به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایینژاد، رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده امروز 25 خردادماه، در نشست «دین، خانواده و تحولات اجتماعی؛ درنگی بر راهکارها و بایستههای تعامل شیعه _ کاتولیک» در حوزه خواهران گفت: در آموزههای دینی مسلمین، خانواده مهمترین بنا و سازه اجتماعی معرفی شده و خداوند نگاه ویژهای به حفظ کیان خانواده داشته است. متاسفانه خانواده در سدههای اخیر تجربیات نامیمونی را تجربه کرده که برخی از آنها سبب شکسته شدن ساختار خانواده و تزلزل در آن شده است.
زیبایینژاد عنوان کرد: ما امروزه با پدیدههای نوظهوری مواجه هستیم که مختصات جدیدی هم دارند اگرچه ریشه در موضوعات قدیمی دارند. مثلا مجرد زندگی کردن غیر از آن تجردی است که کلیسا به آن تاکید کرده است و تجردزیستی امروز که شایع شده منشایی کاملا فردگرایانه دارد.
وی افزود: شیوع طلاق نیز پدیدهای نوظهور است که با جوامع سنتی کاملا متفاوت است زیرا طلاق رضایتمدارانه شایع شده و ناشی از این است که افراد حاضر نیستند تعهدات خانوادگی را بپذیرند.
5 موج بنیانکن علیه خانوادهرئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده با اشاره به 5 موج بنیان کن علیه خانواده تصریح کرد: اولین موضوع نسبیتگرایی اخلاقی است که اصول ثابت اخلاقی را در تمام حالات انکار میکند؛ دومین موج، موج آموزه برابری است که بین زن و مرد در حیث انسانی و برابری در نقش و کارکرد خلط میکند.
زیبایینژاد عنوان کرد: سومین مسئله تهدیدکننده خانواده نظام تربیتی رسمی و غیررسمی است که جنسیت را به رسمیت نمیشناسد و خانواده را نهاد ارزشمندی قلمداد نمیکند.
وی افزود: از دیگر مسایل تهدیدکننده خانواده، موج نگاههای دولت سالارانه و دولتخدایی که خانواده را به حاشیه میرانند و والدین را تحقیر میکنند و دولت جایگزین خانواده در مناسبات مختلف میشود.
زیبایینژاد افزود: پنجمین موج نیز موج بنیانکن فردگرایی است که در این موج، خانواده تا جایی تحمل میشود که شادکامی فرد را تحت تاثیر قرار ندهد و خانواده به شادکامی فردی تغییر مسیر میدهد.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران بیان کرد: برای اولینبار در تاریخ بشر در سده اخیر نظام سرمایهداری تمام مناسبات فرهنگی و اجتماعی جوامع را تحتالشعاع خود قرار داده است.
جبهه واحد علیه خانوادهوی تاکید کرد: امروزه نظریات پست مدرن، رسانهها و فمینیسم در کنار نظام سرمایهداری جبهه واحدی را در برابر خانواده گشودهاند گرچه از دهه 1980 میلادی عصر بازگشت به خانواده رقم خورده است ولی این موضوع نباید برای ما فریبنده باشد، خانوادهای که امروز مورد توجه سازمانهای بینالمللی است خانواده فردی شده است که ارزشهای فردگرایانه را باز تولید میکند.
وی افزود: این پرسش امروز در مقابل کلیسا و مسجد قرار دارد که چه رسالتی در برابر خانواده و حفظ آن دارند؟؛ به نظر میرسد روحانیون اسلامی و مسیحی میتوانند در دو زمینه فعال باشند، اولین مسئولیت ما حفظ اصالت دین و تاکید بر آموزههای ثابت دینی است، دومین رسالت تنویر افکار عمومی به ویژه جامعه مومنان نسبت به واقعیات موجود و نباید دین خود را در هر زمان و مکانی بنا بر اقتضائات دست کاری کنیم.
زیبایینژاد اظهار کرد: وظیفه دیگر ما اتصال جامعه مؤمنان به دین است. همچنین تاکید بر لذت داشتن خانواده، ارتباط با خویشاوندان با استفاده از زبان هنر، افزایش امید و نشاط در جامعه مومنان از دیگر وظایف ماست.
لزوم ایجاد ائتلاف مذهبی در حمایت از خانواده وی افزود: مثلا کسانی که خارج از چارچوب ازدواج زندگی میکنند نباید کارشان درست و قانونی تلقی شود ولی نباید به گونهای هم رفتار کنیم که همین اتصال ضعیف آنان به دین از بین برود.
زیبایینژاد عنوان کرد: اما در مقیاس بینالمللی ایجاد ائتلاف مذهبی در منطقه و جهان سبب میشود تا با قدرت بیشتری با این جریانات انحرافی مبارزه کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران عنوان کرد: تشکیل کمپ مریم یکی از کارهای مبارکی بود که از قانونی شدن همجنسگرایی در اروپای شمالی جلوگیری کرد و باید رفتارهای همگرایانه میان حوزه علمیه قم و واتیکان بیشتر شود.