به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، این مراسم با حضور عادل آذر، رییس مرکز آمار کشور سعید جهانیان، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان به عنوان مترجمان کتاب، علی منتظری، رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، تقوی، رییس انتشارات جهاد دانشگاهی، مهدی فیض، رییس مرکز دانشجویی- فرهنگی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی برگزار شد.
این کتاب، تعارضات میان آمار کمی و کیفی را از بین میبرد
عادل آذر، رییس مرکز آمار کشور در آغاز این مراسم با بیان اینکه به دلیل روند تحصیلی و پژوهشی در زمینه آمار به شدت کمیگرا هستم، به بیان تجربیاتی در خصوص انتخاب این اثر برای ترجمه پرداخت و گفت: هم اکنون شاهد باز شدن باب جدیدی در در زمینه علوم آماری هستیم؛ ریاضیدانها در پی عبور از مسائل کمی و فرموله کردن منویات کیفی امور هستند. بسیاری از دانشمندان دریافتهاند که تکیه صرف به ریاضیات نمیتواند نیازهای اساسی جهان را برآورده، شبیهسازی و فرموله کند.
وی در ادامه، مطالعه کوهرت، آسیب دیدگان بمباران شیمیایی سردشت و همچنین پژوهشی در خصوص نابرابریهای اجتماعی که در دانشگاه شاهد در حال انجام است را از جمله انگیزههایش برای ترجمه این اثر دانست و گفت: این کتاب در واقع تعارضات میان آمار کمی و کیفی را از بین میبرد و آن را معنادار میکند.
سیستمهای زوجی، تکامل یافتهتر از روشهای صرفا کمی و کیفی هستند
جهانیان، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان و دیگر مترجم کتاب «مبانی پژوهش ترکیبی»، گفت: این کتاب از منظر روششناسانه، تکامل یافتهتر از روشهای کمی و کیفی است؛ سابق بر این نظریهپردازان بر این باور بودند که بهترین تطابق و توافق را با سیستم عدد دارند و این عدد، مرتبط با حقیقت تلقی میشد.اما علوم انسانی نتوانسته بود با این عدد، توافق و تطابق پیدا کند و از این رو عدهای علوم انسانی را ناموفق قلمداد میکردند. از این جهت نظریهپردازانی چون سوسور، از طریق سیستم زبان، از علوم انسانی مهجوریتزدایی کردند.
وی افزود: یک سیستم هر اندازه بتواند با سیستمهای دیگر زوجی شود و این زوجی شدن قویتر و انباشت اطلاعات بیشتر باشد، تکامل یافتگی بیشتری دارد و بر خلاف آنتروپی عمل میکند.
جهانیان در پایان کتاب را دارای ساختار ساده اما کارآمدی دانست که مولفان آن (چارلز تدلی-عباس تشکری)، پژوهش را دارای سه مرحله اساسی، مفهومسازی، طراحی(دیزاین) و استنتاج میدانند.
تعریف پارادایم پژوهشی آثار باید مورد توجه قرار گیرد
علی منتظری، رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی نیز که در این نشست حضور داشت، با اشاره به اینکه کتاب حاضر، اثر ارزشمندی است که میتواند مورد استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی و متقاضیان دورههای پسادکتری قرار گیرد، به بیان دغدغهای در باب پارادایم پژوهشی پرداخت.
وی با بیان اینکه آثاری از این دست، دارای جهان بینی است، از مولفان کتاب خواست تا در کنار ترجمه شیوای اثر، پارادایم اثر را نیز تعریف کنند تا دانشجویان بدانند این کتاب چه جهانبینی را مد نظر قرار داده است؛ پارادایم پژوهش که مبتنی بر جهان بینی توحیدی است را باید مولفان گرانقدر با ابتکاری که دارند، بنویسند تا دانشجویان آگاه شوند.
شبکه معرفت علم در جهان باید از سه پارادایم کنونی خارج شود
سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز انتشار چنین آثاری در کشور را اتفاقی خوب دانست و افزود: این کتاب لایهای دیگر از پژوهش را به دانشجویان معرفی میکند و اتفاق بزرگی است که از لایههای کمی و کیفی پژوهش به رویکردهای تلفیقی و ترکیبی در این زمینه دست یابیم و آن را به کار بندیم.
وی با ابراز نگرانی از تحمیل شدن پارادایمهای پژوهشی غیر اسلامی به تحقیقات و مطالعات کشور بر لزوم تعریف و تبیین پارادایم پژوهشی اسلامی تاکید کرد و گفت: شبکه معرفت علم در جهان باید از سه پارادایم کنونی خارج شود. این پارادایم ها محصول تمدن غرب است که با تکیه بر آن در حال پیش روی است.
چاپ نخست کتاب مبانی پژوهش ترکیبی(تلفیق رویکردهای کمی و کیفی)، تالیف چارلز تدلی و عباس تشکری و ترجمه عادل آذر و سعید جهانیان به همت انتشارات جهاد دانشگاهی در هزار نسخه راهی بازار نشر کشور شده است. قیمت این کتاب که در دو بخش کلی و دوازده سر فصل تدوین شده 27 هزار تومان است.
گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید!