قاسم نظیفی، مدیر انتشارات اسلامی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره قرآنهای بدون مجوز گفت: این موضوع را از دو وجه میتوان مورد توجه قرار داد، یکی اینکه برخی قوانین دست و پا گیر و محدودیتهایی مانند جلوگیری از انتشار یک نوع ترجمه خاص و یا الزامی شدن رعایت رسم الخط عثمان طه (رسم المصحف) و از سویی دیگر سودجویی و عدم تعهد در چاپ این کتاب مقدس سبب میشود برخی ناشران با هدف سودجویی و یا اهداف دیگر به سمت چاپ قرآنهای بدون مجوز بروند.
وی افزود: وقتی از انتشار یک نوع خط مانند رسم الخط ایرانی (رسم الاملاء)و یا یک ترجمه مانند ترجمه مرحوم الهیقمشهای جلوگیری میشود، ناشری که برای چاپ قرآن با این ترجمه یا خط سرمایهگذاری کرده، متضرر میشود؛ از این رو قانونگذار و یا کسانی که ضوابطی را در این حوزه اعمال میکنند باید به این موضوع توجه کنند.
نظیفی درباره الزامی شدن رعایت رسم الخط عثمان طه (رسم المصحف) نیز گفت: الزامی شدن چاپ قرآن به صورت رسم الخط عثمان طه (رسم المصحف) محدودیتهایی را برای چاپ قرآن با رسمالخط ایرانی ایجاد کرده است و این در حالی است که بسیاری از مخاطبان خواهان این نوع خط بوده و با آن راحتتر میتوانند قرآن بخوانند.
این ناشر با اشاره به روند صدور مجوز چاپ و نشر قرآن از سوی سازمان دارالقرآن عنوان کرد: در گذشته روند صدور مجوز از سوی سازمان دارالقرآن بسیار زمانبر بود، اما اکنون مشکلات این حوزه برطرف شده و زمان زیادی برای دریافت مجوز سپری نمیکنیم و همکاری سازمان دارالقرآن با ناشران بسیار بهتر و سازنده تر شده است .
وی با بیان اینکه عمل خلاف قانون مناسب نیست، تصریح کرد: قانونگذار باید با قرار دادن ضوابط درست از تخلفها جلوگیری کند، همچنین زیرساختهای لازم را نیز برای اجرایی شدن آن آماده کند، رسم الخط ایرانی در کشورمان محدود شده، در حالی که بسیاری از مخاطبان خواهان آن هستند و بسیاری از کشورها نیز قرآنهایی را با رسمالخط خاص خود چاپ میکنند؛ از این رو با اقدامات فرمایشی نمیتوان کاری از پیش برد، باید ببینیم هدف از این کار گسترش نهضت قرآن خوانی است یا در تضاد با این مساله می باشد . باید کاری کرد تا فرهنگ قرآن بیش از پیش در کشورمان نهادینه شود و نهضت قرآنخوانی رواج یابد.
وی به اقدام خلاف قانون برخی ناشران اشاره کرد و گفت: برخی ناشران قرآن و یا کتابی را که در بازار با اقبال مواجه شده را به صورت افست چاپ و عرضه میکنند که این موضوع نشان از سودجویی یک ناشر دارد و در این راستا باید ضوابط به گونهای تدوین شود که قابلیت اجرایی داشته و تفاهم میان ناشر و قانونگذار وجود داشته باشد.
نظیفی با اشاره به خلأهای نظارتی در حوزه چاپ و نشر قرآن بیان کرد: اذعان میکنم که در این حوزه خلأهای نظارتی بسیاری وجود دارد و قوانین سهلتری باید در این حوزه وجود داشته باشد تا ناشر قانون و مجری قانون را همانند یک سد در مقابل خود نبینند، بلکه روابط آنها براساس تفاهم باشد.