به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم نکوداشت استاد شهریار پرهیزکار، بعدازظهر امروز 16 خردادماه در سالن اجتماعات خبرگزاری فارس و به همت مسئولان این خبرگزاری برگزار شد.
در بخشی از این مراسم شهریار پرهیزکار در سخنانی با اشاره به آیه 39 سوره مبارکه کهف، «وَلَوْلَا إِذْ دَخَلْتَ جَنَّتَكَ قُلْتَ مَا شَاء اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ»، گفت: این مراسم تجلیل از من نیست، چرا که ما منهای قرآن چیزی نیستیم، خدمتی که در این عرصه داشتهایم خواسته خود خدا بوده است.
وی در ادامه به کسب رتبه در سال 71 در مسابقات بینالمللی قرآن در کشور عربستان اشاره کرد و افزود: در ان مسابقات کسب رتبه اول توسط یک ایرانی و پایینتر بودن حافظ عربستانی بعد از ایران تودهنی بسیار محکمی بر دهان وهابیت بود. همه این موارد و این امکانات میتوانست نباشد یا میتوانست به گونهای دیگر باشد. برای همین است که میگویم این جلسه تقدیر از شخص من نیست بلکه تقدیر از قرآن است و به این موضوع عمیقانه اعتقاد دارم.
پرهیزکار با اشاره به دیدن اولین استادش آن هم بعد از 30 سال در این جلسه نکوداشت، تصریح کرد: دیدار با اولین استادم در این مراسم برای من بزرگترین هدیه ممکن بود. من نزد استاد ادیبزاده الفبای قرآن یا به قولی فتحه، کسره و ضمه را فراگرفتم. ایشان اولین استاد من بودند که افتخار شاگردی ایشان را به مدت یک ماه در مسجد توحید داشتهام.
این حافظ برجسته قرآن اظهار کرد: هنوز هم و بعد از 40 سال هر وقت از خیابان جمهوری اسلامی میگذرم حتماً به این مسجد سری میزنم و تا دلم میخواهد گریه میکنم. با اینکه تنها یک ماه در این مسجد قرآن را فراگرفتم اما خاطرات بسیار زیادی از آن دارم. در آنجا برای اولین بار وارد عرصه حفظ قرآن کریم شدم، اولین حفظیات من در آن جلسه صورت گرفت و موفق شدم برای اولین بار 11 آیه ابتدایی سوره مبارکه مومنون را حفظ کردم.
وی به جایزهای که در آن جلسه دریافت کرده است اشاره و اذعان کرد: طعم و لذت آن جایزه که یک ساعت مچی بود و توسط استاد ادیبزاده به من اهدا شد برای همیشه در ذهن من مانده و خواهد ماند. برای همین است که توصیه میکنم به مسئولان تا بحث جوایز را در زمینه فعالیتهای قرآنی جدی بگیرند.
پرهیزکار در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به غیبت مسئولان فرهنگی در برنامههای قرآنی، خاطرنشان کرد: اگر امروز و در این مراسم مسئولان فرهنگی کشور حضور ندارند در ازای آن نوجوانان علاقهمندی حضور دارند که حضورشان برای من بسیار ارزشمندتر از مسئولان است.
وی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم مقایسهای بین حضور مسئولان فرهنگی در برنامهها و جلسات قرآنی با سایر برنامهها داشته باشیم، وضع آنها بسیار وخیم خواهد شد، گفت: در این زمینه حرف برای گفتن بسیار زیاد است. اگر عرصه فعالیتهای قرآنی را با سایر عرصهها مقایسه کنیم به واقعیتهای بسیار زیادی دست خواهیم یافت.
این استاد پیشکسوت قرآنی کشورمان در ادامه خطاب به مسئولان فرهنگی کشورمان بیان کرد: چرا وقتی مراسم تجلیل از سایر فعالان در عرصههای مختلف برگزار شد حضور داشتید و چه کارهایی که انجام دادید، اما در بحث قرآن، درگیر جلسات و کار و ... بودید. انشا الله که حقیقت را میگوئید. اما قرائن و شواهد و مدارک چیز دیگری میگوید.
