کد خبر: 3506954
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴
در دانشگاه ادیان و مذاهب؛

مبانی معناشناختی القاعده در تکفیر مسلمانان نقد می‌شود

گروه دانشگاه: پایان‌نامه «تبیین، تحلیل و نقد مبانی معناشناختی القاعده در تکفیر مسلمانان» 26 خردادماه در دانشگاه ادیان و مذاهب دفاع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، گروه آموزشی و پژوهشی مذاهب اسلامی معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب، جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد را با عنوان « تبیین، تحلیل و نقد مبانی معناشناختی القاعده در تکفیر مسلمانان» برگزار می‌کند.

حجج‌ اسلام مهدی فرمانیان، یوسف غضبانی و محمد معینی‌فر به ترتیب به عنوان استاد راهنما، استاد مشاور و استاد داور در این جلسه دفاع حضور خواهند داشت که توسط محمدجعفر شریعتمدار دفاع می‌شود.

این جلسه چهارشنبه، 26 خردادماه ساعت 12 در سالن شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می‌شود.

چکیده

رهبران فکری القاعده کوشش دارند نشان دهند که همه اهداف و افعال این تشکیلات بر مبنای اصول و قواعد اسلامی است و اساساً ماهیت این تشکیلات ماهیتی کاملاً دینی دارد. برای اینکه اَعمال و اهداف این تشکیلات روشن شود ناگزیر باید مقصود القاعده از معانی و مفاهیم کلامی که بکار گرفته است، آشکار شود.

عقاید مطلق‌گرا، جزم‌گرا، ظاهرگرای القاعده سبب شده تا افکار و افعال خود را معیار درستی و حقانیت اسلام بدانند و هر کس که مخالف این عقاید باشد، مورد تکفیر آن‌ها قرار می‌گیرد. نگرش این سازمان به غرب و اساساً جهان مدرن مبنی بر این عقیده است که جهان مدرن در جاهلیتی بسر می‌برد که از آن به جاهلیت مدرن تعبیر می‌شود؛ زیرا در جهان مدرن در همه زمینه‌ها انسان جایگزین خدا شده و شریعت اسلامی نمی‌تواند تحقق پیدا کند. نتیجه این می‌شود که جهان مدرن در برابر خدا و شریعت اسلامی طغیان کرده؛ لذا امروزه جهان اسلام با طاغوت‌های جدید و اساساً با دار کفر روبه‌رو است.

جهان فقط دارای دو قلمرو است؛ دار اسلام یا دار کفر، وظیفه‌دار اسلام که القاعده خود را مصداق آن می‌داند جهاد با دار کفر و از بین بردن آن است. هدف غایی القاعده این است که با داشتن یک سرزمین مستقل، خلافت اسلامی را با قرائت خاص خود برپا کرده و احکام الهی را در آن متحقق سازد و با بسیج مسلمانان، مشرکین یعنی قدرت‌های غربی را نابود کند. القاعده با برداشت خاص خود از مفاهیم طاغوت، جاهلیت، شرک و دارالاسلام و دارالکفر به تکفیر دیگران می‌پردازد. نظریه سیاسی القاعده در نهایت ظاهربینی و سادگی و مبتنی بر تحلیلی به‌دوراز واقعیت‌های امروز است. تئوری بازگشت به صحنه و جامعه صدر اسلام و تغییر جوامع امروزی مسلمانان به جامعه عربی زمان پیامبر، نظریه‌ای است که حتی مورد تصدیق مسلمانان نیز قرار ندارد. جمود فکری القاعده در برداشت و تفسیر از آموزه‌های اسلام سبب شده تا چهره اسلام در سطح جهانی آمیخته با خشونت، ترور و به‌دوراز استدلال و منطق معرفی شود.

captcha