کد خبر: 3506091
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۶
مجید ملانوروزی:

اولویت در حمایت وزارت ارشاد با هنرمندان قرآنی است

گروه هنر: مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: الگوسازی موفق در عرصه هنر، نیازمند هنرمند متعهد نیز است. برای همین حمایت از هنرمندان حوزه انقلاب و قرآن از دیگر اولویت‌های این مرکز است که سعی می‌کنیم توجه ویژه‌ای به آن داشته باشیم.

مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس موزه هنرهای معاصر تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه جنگ نرم محور همیشگی تصمیمات غرب است، اظهار کرد: سال‌هاست که می‌بینیم بسیاری از مراکز غربی با رفتار و تصمیمات خود در جهت دشمنی با فرهنگ و هنر ایرانی قدم برداشته‌اند. پس عجیب نیست که هر از گاهی ما شاهد هجمه‌ای از سوی آنان باشیم، اما به هر حال ما نیز باید در این عرصه محکم و قوی بوده و با ساخت و اجرای کارهای ماندگار آنها را در انجام سیاست‌هایشان ناامید کنیم. یکی از راه‌های رسیدن به این خواسته نیز این است که الگوهای صحیح داشته باشیم، الگوهایی که در آن مسئله اصلی رضایت خارجیان نباشد، بلکه هدف، احقاق حقوق مردم و مسلمانان جهان باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که وزارت ارشاد در عرصه هنرهای تجسمی، چگونه معرف الگوی صحیح اسلامی و قرآنی بوده؟ این گونه توضیح داد: هنرهای تجسمی حوزه بسیار گسترده‌ای دارد. همین عامل هم باعث می‌شود دستاوردهای آن نیز وسیع باشد. البته گستردگی موضوع سبب می‌شود توجه به این حوزه (تجسمی) نیز کمی دشوار شود، ولی ما در حد توان‌مان تلاش می‌کنیم، برنامه‌ها را به گونه‌ای هدایت کنیم که هنر قرآنی و اسلامی در اولویت اصلی قرار گیرد، چون اعتقاد داریم این رویکرد علاوه بر اینکه موجب رشد فضای هنری در کشور می‌شود باعث می‌شود فضای هنری نیز به لحاظ کیفی رشد مطلوبی داشته باشد.

این مدیر هنری تاکید کرد: الگوسازی موفق در عرصه هنر، نیازمند هنرمند متعهد نیز است. برای همین حمایت از هنرمندان حوزه انقلاب و قرآن از دیگر اولویت‌های این مرکز است که سعی می‌کنیم توجه ویژه‌ای به آن داشته باشیم. در این راستا نمایشگاه و جشنواره‌های مختلف را نیز برگزار می‌کنیم تا بتوانیم در آینده نزدیک هنرمندانی داشته باشیم که دغدغه اصلی آنان اشاعه آموزه‌های دینی و قرآنی باشد. در این میان ارشاد یک طرف ماجراست و در طرف دیگر مطبوعات و رسانه‌ها قرار دارند که قادر هستند یاری‌رسان ما در این عرصه باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره حواشی پیش آمده از سوی رسانه‌های آلمانی پیرامون حضور وی در اختتامیه مسابقه کاریکاتور هولوکاست هم این گونه توضیح داد: اتفاقات و حواشی که از سوی رسانه‌های غربی نسبت به برنامه‌های هنری صورت می‌گیرد، نشان می‌دهد برخلاف ادعاهای رایج، تا چه اندازه عملکرد آنها سیاسی است. نگاه دیگر بحث ایران‌ستیزی آنهاست که غربیان در تمامی عرصه‌ها به آن پایبند هستند. آخرین نمونه آن هم مربوط به حاشیه‌سازی آنها نسبت به حضور من در مسابقه کاریکاتور هولوکاست می‌شود. این بر کسی پوشیده نیست که در کاریکاتور وقایع تاریخی و روز به زبان طنز بیان می‌شود، برای همین اگر نگاهی مورد پسند ما نیست نباید نسبت به آن برآشفته شویم، اما وقتی این رفتارها را از سوی مدعیان آزادی بیان در غرب مشاهده می‌کنیم بیشتر پی به دروغ‌های آنها می‌بریم.
هولوکاست خط قرمز غربیان است

ملانورزی تاکید کرد: غربیان به خود اجازه می‌دهند درباره هر موضوعی که در دنیا وجود دارد اظهار نظر و دخالت کنند، حتی اگر آن موضوع به مقدسات کشوری مربوط شود، اما به هیچ وجه تاب این را ندارند که درباره هولوکاست حرفی زده شود. برای همین وقتی یک مسابقه کاریکاتور با این محوریت برپا می‌شود طبیعی است با چنین برخوردهایی مواجه شوند. با این توضیح نشریات آلمانی به روی دولت خود فشار می‌آورند تا مراوده‌های فرهنگی با ما را محدود کنند.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: فلسطین یکی از موضوعات و دغدغه‌های اصلی جمهوری اسلامی است که نمود آن را در تمامی حوزه‌ها می‌توان دید. با این توضیح، برای خوشایند غربیان از آرمان‌های خود کوتاه نمی‌آییم و همیشه نسبت به مظلومیت ملت فلسطین، دغدغه خواهیم داشت. بنابراین مسابقاتی چون کاریکاتور هولوکاست برای خوشایند عده‌ای متوقف نخواهد شد.
captcha