به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همزمان با هفتمین روز از بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کارگاه مؤسسات آموزشی ـ قرآنی از سوی اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور در محل این نمایشگاه برگزار شد.
در این نشست سیدمهدی رضوی، کارشناس مذهبی بنیاد فرهنگی امامت با تأکید بر حضور خداوند در اعمال روزانه مسلمانان اظهار کرد: حضور در نمایشگاه قرآن توفیقی است که از جانب خداوند به ما اعطا شده؛ او ما را به این مکان دعوت کرده تا خدمت کنیم.
وی تأکید کرد: نباید رحمت خداوند را از یاد برد باید نگاه ما این باشد که همیشه رحمت خداوندی است که موجب میشود اعمال نیک انجام داده و در خدمت خلق خداوند باشیم، متأسفانه بسیاری از افراد این مسئله را درک نکرده و آن را نمیفهمیم.
رضوی ادامه داد: ما مخالف شعار «حسبنا کتاب الله» هستیم چراکه به تنهایی تفکر تکفیری از آن برمیخیزد شعار ما باید حدیث ثقلین باشد که توجه به میراث پیامبر اسلام(ص) برای ما مسلمانان است.
وی با تأکید بر تکبعدی بودن نگاه تکفیری عنوان کرد: اگر نگاه عترت را در کنار قرآن آموزش دهیم آیات قرآن برای مردم تبیین میشود تمامی مسلمانان آیات مبارکه این کتاب الهی را فهمیده و به آن عمل میکنند.
این کارشناس دینی عنوان کرد: قرآن بدون تبیین شاید برای بسیار قابل فهم نباشد که نتیجه آن ظهور گروههایی مانند خوارج در زمان امام علی(ع) و داعش در زمان حاضر که مصیبتی برای مسلمانان شده است.
رضوی تصریح کرد: خوشبختانه از طریق روایات و تفسیرهای مختلف از قرآن که توسط ائمه اطهار(ع) به جای مانده قرآن برای ما قابل فهم است.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه مؤسسات قرآنی همزمان باید عترت را هم مورد توجه قرار دهند، اظهار کرد: بسیاری از غرفههای این نمایشگاه عنوان قرآن و عترت را دارا هستند اما کمتر به عترت توجه میشود.
این عضو بنیاد امامت بیان کرد: قرآن آمده است تا معرفت ایمان را بیان کند و از آن طریق ما را به آرامش برساند این معرفت ایمان جز از طریق عترت برای فرد مسلمان قابل فهم نیست به همین دلیل است که مؤسسات قرآنی که کار آموزش قرآن را انجام میدهند باید در کنار آن عترت را هم برای قرآنآموزان آموزش دهند.
در ادامه این کارگاه حسن محمدی، مدبیرکل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با تأکید بر اهمیت عترت در فهم قرآن اظهار کرد: این کار را باید نهادها و بنیادهایی مانند امامت برعهده گیرند نه مؤسسات قرآنی که به آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن میپردازند.
وی بیان کرد: امروزه هر امری همانند علم پزشکی تخصصی شده است در زمینه معارف قرآنی ـ دینی نیز چنین چیزی رخ داده و هر کسی باید تخصصی داشته و بر اساس آن عمل کند.
محمدی یادآور شد: مؤسسهای که میخواهد کار ستادی در حوزه قرآن انجام دهد نباید حتماً قرآن و عترت را توأمان در نظر گیرد، مؤسسهای که میخواهد روخوانی و روانخوانی قرآن را آموزش دهد نمیتواند دو کار آموزش قرآن و عترت را همزمان انجام دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هر مؤسسه و نهادی باید کار تخصصی خود را انجام داده تا بتواند موفق باشد به همین دلیل نهادهایی مانند بنیاد امامت باید به آموزش عترت و ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) بپردازد و مؤسسات قرآنی نیز کار تخصصی خود را انجام دهد.