پرهیزکار با اشاره به اینکه شواهد و قرائن میگوید که اگر اهتمام مقام معظم رهبری نبود شاهد همین فعالیتهای قرآنی هم نبودیم، گفت: اگر اهتمام معظمله نبود همین برنامه که جای خود دارد بلکه شاهد 95 درصد از برنامههای فعلی که در عرصه فعالیتهای قرآنی برگزار میشود نیز نبودیم.
وی افزود: من سند و مدرک دارم که زمانی قصد تعطیلی مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران را داشتند، زمانی دیگر رادیو قرآن را تا آستانه تعطیل شدن هم پیش بردند اما حمایتهای مقام معظم رهبری مانع از این کارها شد.
این داور مسابقات بینالمللی قرآن با اشاره به برگزاری برخی مراسمها در موقعیتهای مختلف، گفت: شاهد برگزاری این مراسمها هستیم که در 9 منکر وجود دارد اما برای اینکه آن منکرها دیده نشوند یک قرآن هم میآورند تا به این ترتیب همه چیز در سایه قرآن قرار بگیرد. من اطلاعات و مستندات و مدارک خود را در همه این زمینهها دارم و به موقع آنها را ارائه میکنم. زمانی که فراخواهد رسید گذاشتهام.
پرهیزکار در بخش دیگری از صحبتهای خود بر لزوم افزایش تجلیلها در عرضه قرآن اشاره و تصریح کرد: با اینکه در این دنیا باید این قبیل تجلیل زیاد شود، اما نیاز ما در آخرت بسیار بیشتر به این نوع تجلیلها است و امیدوارم در آن دنیا نیز تجلیل شویم. تأثیر جایزه دادن بسیار زیاد است و من به یاد دارم اولین جایزهای که از دست استاد ادیب زاده گرفتم دهها متر را با شوق و ذوق تمام به سمت خانه دویدم.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان در ادامه به یکی از خاطرات خود قبل از اعزام به مسابقات کشور لیبی اشاره و بیان کرد: در ان سال که هنوز چندماهی از ترور مقام معظم رهبری نگذشته بود و در حالی که ایشان در منزل بستری بودند، ما را به حضور پذیرفتند که چند نفر از قرآنیها حضور داشتند، در آن دیدار ایشان به «اعتمادیان» رئیس وقت سازمان اوقاف فرمودند که هر چقدر برای قرآن هزینه کنید و تجلیل کنید هیچ اسرافی صورت نگرفته است و اساساً صرفهجویی در این عرصه معنا ندارد. من همیشه این موضوع را به مسئولانی که متاسفانه در برنامههای قرآنی کمتر به چشم میخورند، بارها گفتهام.
وی همچنین با تأکید بر اینکه توقعش از نظام اسلامی بسیار بیشتر از وضع موجود بوده است، عنوان کرد: اینکه میگویم توقع منظور توقع مادی و معنوی است، من کشورهای عربی بسیار زیادی رفتهام و هزینهای که انها برای قرآن میکنند را نیز دیدهام برای همین است که میگویم، توقعم از نظام اسلامی بسیار بیشتر بوده است.
پرهیزکار بیان کرد: اگر جلسه تقدیر از یک شخصیت گذاشته میشود نباید آن مراسم پررونقتر از جلسات و مراسمها قرآنی شود، اگر سیستم فرهنگی کشور سالم باشد، پررونقترین و عالیترین مسائل از لحاظ مادی و معنوی باید بریا قرآن باشد و البته قرآنیها نیز باید بدانند که اگر تجلیل میشوند به برکت نوکری قرآن است.
این استاد برجسته قرآنی در ابتدای سخنان خود نیز به اجرای «حنانه خلفی» در این مراسم اشاره کرد و گفت: اگر چنین فرزندانی در ایران اسلامی رشد میکنند به برکت همین جوایزی است که اهدا میشود و باید تأثیر این جوایز را دریابیم. من تا کنون حافظی مسلطتر از ایشان ندیدهام.
انتظار فرج از سخنان تو کشم