاهد بودیم که از این روش می‌توانیم بهتر سرانه مطالعه را بالا ببریم.
قالیباف در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگر در خصوص متولیان فرهنگی مثل وزارت فرهنگ ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامي در بحث فرهنگ قرآنی تا چه میزان همگام و همراه شما بودند؟ افزود: هیچ مشکلی در این زمینه نداریم و چه این متولیان فرهنگی و چه مؤسسات غیردولتی همکاری و هماهنگی خوبی در این زمینه دارند وامیدوارم که ماه مبارک رمضان که در حقیقت فرصت خوب و بهار قرآن است چنانکه همه موضوعات فرهنگی و قرآنی را در همه مناطق و مساجد مورد توجه قرار داده‌ایم بتوانیم در حوزه قرآن با محوریت تپه‌های عباس آباد نیز برنامه‌های قرآنی خاصی را برپا کنیم که از مردم دعوت می‌کنیم تا بتوانند از برنامه‌های این 30 شب استفاده کنند.
وی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص تغییر دومین نمایشگاه شمیم وحی با سال گذشته، اظهار کرد: از جهت مکان و چیدمان آن منظم‌تر از سال گذشته است و کالاها با توجه به ایرانی بودن و تولید داخلی بودن و بنا بر نیاز و ضرورت مؤسسات محصولات عرضه می‌شود به گونه‌ای که نوع خرید متناسب با نیاز مؤسسات است.
captcha