حجتالاسلام و المسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس
شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)
درباره آثار و تبعات اجتماعی و سیاسی مفاسدی مانند فیشهای حقوقی نجومی در یک نظام
اسلامی و اهمیت برخورد سریع و بدون ملاحظه با متخلفان گفت: ما در اسلام بیتالمال
و مال البیت داریم. بیتالمال در اختیار حکومت است و مال البیت برای افراد است و هر دو لازم است که براساس شرع انور، همراه با حلالیت، انصاف و کار و کوشش باشد.
وی ادامه داد: متأسفانه در برخی مواقع این مال از راههای حرام به دست میآید و بیش از آن میزانی
که حق است با دستدرازی به بیتالمال نصیب افراد میشود. این موارد در طول تاریخ
وجود داشته است و حتی در زمان حکومت پیامبر اکرم(ص) و امیرالمومنین علی(ع) هم
افرادی از مدیران و کارگزاران حکومت اسلامی بودند که از امکانات سوءاستفاده کردند
و بیش از حقشان را به دست آورند.
اکرمی اظهار کرد: گاهی این مفاسد از راهکارهای به ظاهر قانونی و
درست ایجاد شده است و گاهی نیز از روشهایی مانند اختلاس صورت گرفته است که در زمینه حقوقهای کلان نیاز به اصلاح قانون و بستن راههای دور زدن قانون هستیم.
عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه این مفاسد و حقوقهای بالای مطرح شده طبیعتا جامعه را دچار سوال میکند و به اعتماد مردم ضربه میزند، گفت: این مفاسد رابطه ملت با دولت، اعم از همه دستگاهها، را با آسیب و چالش مواجه میسازد. لذا در این زمینه لازم است دستگاههای مربوط دولتی و قضایی موارد خلاف را براساس دستور رئیس جمهور بررسی کنند و در صورت اثبات اموال را بازگردانند و حتی افراد متخلف از رأس کار کنار گذاشته شوند تا جامعه بداند تخلف یک عده ربطی به سلامت مجموعه حاکمیت ندارد و این شفافسازی میتواند مردم را امیدوار کند.
وی درباره نقش مردم در پیگیری مفاسدی از قبیل همین حقوقهای نجومی گفت: مردم هم در این زمینه باید به دولت و دستگاه قضایی کمک کنند و خود را در کنار این دستگاهها ببینند و اگر با مواردی از تخلف روبرو شدند به دستگاههای بررسیکننده گزارش دهند تا رسیدگی شود.
اکرمی با بیان اینکه قاطعیت در برخورد به معنای رسیدگی سریع و بدون دقت نیست، اظهار کرد: قاطعیت به معنای رسیدگی دقیق و به حق است و زمانی که نتیجه مشخص شد بلافاصله اقدام لازم صورت گیرد و مشمول گذر زمان و اطاله دادرسی نشود.