کد خبر: 3509353
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۵

مراسم رونمایی از آثار ترویجی و بین‌المللی مؤسسه دارالحدیث برگزار شد

گروه حوزه‌های علمیه: مراسم رونمایی از 70 اثر ترویجی و بین‌المللی مؤسسه دارالحدیث طی سال‌های 94 و 95 شب گذشته، 1 تیرماه با حضور آیت‌الله ری شهری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هادی حجت، معاون آموزشی دانشگاه قرآن و حدیث در این مراسم به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در این دانشگاه پرداخت و گفت: در معاونت آموزش پذیرش دانشجویان غیر ایرانی برای دوره‌های حضوری و مجازی آغاز و سه قرارداد برای ایجاد 56 واحد درسی نیز با وزارت علوم امضا شده است.
وی ادامه داد: در عرصه آموزشی امسال چند موفقیت از جمله احراز رتبه سوم المپیاد علمی کشور را داشتیم و 34 فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه در مقطع دکتری قبول شده‌اند و تعداد زیادی از اینها نیز در مراکز دولتی مورد پذیرش قرار گرفتند.‌
حجت اظهار کرد: قریب به نیمی از شرکت‌کنندگان در آزمون کارشناسی ارشد قبول شده‌اند که در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها در رتبه اول قرار گرفتیم و این افتخار برای چند سال پیاپی به دست آمده است.
وی بیان کرد: آزمون اختصاصی ویژه طلاب در فروردین‌ماه در چهار شهر با حضور بیش از 500 نفر انجام شد؛ همچنین 990 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند و اولین دوره مصاحبه ورود به دکتری را در سال تحصیلی برگزار کردیم و سال تحصیلی 94 _ 95 را با 800 دانشجوی جدید پشت سر گذاشتیم.
معاون آموزشی این دانشگاه بیان کرد: دو عنوان کتاب جدید تولید شد که مجموعه آثار دانشگاه را به 26 اثر رساند که تفسیر روایی جامع از جمله این‌ها بود که در مقطع کارشناسی ارشد جزء واحدهای درسی است؛ همچنین پیگیری 7 عنوان کتاب به زبان فارسی و بازنگری در درس‌های الکترونیکی به کتب درسی، از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته است.
حجت عنوان کرد: برگزاری نشست‌های علمی، ششمین همایش حدیث‌پژوهش در سال گذشته با 75 عنوان مقاله از دیگر فعالیت‌های این دانشگاه است؛ مقدمات هفتمین دوره این همایش نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: اقداماتی در جهت قرار گرفتن این دانشگاه به عنوان قطب علمی حدیث در کشور را نیز در دستور کار داریم؛ همچنین در سال گذشته 393 نفر پذیرش شدند و نزدیک به 400 نفر در دوره مجازی حضور دارند و 300 نفر نیز فارغ‌التحصیل شده‌اند.
حجت افزود: نشر چندین شماره از مجله «کتاب و سنت» که در حال تبدیل شدن به نشریه علمی ـ ترویجی است و نیز ایجاد کتابخانه مجازی با 944 عنوان کتاب و 662 عنوان پایان‌نامه از دیگر فعالیت‌های این دانشگاه است.
وی ادامه داد: 28 واحد درسی در سال اخیر تولید شده و 30 عنوان هم برای دوره‌های آزاد طراحی شده است که بیش از 2800 نفر در این دوره‌ها حضور یافتند.
تولید نرم‌افزار چندرسانه‌ای امام علی(ع)
در این مراسم همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی‌نیا، معاون فرهنگی ـ هنری مؤسسه دارالحدیث گفت: بر این باور هستیم که تأثیرگذاری در فرهنگ عمومی یک ضرورت است و مؤسسه دارالحدیث این توان را دارد که در بُعد فرهنگی به خصوص اخلاق و فرهنگ ملی تأثیر لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه فعالیت‌ها عمدتاً از طریق سفارش به بیرون انجام می‌شود، ادامه داد: در حدود سه سال اخیر 90 عنوان کتاب در حوزه معاونت فرهنگی برای عمومی‌سازی مطالب، تولید شده است.
سبحانی‌نیا تصریح کرد: حوزه فرهنگی در اختصاص بودجه مظلوم است از این رو در تولید محتوای فرهنگی نیازمند بودجه و حمایت مادی هستیم.
