کد خبر: 3513238
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۹
حجت‌الاسلام رفیعی:

ماه شوال را ماه خزان قرآن قرار ندهیم

گروه حوزه‌های علمیه: استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ماه رمضان، ماه بهار قرآن و عبادت است، تاکید کرد: نباید بعد از ماه رمضان طوری با قرآن رفتار کنیم و قرائت آن را رها کنیم که ماه خزان قرآن شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز، 15 تیرماه در آخرین روز از سلسله جلسات تفسیر نور به اهمیت و جایگاه عید فطر در روایات پرداخت و گفت: امشب یک شب استثنایی در طول سال است و تقریباً تمامی ائمه(ع) ادعیه‌هایی را به مناسبت این روز فرمود‌ه‌ و با ماه رمضان وداع کرده‌اند.
وی با اشاره به اعمال این شب، احیاء را مهمترین عمل برشمرد و افزود: احیای امشب بسیار مهم و از شب قدر کمتر نیست و در روایت است که کسی که احیای امشب را نگه دارد قلبش نمی‌میرد.
رفیعی خواندن سه سوره انعام، کهف و یاسین را از دیگر اعمال این شب از لسان روایات برشمرد و تصریح کرد: ذکر صد مرتبه «استغفرالله و اتوب الیه» و خواندن سه نماز که در اولی خواندن حمد و هزار سوره توحید در رکعت اول و حمد و یک سوره در رکعت دوم، در نماز دوم خواندن حمد و صد مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم یک مرتبه و در نماز سوم، شش رکعت و در هر رکعت 5 مرتبه سوره توحید وارد شده که از دیگر اعمال این امشب است.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) عنوان کرد: سه شب در سال زیارت امام حسین(ع) سفارش شده و آمده است که باعث بخشش همه گناهان گذشته و همه گناهان آینده انسان می‌شود؛ البته این امر مجوز برای گناه نیست که این سه روز، عید فطر، قربان و نیمه شعبان است.
وی اظهار کرد: برخی بعد از ماه رمضان معنویت را می‌بوسند و کنار می‌گذارند و نه از قرائت قرآن خبری هست و نه از سایر عبادات، در صورتی که نباید ماه شوال را ماه خزان قرآن قرار دهیم.
رفیعی بیان کرد: عبادت و گناه همیشه عبادت و گناه است و اگر کسانی توفیق داشته‌اند که در این ماه برخی معاصی را ترک و برخی عبادات را به صورت بهتری انجام دهند باید در این کار مداومت و استمرار داشته باشند.
وی با اشاره به خطبه امام علی(ع) در روز عید فطر تصریح کرد: امام در این خطبه فرموده‌اند که ای مردم بدانید دنیا میدان آمادگی و  قیامت میدان مسابقه است و هر کسی برنده شد بهشت نتیجه کار او و اگر بازنده باشد آتش پایان کار او خواهد بود.
رفیعی اظهار کرد: ایشان همچنین توصیه فرمودند که ای مردم در امور نیک و تقوا تعاون داشته باشید. این سفارش هم امور مالی و هم تقوا را شامل می‌شود، یعنی هم تعاون مالی داشته باشید و هم در کارهای معروف و نواهی به یکدیگر تذکر دهید.
وی افزود: امام توصیه فرمودند نسبت به یکدیگر رحم کنید و بی‌رحم نباشید بنابراین باید همه اعم از عموم مردم و مجلس و قوه قضائیه و ... همه به هم رحم کنند و در تصویب قوانین باید حال ضعیف‌ترین مردم مراعات شود.
این استاد حوزه علمیه عنوان کرد: برخی افراد در کشور زندگی می‌کنند که اگر اجناس صد برابر هم قیمت پیدا کند برایشان مهم نیست ولی بالا رفتن قیمت برای یک کارمند و کارگر بسیار مهم است و مسئولان باید مراعات این احوال را داشته باشند.
واجبات را فدای مستحبات نکنیم
وی افزود: امام فرمودند ای مردم به واجبات عمل کنید و اهمیت بدهید و مبادا واجبات را فدای مستحبات کنید. گاهی برخی والدین گلایه می‌کنند که فرزندشان مستحبات را رعایت می‌کند، ولی در برخی واجبات کوتاهی دارد.
رفیعی، احسان به همسر و فرزندان و پرهیز از تهمت زدن به یکدیگر و نرفتن به دنبال فحشاء و خمر و ... را از دیگر سفارشات امام علی(ع) در خطبه مربوط به عید به عموم مسلمین برشمرد.
وی با اشاره به حاکم بودن امنیت بر کشور اظهار کرد: باید قدر این امنیت را بدانیم امنیتی که به پشتوانه زحمات عده زیادی از سربازان امام زمان(عج) به وجود آمده است، زیرا در همین مدت کوتاه چندین تیم داعشی دستگیر شدند و باید شکرگزار این امنیت باشیم.     
captcha