حجتالاسلام والمسلمین هادی حسینخانی، معاون تهذیب حوزههای علمیه سراسر کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: عید فطر پایان یک دوره بندگی و عبادت و روزهداری است و عید و بازگشت به فطرت پاک خویش برای کسانی است که قدر این ماه را دانستند و شناختند و طبق دستورالعمل الهی رفتار کرد.
وی اظهار کرد: در ایام ماه مبارک رمضان کسانی بودند که قدر این ماه را دانسته و در دل شب به نماز و راز و نیاز پرداخته و در روز روزهداری کردند و کسانی هم بودهاند که قدر این ماه را ندانستند و در پاسداشت آن کوتاهی کردند و دائما از آمدن آن ابراز نگرانی میکردند و در طول ماه هم انتظار میکشیدند تا خاتمه یابد و در روز عید دستشان خالی است.
حسینخانی بیان کرد: فرصت ماه روزه امسال نیز آمد و رفت و هر کس ثمرهای از آن به دست آورده که خوشا به حالش و کسی که ثمرهای نداشته نیز بدا به حالش؛ فرصت رمضان چیزی شبیه به فرصت زندگانی دنیاست و نمونه مختصر و کوتاهی از زندگی در دنیاست و با خاتمه یافتن فرصت دنیا، در روز پاداش جایی برای عمل نخواهد بود.
معاون تهذیب حوزههای علمیه عنوان کرد: همان طور که امام سجاد(ع) در دعایی از خدا خواسته است که خداوندا به فضل خویش با ما رفتار کن ما هم باید در این شبها و روزهای بسیار ارزشمند از خدا بخواهیم که با فضل خویش با ما رفتار کند.
حسینخانی عنوان کرد: براساس آیات قرآن کریم فلسفه روزه رسیدن و کسب تقواست زیرا در طول یک ماه انسان تمرین میکند تا از حلالهای الهی چشم بپوشد و مطمئنا کسی که میتواند از حلال چشم بپوشد از حرام هم چشم خواهد پوشید.
وی ادامه داد: یکی از کارهای لازم بعد از ماه مبارک رمضان، لزوم استمرار در حفظ دستاوردهای این ماه عزیز است و باید تلاش کنیم تا معنویتمان حفظ شود و حتیالامکان سه روز روزه در ماه که سفارش شده و تلاوت روزانه مقداری از قرآن که در این ماه تمرین بیشتری برای آن داشتیم را انجام دهیم.
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: در ماه رمضان انس مردم با قرآن و ادعیه به خصوص صحیفه سجادیه بیشتر شده بود و خدای ناکرده نباید با غفلت از انس با این ذخایر معنوی و الهی و این جلسات فاصله بگیریم که در این صورت دستاوردهای این ماه را ضایع کردهایم.