کد خبر: 3513251
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳
شریفی صادقی بیان کرد:

چگونگی حفظ معجون معنوی شفابخش

گروه جامعه: عضو جامعه مبلغان برتر کشور ضمن تاکید به حفظ معنویات ماه مبارک رمضان گفت: برای اينكه روزه‌داران بتوانند حالات خوش و معنوی ماه مبارک رمضان را حفظ کنند باید بر اعمال خود بعد از این ماه مراقبت کرده و انس خود را با قرآن، مسجد و نماز حفظ کنند.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمد شریفی صادقی، عضو جامعه مبلغان برتر کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این سوال که روزه‌دارن چه باید بکنند تا حال و هوای معنوی ماه مبارک در طول ماه‌های بعد در زندگی آنها داوم داشته باشد، گفت: ماه مبارک رمضان از بزرگترین ماه‌های خداوند و تاثیرات آن بر انسان الهی، عبادی، اخلاقی و حیات‌بخش ‌است که می‌تون آن را و سازنده روح و جان آدمی دانست.
 وی با بیان چند نکته در خصوص حفظ حالات معنوی روزه‌داری برای بعد از ماه مبارک رمضان، گفت: برای اينكه روزه‌داران بتوانند حالات خوش و معنوی ماه مبارک رمضان را حفظ کنند باید بر اعمال خود بعد از این ماه مراقبت کرده و انس خود را با قرآن، مسجد و نماز حفظ کنند.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین شریفی صادقی افزود: برای حفظ آثار روزه‌داری باید سعی کنيم با مراقباتی که داريم اين اندوخته و پشتوانه معنوی به دست آورده را از دست ندهيم. لذا باید سعی کنيم نماز اول وقت را در مسجد بخوانيم و متناسب با ظرفيت ايمانی و عبادی خود برنامه‌ای عبادی برای خود تنظيم کنيم که می‌تواند شامل انس با قرآن، دعاها و عبادات ديگر باشد.

دقايقی را برای مرور و بررسی اعمال و گفتار خود قرار دهيم
مدیر موسسه علمی فرهنگی تمدن علوی با تاکید بر اینکه شناسايی عادت‌های ناشايست گذشته و تلاش برای ترک آن‌ها در تداوم آثار روزه‌داری تأثير بسزايی دارد، ادامه داد: باید پس از ماه مبارک رمضان در هر روز يا حداقل هر هفته دقايقی را برای مرور و بررسی اعمال و گفتار خود قرار دهيم و در مورد کارهای مثبت و شايسته شکرگذاری کنيم و در اصلاح کاستی‌ها و جبران کوتاهی‌های‌ خود بکوشيم.
وی شکرگذاری از نعمت‌ها را یکی از مهمترین اصول حفظ آثار معنوی ماه مبارک رمضان دانست و تصریح کرد: افراد باید بعد از این ماه با شکرگذاری از خدا بخواهند بهترین حالت را برای آنها محیا کند و در هیچ حالتی، خدا را فراموش نکنند و او را ناظر و حاضر بر اعمال خود ببیند.
حجت‌الاسلام شریفی صادقی مهم‌ترين آسيب و تهديد برای دست‌آوردهای ماه مبارک رمضان را گناه و نافرمانی احکام الهی دانست و گفت: شايسته است انسان روزه‌دار پس از ماه مبارک، بيش از پيش درصدد فراگيری احکام الهی و رعايت کامل آن‌ در همه بخش‌های زندگی خود باشد. ‌ برای تداوم حال معنوی که فرد در اين ماه بدست آورده، لازم است ارتباط خود را با مساجد و مجالس توسل به اهل‌بيت(ع) هم حفظ کند.

هنر نه گفتن به شیطان
وی ادامه داد: شيطان همواره از فرصت‌های مختلف برای غافل كردن انسان و جدا نمودن وی از حالات خوش معنوی استفاده می‌کند. شیطان قدم به قدم انسان را فریب می‌دهد لذا در همان قدم اول باید به او «نه» گفت. خداوند متعال از برنامه‌های شیطان به «خطوات» تعبیر کرده و می‌فرماید: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ وَ مَنْ یَتَّبِعْ خُطُواتِ الشَّیْطانِ فَإِنَّهُ یَأْمُرُ بِالْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ (نور – 21) ای کسانی که ایمان آورده‌اید! از گام‌های شیطان پیروی نکنید! هر کس پیرو شیطان شود (گمراهش می‌سازد، زیرا) او به فحشا و منکر فرمان می‌دهد!
حجت‌الاسلام شریفی صادقی افزود: ‌دفع دشمن شیطانی نفس از همان خاکریز اول است. قرآن مجید در وصف پارسایان می‌فرماید: «پرهیزگاران چون گرفتار وسوسه شیطان شوند همان دم متذکر (یاد خدا) شده و بصیرت یابند»، (اعراف، آیه 201)

توکل به خدا را نباید فراموش کرد
عضو جامعه مبلغان برتر کشور گفت: برای حفظ نورانيت خود از قرائت قرآن غافل نشوید. توکل به حضرت بقیه الله و خواندن دعای الهی عظم البلا و دعای عهد بسیار سودمند است. ما باید همواره امام زمان(عج) را ناظر بر اعمال خود بدانیم و تلاش کنیم به ما توجهی کنند، زیرا دستگیر واقعی ما ایشان هستند.
حجت‌الاسلام شریفی صادقی خاطرنشان کرد: افرادی که در ماه مبارک رمضان توجه به خدا برایشان حاصل شد و پس از خروج از این ماه، این حالت را در زندگی حفظ کنند و در همه حال به خدا توجه داشته باشند، همه‌جا برایش مانند ماه رمضان و انسان روزه‌دار می‌شود اما باید بدانیم که اگر در این ماه مبارک بودیم و تمام هم‌ و غم ما یک عبادت باشد و بعد از آن تمام شود، هیج معلوم نیست که از این ماه بهره واقعی را برده باشیم.

captcha