رشید جعفرپور، مدیرکل اداره فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اظهار کرد: بخش دانشگاهی جشنواره امام رضا(ع) برای ما دومین دورهای است که برگزار میشود ولی برای خود بنیاد بینالمللی فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع)، چهاردهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) است.
وی افزود: سال گذشته که دوره اول ما بود با 16 دانشگاه وارد شدیم؛ البته اساتید دانشگاهها خودشان بهطور مستقل در این جشنوارهها در دورههای قبل شرکت میکردند ولی بهصورت سازمانیافته و از سوی معاونت فرهنگی وزارت علوم، نبود.
شرکت 29 دانشگاه در جشنواره امام رضا(ع)
مدیرکل اداره فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امسال 29 دانشگاه ما در این جشنواره بهطور مستقیم شرکت میکنند، چون تعداد دانشگاهها زیاد شده هفت کمیته شامل کمیتههای هنری، علمی و پژوهشی، بینالملل، مجازی، فرهنگی ـ ادبی، طب رضوی و بانوی کرامت تعیین کردهایم.
وی ادامه داد: ذیل هر کدام از این کمیتهها چندین دانشگاه قرار دادیم که دانشگاههای الهیات شیراز، اصفهان، رازی کرمانشاه، تهران و علامه طباطبایی و کردستان کمیته علمی و پژوهشی ما هستند. دانشگاه بیرجند، شهید مدنی آذربایجان، بوعلی همدان، گیلان، گناباد، صنعتی بیرجند، کمیته فرهنگی ـ ادبی هستند. دانشگاههای هنر تهران، هنر اصفهان، هنر اسلامی تبریز و هنر شیراز کمیته هنری هستند.
جعفرپور عنوان کرد: دانشگاه پیام نور با گستره زیادی که دارد کمیته فضای مجازی ما را تشکیل داده است. دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه امام رضا(ع) نیز کمیته بینالملل هستند. دانشگاه الزهرا(س)، دانشکده شریعتی دختران و دانشگاه امام صادق(ع) واحد خواهران کمیته بانوان هستند.
وی بیان کرد: کمیته طب رضوی را به وزارت بهداشت واگذار کردهایم که موضوع آنها نظام سلامت در فرهنگ رضوی است و دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی قم، دانشگاه علوم پزشکی بابل، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه تهران، دانشگاه امام صادق(ع) واحد برادران را به این موضوع اختصاص دادهایم، برای هر کدام هم عنوانی انتخاب کردهایم و بر اساس عنوان خاصی در جشنواره شرکت میکنند.
مدیرکل اداره فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم با اشاره به تفاوتهای امسال و سال گذشته در بخش دانشگاهی، گفت: امسال با سال گذشته تفاوتهایی دارد که یکی از آنها تعیین کمیتههاست. یکی دیگر از تفاوتها افزودن کمیته بینالملل است با این هدف که جشنوارهها به سطح بینالملل کشانده شوند به خصوص دانشگاه فردوسی مشهد که جشنواره عدالت و اخلاق در سیره اهل بیت(ع) را در سطح بینالملل طراحی میکند. دانشگاه امام رضا(ع) هم در این زمینه بحث نهضت ترجمه رضوی را دارد. محور دیگری در دانشگاه کردستان داریم و آن امام رضا(ع) از نگاه اهل سنت است که امیدواریم در زمینه وحدت جهان اسلام انشاءالله بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به روند برگزاری این جشنواره، بیان کرد: فراخوانهای در دانشگاهها اعلام شده، طرحهای آنها نهایی شده و اطلاعات و جزئیات آنها جمعآوری شده است.
جعفرپور با اشاره به زمان برگزاری اختتامیه جشنواره، عنوان کرد: انشاءالله در آذرماه سال آینده اختتامیه همه جشنوارههایی که اشاره شد را خواهیم داشت و به تمام برگزیدگان سهمیه داده میشود. بعد از همه اختتامیهها که برگزار شد یک اختتامیه بزرگ در مشهد برگزار و همه را دعوت میکنیم تا در آن اختتامیه بزرگ با عنوان اختتامیه بخش دانشگاهی چهاردهمین جشنواره امام رضا(ع) شرکت کنند. بهطور مثال ممکن است در دانشگاهی 40 نفر برگزیده شوند و به هر دانشگاهی 10 نفر سهمیه داده میشود که به اختتامیه نهایی در مشهد بیایند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا محور ویژهای برای شعار سال در نظر گرفته است؟ بیان کرد: محوری تحت عنوان سلوک حضرت امام رضا(ع) در سبک زندگی داریم، محور ویژهای مختص شعار سال در نظر نگرفتهایم، اما وقتی سلوک امام رضا(ع) بررسی میشود حتماً به مباحث دیگری نیز توجه میشود.