به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مراسم رونمایی از مجموعه شرحی بر نهجالبلاغه امیرالمؤمنین علی(ع) امروز، 24 خردادماه در حاشیه مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد برگزار شد.
این مجموعه، اثر ۱۲ جلدی شرحی بر نهجالبلاغه امیرالمؤمنین علی(ع) است که توسط حجتالاسلام والمسلمین حمیدزاده گیوی تألیف شده و هفت جلد از آن در نمایشگاه بیست و چهارم رونمایی و عرضه شد.
حجتالاسلام والمسلمین حمیدزاده گیوی، مؤلف این اثر فاخر طی سخنانی در مراسم رونمایی این مجموعه گفت: قرآن هویت اعتقادی است ولی نه با دادن شعار قرآنی بودن بلکه در عمل سبقه الهی به خود گرفتن. با وجود اینکه قرائت، حفظ و توسعه جلسات قرآنی در کشور از عنایات حضرت حق است و این فعالیتها کانونهای نوری هستند که میتوانند ذهنیت جامعه را آسمانی کنند ولی با این وجود مهم تأثیرگذاری عملی قرآن در باور، اعتقاد، عمل، کردار، نگاه و تحلیل ما از زندگی قرآنی است.
وی ادامه داد: به ویژه وقتی این معنا را از نگاه علی(ع) در نهجالبلاغه میبینیم، قرآن احسنالحدیث است و اگر با شیوههای صحیح از آن استفاده شود، دلهای مستعد را مسخر میکند. قرآن ربیعالقلوب است و بهاران دلها را با خود دارد. قرآن شفا است و سلامت فرد و جامعه را بهویژه در عرصه توجه به ارزشهای اخلاقی و انسانی تضمین میکند.
حمیدزاده گیوی اظهار کرد: قرآن انفعالقصص است که میتواند ذهنیت و توجه به تاریخ داستان و داستان سرایی را به زیباترین شیوه پاسخگو باشد. قرآن نصیحتگری است که غش و فریبی در نصیحتگری آن وجود ندارد و هدایتگری است که بیمنت هدایت میکند. حدیثگویی است که دروغ در عرصه قرآن و تفکر قرآنی و باور قرآنی راه ندارد.
وی تصریح کرد: کلام نهجالبلاغه نیز زاده ولد طیب قرآن علی(ع) است و در واقع یکی از جلوههای تجلی کلامی شخصیت ملکوتی علی بنابیطالب(ع) است. باید غصه خورد و متاسف بود برای امت بزرگ اسلامی که قرآن دارد اما سلطه سلطهجویان و استکبار مستکبران را جهت مدیریت خود پذیرا میشود.
مؤلف مجموعه 12 جلدی شرحی بر نهجالبلاغه گفت: فرد و جمع قرآنی دچار فقر نمیشود و در هیچ عرصه ارزشی احساس کاستی به او دست نمیدهد. امروز جامعه ما فهم قرآن را میطلبد، امروز حرکت به سوی فهم قرآن است که جواب میدهد آنچنان که حرکت به سوی فهم نهجالبلاغه جواب میدهد.
وی افزود: در قرون گذشته زیباییهای کلامی در بررسی سلسله روات بدون توجه به اصل متنشناسی محصور شده است آنچنان که گاهی زبان طعن به نهجالبلاغه در این باب حتی در جمع خودیها نیز دیده میشود. متنشناسی که میتواند ما را در جهت فهم قرآن بیش از پیش توان بخشد و امروز نیز علاقهمندان به نهجالبلاغه با تمسک به متنشناسی میتوانند اوج کلام علی(ع) را بر بلندای وحدانیت مشاهده کنند.