به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدعلی سرابی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در دوازدهمین مجمع عمومی اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور به بررسی و توضیح روند ادغام اتحادیهها به مدیران مؤسسات پرداخت.
وی با اشاره به تأسیس اتحادیه در سال ۸۰ گفت: از سال ۸۰ هنگامی که اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور تأسیس شد، شاید تنها ۲۰ مؤسسه ثبت شده بیشتر نداشتیم و برخی از آنها نیز در هیئت مؤسس شرکت کردند. به فکر ما نمیرسید که همچین جمع کوچکی تبدیل به جمع بزرگی در حال حاضر تشکیل شود و اینجاست که ما باید این نعمت را شکر کنیم و با با چنگ و دندان این نعمت را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: ما واقعاً این فرصت و این موقعیت و ظرفیت را باید گرامی بداریم، یک مجموعه شامل علاقهمندان، اساتید و فعالان قرآنی که مایملک خود و مؤسسه را سرمایهگذاری کردهاند که تعدادی از جوانان و نوجوانان بتوانند با قرآن انس گرفته و آشنا شوند که قطعاً ارزش مادی آن به اندازه ارزش معنوی قابل قیاس نخواهد بود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با اشاره به بحث ادغام گفت: بر اساس آمارهایی که داده میشود، قریب بر ۴ هزار مؤسسه در کشور وجود دارد و این شبکه انقلابی، بسیجی، ولایی و قرآنی بسیار ارزشمند بوده و دستاورد مؤسسات برای اتحادیه بیش از اینها است که باید تلاش در بالابردن ظرفیت آنها داشته باشیم.
وی با تأکید بر بالابردن ظرفیت مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: یکی از کارهایی که در بالا بردن ظرفیت مؤسسات مردمی وجود دارد فرایند ادغام است. به نظر که میتوانیم این فرآیند را به نحو احسن به انجام رسانده و در واقع بخش اعظم آنچه که آرمان ما بوده است محقق شده است.
سرابی ادامه داد: در ارتباط با فرایند ادغام مقدماتی صورت گرفت که بخشی از آن خارج از حیطه مدیریت ما بود و مقداری این پرسه را طولانی کرد.
وی درخصوص روند اتحادیه مدغم و چگونگی سیر فعالیتهای هیئت مدیره از یکسال قبل برای پیشبرد روند ادغام، تصریح کرد: حدود یک دهه قبل با اتحادیه مؤسسات به این نتیجه رسیدیم که همگی همجنس فعالان قرآنی هستیم و باید وحدت رویه را مد نظر قرار دهیم، به همین خاطر جلسات و مذاکرات مختلف و دو جانبه ای را در طول سالها برگزار کرده اما به دلیل اینکه بستر حقوقی آن مهیا نبود به نتیجه مناسبی نیز نمیرسید تا اینکه این موضوع در دستور کار شورای فرهنگ قرآنی قرار گرفت.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور افزود: در شورای توسعه همه رأی به ساماندهی صدور مجوز مؤسسات و ادغام دو اتحادیه دادند که بالافاصله بعد از آن کارگروهی برای طرح ساماندهی و ایجاد اتحادیه مدغم تشکیل شدکه در آن اتحادیه تشکلهای قرآن وعترت،اتحادیه مؤسسات مردمی، یک نماینده و سازمان تبلیغات و وزارت ارشاد هر کدام دو نماینده و یک نفر نیز به عنوان دبیر شورا جناب حجتالاسلام حمید محمدی حضور پیدا کردند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه و تشکیل جلسات طی شش ماه، بیان کرد: در ارتباط با ادغام در کارگروهی که تشکیل شد در جلسات متعددی طی شش ماه پیش نویس اتحادیه مدغم را به بحث و بررسی گذاشته شد. در این پیش نویس نود درصد همه موارد مورد توافق اعضا بود و حدود ده درصد بین اتحادیهها اختلاف نظر پیدا شد که این موارد اختلاف نظر در اساسنامه تهیه شده ذکر شد و مقرر شد در شورای توسعه حل شود که وقتی ادغام دو اتحادیه به تصویب رسید تعیین و تکلیف در قسمت بندهای اختلافی به هیئت رسیدگی به امور مؤسسات منتقل شد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآنی با اشاره به طول انجامیدن شکلگیری اسانامه مدغم عنوان کرد: شکل گرفتن هیئت رسیدگی و آغاز به کار آن با وجود اختلافهایی مثل محل استقرار دبیرخانه و شخص دبیر باعث به طول انجامیدن شش ماهه هیات شد و دستور کار بعدی تعیین و تکلیف اساسنامه مدغم بود. دستور کاری که در طی یکسال به هیئت مدیره از طرف مؤسسات فرصت داده شد تا موضوع ادغام مطرح شود.
سرابی اساسنامه اتحادیه را جایگاه حاکمیتی و قانونی دانست و اظهار کرد: اساسنامه اتحادیه که ظرفیت مردمی بالایی دارد و در جلسه بعدی، توافقات انجام شد و در دو هفته قبل بندهای اختلافی اساسنامه در هیات رسیدگی نهایی شد، یعنی اساسنامه اتحادیه مدغم که اتحادیه ای تحت عنوان «مؤسسات مردمی و تشکلهای قرآن و عترت کشور» است در شورای عالی فرهنگی به تصویب رسید که این یک دستاورد خوبی است.
قائم مقام شورای عالی قرآن در خصوص طرح و بررسی اتحادیههای استانی گفت: برای تحقق ادغام یک فرایند دیگری نیز لازم داشتیم و آن هم وجود یک اتحادیه در سطح استانها بوده است که باید برای این دو اتحادیه، چون قرار است در سطح استانها ادغام شوند اساسنامه ای وارد میداشتیم که تهیه آن را هیات رسیدگی به هیئتی متشکل از هیئت مدیره، دو اتحادیه تحت عنوان «هییت مؤسس» واگذار کرد که این هیئت مؤسس در ماه مبارک رمضان با تشکیل جلسه ای به بررسی بقیه بندهای استانی پرداخت. هم اکنون نیز اساسنامه ای مورد توافق دو اتحادیه تشکیل شده و ما منتظرجلسه بعدی هیات مؤسس اتحادیه مدغم هستیم که امیدواریم دوشنبه هفته آینده برگزار شود که با نهایی شدن آن اساسنامه اتحادیه با همان اساسنامه مصوب شورای توسعه و هیات رسیدگی که متشکل از هیات مدیره این دو اتحادیه است به ثبت برسد که بعد از آن با شروع تشکیل مجامع مدغم در استانها و انتخاب نمایندگان استانی اتحادیه بوی و رنگ ادغام به خود خواهد گرفت.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ادغام با تشکیل هیات مؤسس و تصویب اساسنامه کشوری و تهیه پیش نویس اساسنامه استانی محقق شده است که البته ادامه کارو البته کامل شدن کار بستگی به همراهی مؤسسات دارد.