معاون فرهنگی ـ هنری بیان کرد: شعار ما در تولید محتوای فرهنگی کیفیت است؛ بسیاری از مراکز، تولید کتاب دارند ولی اگر قرار باشد کار کیفی عرضه نکنیم ورود ما به این عرصه خیلی جدی نخواهد بود.
وی افزود: تنوع و خلاقیت در تولید آثار از دیگر بایسته‌های ما در تولید اثار است و کیفیت را فدای کمیت نخواهیم کرد.
سبحانی‌نیا عنوان کرد: فعالیت رسانه‌ای نیز در قالب تیزرهای معارفی قرآن و حدیث، کتاب و مجله صوتی ـ تصویری و نرم‌افزار چند رسانه‌ای در حال انجام است که نرم‌افزار چندرسانه‌ای امام علی(ع) را به عنوان «قسیم 1» رونمایی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در بخش کودک 18 عنوان به زبان فارسی، 2 عنوان به زبان انگلیسی و 5 عنوان به زبان فرانسوی که به تقاضای ناشرانی از این کشورها صورت گرفته است رونمایی می‌شود.
وی اظهار کرد: 86 عنوان کتاب در چند سال اخیر تولید شده که 30 عنوان آن ترجمه شده است؛ همچنین 12 کلیپ دو دقیقه‌ای تولید شده و پایگاه الکترونیکی مربوط به این کلیپ‌ها به همراه پایگاه الکترونیکی پیامبر مهربانی نیز ایجاد شده و رونمایی می‌شود که پایگاه ویژه پیامبر به زبان انگلیسی است.
سبحانی‌نیا عنوان کرد: چاپ اول 55 عنوان کتاب در سال گذشته صورت گرفت و 97 عنوان چاپ دوم و بیشتر و در مجموع 152 عنوان نیز از ماه رمضان سال گذشته تا امسال چاپ شده است.
وی تأکید کرد: بسیاری از آثار مهم در دارالحدیث تولید می‌شود ولی متأسفانه به دست مخاطب عام نمی‌رسد که تولید کلیپ‌ها با مضمون قرآنی و حدیثی در این راستاست و ترویج سبک زندگی اسلامی از مهم‌ترین اهداف آن است.
وی ادامه داد: این کلیپ‌ها در 10 شبکه سیمای جمهوری اسلامی پخش می‌شود؛ همچنین این کلیپ‌ها در فضای مجازی از جمله سایت آپارات منتشر شده که هر ماه 25 میلیون و هر تیزر ما 35 هزار بازدیدکننده دارد که گاهی به 85 هزار بازدید نیز می‌رسد.
وی افزود: ترجمه و انتشار در فضای بین‌المللی، روآوردن به قالب‌های رسانه‌ای دیگر مانند پویانمایی و رسانه‌ای کردن آثار دارالحدیث و ... از دیگر اقداماتی است که در آینده دنبال خواهیم کرد.
ترجمه میزان‌الحکمه به اوگاندایی و رواندایی
حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی مطهری، مدیر امور بین‌الملل مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث نیز گفت: از مهرماه سال 93 تاکنون 10 تفاهم‌نامه خارجی با کشورهای مختلف داشتیم، 2 دوره آموزشی علوم حدیث در کشورهای دیگر مانند لبنان برگزار شده است، دو مورد حضور در همایشات بین‌المللی داشتیم و 5 مورد نیز پذیرش مقالات در همایش‌ها در کشورهای مختلف در انگلیس، اسپانیا و ... را شاهد بودیم.
وی بیان کرد: از سال 93 بیش از 250 مهمان از دارالحدیث بازدید داشته‌اند و امروز این مرکز در دنیای اسلام شناخته شده است.
مطهری بیان کرد: در گروه ترجمه 152 عنوان کتاب به 24 زبان ترجمه شده‌اند که میزان‌الحکمه و دوستی در قرآن و حدیث نیز بیشترین کتبی هستند که مورد ترجمه قرار گرفته‌اند.
مطهری عنوان کرد: از جمله کتبی که در دست چاپ است میزان الحکمه به زبان‌های اوگاندایی و رواندایی است؛ دوسرای زندگی به انگلیسی و حکمت‌نامه عیسی بن مریم نیز تا پایان تابستان ترجمه و منتشر خواهد شد.
captcha