کد خبر: 3510681
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۰

بیانیه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا به‌مناسبت سالروز شهادت شهید بهشتی

گروه دانشگاه: اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا به‌مناسبت هفتم تیر و سالروز شهادت شهید مظلوم بهشتی اقدام به صدور بیانیه‌ای کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا به‌مناسبت هفتم تیر و سالروز شهادت شهید مظلوم بهشتی اقدام به صدور بیانیه‌ای کرده است که متن آن در ادامه می‌آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّن ینتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا (سوره احزاب؛ آیه ۲۳)
در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده‌اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.

هفتم تیرماه سند دیگری از قربانی بودن ایران اسلامی در برابر خشونت، نفرت و ترور است. روزی که دبیر حزب جمهوری اسلامی به همراه تنی چند از نمایندگان منتخب دولت و ملت به تعداد شهدای كربلاء مظلومانه در خون خویش غلطیدند تا نشان دهند علیرغم بداندیشان مخالف و منحرفین  نسبت به نظام جمهوری اسلامی، در مکتب تشیع نظریه با عمل پیوندی دیرینه دارد و مبارزه در راه حق و شهادت از اصول این مکتب است. روزی که به همه ما یادآوری می‌کند که چه خون‌های پاکی نهال انقلاب را به تنومندی امروز رسانده است.
«شهید بهشتی به تنهایی یک ملت بود برای ملت ما» این جمله امام خمینی(ره) به تنهایی گویای عظمت این سیاست‌مدار لایق، شجاع و خلاق است. نظریه‌پرداز و راهبردشناسی که مصداق عینی اندیشه و عمل ناب شیعی بود، به نحوی که رهبر فرزانه انقلاب در وصف ایشان می‌فرمایند: «شهادت آقای بهشتی واقعاً مكمل شخصیت ایشان بود و مرگ طبیعی مسلماً برای ایشان ناچیز بود. وقتی آقای بهشتی زنده بودند، از همه توان و ظرفیت خودشان برای اعتلای اسلام استفاده كردند و شهادتشان هم همین‌گونه و برای اعتلای اسلام مؤثر بود».
در سی و پنجمین سالروز شهادت آیت‌الله دكتر بهشتی و یارانش، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا ضمن تسلیت به محضر رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای ﴿مد ظله العالی﴾ و ملت شریف ایران اسلامی، بازخوانی اندیشه‌های این فقیه مجاهد و شناساندن ایشان به نسل جوان را بهترین راهبرد برای حفظ و ارتقای روحیه انقلابی جوانان، دلسوزان نظام اسلامی و مردم عزیزمان می‌داند، بخصوص در فضای امروزی که فشارها و خدعه‌های استعمارطلبان و به اصطلاح آزادی‌خواهان جهانی بر میهن اسلامی‌مان با هدف دست برداشتن از مشی انقلابی خود بیش از همیشه است. با تأمل در زندگی این اندیشمند و انقلابی وارسته، اعضای این اتحادیه نكاتی را من باب تذكر به استحضار مردم عزیز، مسئولان و دولتمردان محترم می‌رساند.
١- بهشتی مظلوم  «سید الشهدای انقلاب»، نمونه بارز ولایت‌مداری و قانون‌مداری است. وی در مسیر مبارزه برای اسلام و دفاع از رهبر و اولی الامر خود گرانمایه‌ترین سرمایه خود، آبرو، را به طبق اخلاص گذاشت. ایشان از قرار گرفتن در  معرض  ناجوانمردانه‌ترین تهمت‌ها ابایی نداشتند و تا پای جان خویش در توسعه و حراست از دستاوردهای انقلاب پیشتاز بود؛ در حقیقت، موهبت  شهادت پاداش سال‌ها مبارزه این عالم و مجاهد نستوه بود.
٢- آیت‌الله دكتر بهشتی شخصیتی كم‌نظیر در نظم و أمور تشكیلاتی داشتند و وجود احزاب ارزشی در چهارچوب قانون اساسی و زیر لوای ولایت فقیه را برای خدمت، بقاء و شكوفایی انقلاب اسلامی لازم می‌دانستند.از نظر شهید بهشتی «حزب در نظام اسلامی، یعنی گردهم آمدن و سازمان یافتن و سازمان پذیرفتن افرادی که همدیگر را می‏شناسند و به همدیگر اعتماد دارند. به اسلام به‌عنوان یک دین و یک نظام اجتماعی و اقتصادی و معنوی معتقد هستند؛ و می‏خواهند بر پایه حاکمیت اسلام جامعه اسلامی را اداره کنند یا در اداره آن جامعه اسلامی سهیم گردند».
با نگاهی به تیزبینی و ذكاوت این شهید بزرگوار درمی‌یابیم كه ریشه عدم پویایی احزاب در جمهوری اسلامی را بایست در عدم توجه به رهنمودهای ایشان جست. از نظر استاد شهید  تشکل انحصارطلب و انحصاراندیش از جانب هر فرد و هر گروه و هر جمع که باشد شیطانی از آب در میاد. معنای طاغوت همین است که طاغوت می‌گوید: «من» از سوی دیگر  احزابی که به دلیل بی نظمی و عدم انسجام تشکیلاتی سبب می‌شوند تا در برهه‌های مختلف افرادی در کسوت‌های مهم یا در کنار شخصیت‌های منتخب و مقبول پدیدار شوند که هرگز شایستگی سیاسی آن‌ها در اثناء فعالیت سیاسی و حزبی مورد ارزیابی و انتخابی از جانب نخبگان یا مردم قرار نگرفته است، چنین افرادی موجب اعوجاج و تزلزل در موفقیت جریان‌های حزبی و اقدامات و نظراتشان می‌تواند مخالف مصالح مردم باشد.
