به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نخستین جشنواره چادرهای آسمانی با حضور سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، سردار احمدرضا رادان رئیس مرکز تحقیقات راهبردی ناجا، سردار مقیمی رئیس پلیس آگاهی ناجا، سردار جزایری معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، حجتالاسلام مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور و جمعی از مسئولان امروز 23 تیرماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
حجتالاسلام سید مهدی خاموشی، رئيس سازمان تبليغات اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه مسئله عفاف و حجاب صرفا به کشور ما معطوف نيست بلکه اين مقوله فرهنگی و دينی مرتبط با جامعه جهانی مسلمين است، گفت: در فقه با تکیه بر عدله قرانی داریم که رفتارهای ما بر اساس احکام الهی است. از این رو رعایت عفاف و حجاب هم در قرآن آمده و صریحا به آن اشاره شده است.
وی با بیان این سوال که چرا در جامعه اسلامی ما مقوله عفاف و حجاب از منظر جهانی مطرح است، گفت: پاسخ این سوال این است که جامعه عفیف فیالنفسه موفق و خوب است. البته رعایت فرهنگ عفاف و حجاب به عملکرد نظامهای متفاوتی از جمله فرد، خانواده، اجتماعاتی اعم از محله، محيط تحصيل، کار و محيطهای عمومی نیز مربوط میشود .
رئيس سازمان تبليغات اسلامی تأکيد کرد: خانواده مهمترين رکن در تربيت دينی و گسترش فرهنگ عفاف و اخلاقمداری است. خانواده عفیف انسان عفیف و پایبند به حجاب را تربیت میکند . از نوع هر خانواده متوجه عفت آن خانواده و توجه آنها به مقوله عفاف و حجاب میشویم. لذا خانواده حلقه استحکام عفاف و حجاب است.
خاموشی خاطر نشان کرد: در حوزه فرهنگ عفاف همه نهادهای مسئول بايد پای کار باشند و صرفا نيروی انتظامي در اين حيث مسئول و متولي نيست. البته امروزه نقش ابزار ارتباطاتی جدید در عصر حاضر را نباید نادیده گرفت. در گذشته تأثير رسانه به ميزان کنونی نبود. امروز ميزان دريافت هر شخص از توليدات رسانهای بسيار گسترده شده و اين دسترسی تعاريف متعددی دارد.
وی ادامه داد: اگر فرد به لحاظ تقوا و تربيت خودساخته نباشد اين ميزان دسترسی به توليدات رسانهای نامحدود، در برخی موارد به ضرر افراد است چرا که تقوا و تربيت دينی در کاهش ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی بسيار اثرگذار است. عصر سوم رسانه که در حال گذر از آن هستیم زمان برگشت به خانوادهها است اما خانوادهای که در آن هر شخصی با يک ابزار ارتباطاتی سرگرم است.
رئيس سازمان تبليغات اسلامی بيان کرد: اينکه مسئولان ذيربط در اين حوزه چه اقداماتی انجام دادهاند و يا چه برنامههايی تعريف و تدوين شده است بسيار مهم است. هر چند در ترويج فرهنگ عفاف و حجاب خانواده مهمترين رکن است اما بايد گفت، اجتماع ما تشکيل يافته از خانوادههاست بنابراين بايد تمرکز بر خانوادهها در ترويج فرهنگ عفاف مورد توجه قرار بگيرد.
خاموشی در ادامه افزود: در راستای اجرای قانون عفاف و حجاب بسياری از دستگاهها و نهادهای فرهنگی مسئول هستند. نيروی انتظامی به تنهايی مسئول اين حوزه نيست و ساير نهادهای فرهنگی، آموزشی و تربيتی بايد پيشتر از نيروی انتظامی در اين راستا حضور داشته و اقدام کنند.
وی گفت: اقدامات نيروی انتظامی در حوزه عفاف و حجاب مطلوب و دلسوزانه بوده است، البته در اجرای طرح گشت ارشاد توسط ناجا و برخی صحبتهای پيرامون آن، به نيروی انتظامی ظلم شده است، درحالی که او میخواهد به وظیفه خود عمل کند.
رئيس سازمان تبليغات اسلامی افزود: اگر میخواهيم منزلمان دچار سرقت نشود با نصب دوربينهای حفاظتی و نظارتی از دستبرد به منزلمان جلوگيری میکنيم، برخی از اقدامات نيروی انتظامی در حوزه حجاب و عفاف گاهی به دليل کم کاری نهادهای فرهنگی است.
خاموشی تاکيد کرد: اگر نهادهای فرهنگساز و آموزشی و تربيتی اقدامات خود را به موقع و درست انجام دهند حتما نيروی انتظامی نیز در جايگاه وظايف خود معنای واقعی پيدا میکند . يادآوری مسئوليت ديگر نهادها در حوزه فرهنگ و عفاف يکی از پيامهای اين همايش است و برای فرهنگسازی باید رفتارهای خوب را ترویج داد تا شاهد یک جامعه موفق و اسلامی باشیم.