کد خبر: 3508892
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۷
سهرابی:

فرهنگ باید بالاتر از تمام حوزه‌ها قرار گیرد/ دعوت رسانه‌ها به انجام نقدهای سازنده

گروه اجتماعی: مدیرکل صدا و سیمای فارس با تأکید بر لزوم اهمیت مباحث فرهنگی گفت: فرهنگ حوزه گسترده‌ای‌ است که باید بالاتر از دیگر بخش‌ها قرار بگیرد و همه این‌ها باید ذیل فرهنگ تعریف شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، سیدتقی سهرابی، مدیرکل صدا و سیمای فارس امروز، 31 خرداد در دیدار با مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان، با اشاره به اینکه مخاطبان مجموعه فرهنگ و ارشاد با اندیشه‌های سعدی و حافظ بیگانه نیستند، گفت: تولید پیام برای این افراد طبیعتاً سخت‌تر از نقاط دیگر کشور است. از این جهت مسئولیت سنگین و زحمت فراوانی بر دوش فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی رسانه‌ها را به نقد سازنده دعوت کرد و چهارگوشه استان فارس را داعیه‌دار جوشش فرهنگی و هنری دانست و ادامه داد: ما آماده‌ایم در این عرصه به یاری مجموعه فرهنگ و ارشاد بشتابیم و بپذیریم که رسانه‌ها ما را نقد کنند.
سهرابی گفت: فرهنگ حوزه گسترده‌ای‌ است که باید بالاتر از دیگر بخش‌ها قرار بگیرد و همه این‌ها باید ذیل فرهنگ تعریف شوند لذا باید به سمتی برویم که هیچ اتفاقی خدشه‌ای به شخصیت‌های فرهنگی ما وارد و آنها را منزوی و دل مرده نكند.
مدیرکل صدا و سیمای مركز فارس، سطح انتظار از این استان را بالا دانست و گفت: جوشش و سرزندگی فعالان عرصه هنر و فرهنگ استان موجب زندگی و حیات بخشی به سایر مناطق کشور خواهد شد. بالاخره اینجا صاحب سبک و مکتب و خیلی‌ها چشمشان به این استان است. زیرا شیراز برای علمای دینی ما جایگاه و وجاهت ویژه‌ای دارد و هنرمندان نیز در عرصه‌های مختلف چشم به این مکتب دارند و فارس را زادگاه هنر می‌دانند و مدام رصد می‌کنند و منتظرند که نوزایی و اتفاق جدیدی در اینجا بیفتد تا آنرا به حوزه خود تعمیم دهند.
سهرابی دغدغه خود را در حوزه فرهنگ عنوان و اضافه كرد: در جغرافیای جمهوری اسلامی که فراتر از مرزهای ما است چه پیامی را تولید کنیم که این پیام شاخصه‌ها و مشخصات در طراز نظام اسلامی و جذابیت خاص خود را داشته باشد؛ با عنایت به همه محدودیت‌ها و مشکلاتی که داریم مخاطب را هم جلب کند.
وی لزوم عمق بخشیدن به پیام‌های تولیدی را متذکر و یادآور شد: هرچه پیام‌های تولیدی ما عمیق باشند در هماورد رسانه‌ای و سپهر آن می‌تواند خود را حفظ كرده و جایگاهی داشته باشد و در این تقابل سخت بتواند در سکوی خاص خود جای گیرد.
مدیر رسانه ملی در فارس با بیان اینکه گاهاً به خاطر ٢٤ ساعته بودن برنامه‌های این مركز، فرصت عمق بخشی به این موارد گرفته می‌شود، راهکار این موضوع را همکاری و نزدیکی حوزه‌های فرهنگی و هنری با یك‌دیگر و واگذاری بخش تولید محتوا به انجمن‌ها و پیشكسوتان عرصه‌های هنری دانست.
وی دوری رسانه ملی از فرهنگ و ارشاد را در دوره کنونی حاصل اختلاف نظرها دانست و تصریح کرد: در یک خانواده مشترک چنانچه دو برادر اختلاف نظری داشته باشند، نباید در نقاط مشترک اختلاف را تعمیم دهند. ما چرا روی نقاط مشترک تاکید نکنیم. یک یا دو مسئله که ممکن است ما را از یکدیگر دور کند، نباید جای همه موارد را بگیرد.
سهرابی از علاقه‌مندی و باور مجموعه رسانه ملی به راه برون رفت از بسیاری مشکلات موجود جامعه به وسیله فرهنگ یاد کرد و گفت: با ابزار بسیار موثر فرهنگ، می‌توان بر مشکلات فائق آمد، از این رو چرا نباید در کنار یکدیگر قرار بگیریم. امروز اگر ما مشکل اقتصادی داریم، پس از بررسی به چالش فرهنگی می رسیم.
وی ادامه داد: اگر امروز ابزاری فناوری وارد کشور می‌شود و پیش از آن فرهنگ استفاده درست از آن نیامده حتماً با مشکل مواجه خواهیم شد، بنابر این فرهنگ بستری است که پیش از هر چیز باید پهن شود.
captcha