به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) همایش ملی تجلیل از فعالان و دستاندرکاران عفاف و حجاب عصر امروز دوشنبه 21 تیر ماه با حضور تعدادی از مسئولان و 40 نفر از برگزیدگان این عرصه در تالار رودکی تهران برگزار شد.
این مراسم در حالی در سالن کوچک رودکی جنب تالار بزرگ وحدت برگزار شد که در تمامی کشورهایی که ما نگران تأثیر منفی فرهنگی و تهاجم فرهنگی آن کشورها به کشور خودمان هستیم، حتی یک نمایش معمولی زنده لباس با هزینههای بسیار بالا و در سالنهای مجلل، با دکور، نورپردازی و ... برگزار میشود.
البته با توجه به اینکه این مراسم اولین مراسم تجلیل از طراحان، هنرمندان، پژوهشگران و مؤسسات غیر دولتی فعال در عرصه عفاف و حجاب بود و تاکنون هیچ مراسم مشابهی در کشور برگزار نشده و کارگروه ساماندهی مد و لباس به عنوان تنها متولی و فعال وابسته به دولت در زمینه مد و لباس ایرانی اسلامی با مشکلات مالی بسیاری دست به گریبان است، میتوان امیدوار بود که در دورههای بعد شاهد برگزاری مراسمهای درخورتر و قابل توجهتری از این دست باشیم.
شاهد مانور فرهنگی عفاف و حجاب نیستیم
در ابتدای این مراسم، حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به اینکه مدتها بود که عزم برگزاری چنین همایشی در میان مسئولان کارگروه وجود داشت، گفت: بسیاری از اقدامات ما در عرصه عفاف و حجاب به دلیل عدم پیوستگی ملموس نیست و شاهد مانور فرهنگی عفاف و حجاب در جلامعه نیستیم.
وی ادامه داد: طرحها و ایدههای بسیار خوبی در حوزه عفاف و حجاب مطرح و عملیاتی شده اما بسیاری از مردم نمیدانند طرحها و پوششهایی که مورد استفاده قرار میدهند توسط چه کسانی تولید میشود، در حالی که اگر اقدامات ارزشمند تولید کنندگان عفاف و حجاب نباشد بخشی از جامعه دچار نقص و کمبود خواهدشد.
قبادی به عملکرد خوب طراحان حوزه عفاف و حجاب نیز اشاره کرد و گفت: این طراحان هستند که با طرحها و ایدههای خود پوششهایی تهیه میکنند که زیبایی ظاهری داشته اما در عین حال زیبایی اجتماعی را در بر میگیرد.
وی تصریح کرد: فعالان عرصه عفاف و حجاب بیش از دغدغه اقتصادی دغدغه فرهنگی دارند و بارها از تلاشهای جهادگونه در این زمینه سخن گفتهاند. پژوهشگران عرصه عفاف و حجاب نیز کمتر دیده شدهاند و کمتر از هنرمندانی که به تنهایی در این حوزه فعال هستند تجلیل به عمل آمده است بر همین اساس با برگزاری این همایش تلاش داریم فعالان عرصه عفاف و حجاب بیشتر دیده شوند.
در ادامه این مراسم حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی با تأکید بر اینکه موضوع لباس و پوشش تنها یک مسئله ملی نیست، گفت: موضوع پوشش در سطح بینالمللی یکی از موضوعات بشری است چرا که در هیچ یک از جوامع بشری بحث لباس مورد غفلت قرار نگرفته و هر کدام از جوامع هماهنگ با فرهنگ، ملیت و آداب و رسوم خود لباسهای خاص خود را دارند.
وی با اشاره به اینکه ما نیز به عنوان یک کشور اسلامی با فرهنگی که مبتنی بر آموزههای دینی است باید پوشاک درخور خود را داشته باشیم، اظهار کرد: ما باید بتوانیم در جهانی که هر روز مد جدیدی عرضه میشود حرفی برای گفتن داشته باشیم.
در ادامه مراسم از تعدادی از طراحان و تولید کنندگان بخش خصوصی با اهدای یک جلد قرآن نفیس تجلیل به عمل آمد و سپس سید محمدرضا موالی زاده مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن رساندن سلام وزیر ارشاد به حاضران در جلسه با تأکید بر اینکه عفاف و حجاب لازم و ملزوم هم و از هم جدادنشدنی هستند، گفت: در خصوص عفاف بحث دقیق و ژرفی هست و عفاف عرصههای مختلف فکری و رفتاری جامعه را در بر میگیرد.
اولین عرصه عفاف عرصه فکری است
وی ادامه داد: اولین عرصه عفاف عرصه فکری است؛ آیا میتوان هر اندیشهای را به ذهن راه داد؟ قرآن میفرماید هر اندیشهای را نباید به ذهن راه داد چون اندیشه مبنای عمل است. پس اولین عرصه عفاف، عفاف فکری است و پس از آن عفاف در نگاه، بیان، اخلاق و رفتار، منش، بینش و ... که در نهایت هدف اعتلا و تکریم انسان است.
موالیزاده با اشاره به سخن شهید مطهری که عنوان کرده است: «مادیگرایی اعتقادی بر مادیگرایی اخلاقی تأثیر خواهدگذاشت» گفت: اگر حجاب را از جامعه زدودیم و به عفاف بیتوجه شدیم بنیان اعتقادی جامعه از میان خواهدرفت.
وی با مطرح کردن این سؤال که پس چگونه میتوان تذکرات اثر بخش در خصوص عفاف و حجاب مطرح کرد؟ گفت: با کنار هم قرار دادن سه عنصر هنر، علم و فن میتوانیم با جاذبه هنر، محتوای علمی و پشتوانه مذهبی پیامهایی اثربخش تولید کنیم.
وی در پایان سخنانش تصریح کرد: این بحث یک بحث استراتژیک و مهم است و با هویت و چشمانداز آینده دین و مذهب ما ارتباط دارد پس باید بیش از گذشته به آن توجه شود.
تجلیل از 20 برگزیده دیگر فعال در عرصه عفاف و حجاب پایان بخش اولین همایش ملی تجلیل از فعالان و دستاندرکاران عفاف و حجاب بود.