٣-شهید بهشتی هیچ زمانی از بودن در میان مردم و درک تنگدستی و سختی‌های عامه مردم غافل نبودند. ایشان معتقد بودند که: «انسانی که آنقدر سیر زندگی می‌کند که گرسنگان را درک نمی‌کند، انسان نیست» و «كسانی كه خواهان خدمت در سمت زمامداری امتند باید نخست وضع خود و خانواده خود را از نظر سطح زندگی روشن كنند. اگر آماده هستند در سطح كم درآمدترین مردم زندگی كنند در این راه قدم بردارند وگرنه. نه». حال، امروز با کمال تأسف شاهدیم که برخی مدیران در بدنه نظام اسلامی نه تنها ساده‌زیستی را سرلوحه زندگی خود قرار نداده‌اند بلکه با دریافت حقوق و مزایای نجومی و خارج از عرف و قانون، روز به روز خود را از صف مردم جدا می‌کنند.
٤-در آن برهه که فشارهای سنگینی از سوی قدرت‌های غربی و لیبرال‌های داخلی برای پذیرش قواعد و چارچوب‌های ظالمانه و تحمیلی از سوی استکبار جهانی علیه نظام انقلابی نوپای ایران وارد می‌شد؛ ایشان مدام اصول انقلابی را به دولت و مردم یادآور می‌شدند و مسئولان را از عدول از ارزش‌های والای انقلاب بر حذر می‌داشتند. آیت‌الله بهشتی شهادت در راه حفظ اصول انقلاب و سازش‌ناپذیری با ظلم را آرمان خود می‌خواندند و می‌فرمودند: «وای بر انقلاب و انقلابی‌ای که بخواهد به محیط آرام و آسایش دهنده انقلابِ پیروز شده دل ببند و با شهادت و مبارزه و پیکار خداحافظی کند!». درسی كه امروزه از این شهید مجاهد باید در فضای ایران اسلامی دوباره طنین‌انداز شود، عزت‌مندی در تفكر انقلابی است.
این اندیشمند نستوه، راه حفظ انقلاب و جلوگیری از وابستگی مجدد به ابرقدرت‌های خود ساخته را در تلاش و مقاومت می‌دانست و هنوز طنین نهیبش در برابر کسانی که اصرار به سازشکاری با غرب را داشتند در گوش همه انقلابیون طنین‌انداز است که می‌فرمودند «ما در زیر بار سختی‌ها و مشکلات و دشواری‌ها قد خم نمی‌کنیم. ما راست قامتان جاودانه تاریخ خواهیم ماند. تنها موقعی سرپا نیستیم که یا کشته شویم، و یا زخم بخوریم و به خاک بیفتیم و الا هیچ قدرتی پشت ما را نمی‌تواند خم کند».
٥- شهید مظلوم بهشتی التزام به حقوق عامه مردم و ترجیح منافع ملت در وظایف سیاسی را تکلیف می‌دانستند، و معتقد بودند که گرایش به منافع شخصی و جناحی و تلاش برای آن، بدون دیدن توده مردم مسلمان عبادت محسوب نمی‌شود. تأسی به سیره عملی این شهید بزرگوار، تبری از کسانی است که بخواهند از محبوبیت و مشروعیت رهبری و نظام برای اغراض سیاسی خود هزینه کند.
٦- سید شهیدان انقلاب مظلوم بهشتی با مدیریت ارزشمند خود در زمان تصدی ریاست شورای عالی قضایی، یادگارهایی در ساماندهی سازمان قضا به جای گذاشتند که تا امروز ملت ایران از آن ابتکارات و هوشمندی‌ها بهره‌مندند. امید است که دستگاه قضائی كشور راه این شهید عزیز را همواره با قدرت در پیش گیرد و در مبارزه با مفاسد اقتصادی, علمی، اجتماعی و سیاسی هیچ مصلحت‌اندیشی صورت ندهد و با عملکرد شایسته خود روح شهدای مظلوم ٧ تیر و دیگر شهدای گرانقدر انقلاب و امام راحل ﴿ره﴾ را شاد نمایند.
آری بهشتی مظلوم زیست و مظلوم رفت اما یادش همیشه در دل مظلومان و انسان‌های آزاده زنده است و به راستی که خداست كه عزت می‌دهد «تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ».
در پایان، در این برهه از تاریخ كه اسلام‌هراسی و ترویج عرفی‌گرایی برای اضمحلال تفكر انقلابی در كانون توجه جبهه استكبار جهانی قرار گرفته است اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا یادآوری این سخن از شهید مظلوم بهشتی را برای خود، ملت و دولت بجا می‌داند كه فرمودند «همواره آنچه انجام می دهید با آنچه می‌گویید منطبق باشد، زیرا جامعه نمونه‌ای كه در آن به معتقدات و مقررات عمل می شود بهترین وسیله دعوت دیگران به مكتب است».
اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان بار دیگر با افتخار اعلام می‌كند زیر پرچمی كه توسط خون شهیدان والامقامی همچون شهید مظلوم آیت‌الله دكتر بهشتی برافراشته شده، ادامه دهنده راه آنان خواهد بود و سربازان انقلابی در عرصه‌های علمی و مدیریتی پرورش داده و همچون همیشه آماده فرمان برداری از رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی خامنه ای ﴿مد ظله العالی﴾ جهت اعتلای روز افزون ایران اسلامی است.
والسلام علی من اتبع الهدی
اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا.
captcha