جواد علیزاده، کاریکاتوریست در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره سابقه حضور خود در حوزه کاریکاتور اینگونه اطلاعرسانی کرد: از ابتدای دهه 50 هنر کاریکاتور را به صورت جدی پیش گرفتم. طی این سالها نیز کاریکاتورهای متعددی خلق کردهام. تمامی آثارم هم در یک شکل و سبک نبوده، بلکه در اشکال مختلف به خلق اثر پرداختهام، برای همین هم کارهای روزنامهای در پروندهام وجود دارد، هم اینکه کاریکاتورهای جشنوارهای بسیاری را خلق کردهام.
وی در پاسخ به این سوال که کاریکاتور چگونه میتواند با موضوعات اسلامی و قرآنی ارتباط برقرار کند؟ گفت: این هنر را میتوان نوعی هنر اخلاقی توصیف کرد که همیشه در پی امر به معروف و نهی از منکر است. برای همین است که همیشه خوبی در این هنر تبلیغ شده و اخلاقیات منفی نیز به انحای مختلف نکوهیده شمرده میشود.
داور فستیوال کارتون آنگلت فرانسه ادامه داد: اگر بخواهم مفهومی قرآنی را در کارم تبلیغ کنم، مطمئناً به ریاکاری خواهم پرداخت، چون این رفتار ناپسند در قالب کاریکاتور میتواند نمود بهتری داشته باشد، زیرا لازم است که زبان طنز نیز در کاریکاتور لحاظ شود. موضوع دیگری که در این شکل کار (کاریکاتور دینی) میتوان به آن تمسک جست، افشاگری از موضوعات منکر است. این شکل از کار هم بار طنز دارد، هم اینکه میتواند نگاهی غیر کلیشهای به موضوعات دینی و قرآنی باشد.
علیزاده به توضیح فوق افزود: کار دینی تنها موضوعاتی نیست که در آموزههای اسلامی و قرآنی آمده است، بلکه پرداختن به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هم به نوعی کار اسلامی محسوب میشود. در این زمینه کارهای بسیاری دارم. برای مثال بعد از فرار شاه، کاریکاتوری از فرار وی کشیدم که در نشریات آن زمان برای خود اعتباری ویژه کسب کرد. در حوزه دفاع مقدس نیز با کشیدن کاریکاتور صدام، آثار پرمخاطبی را در اعتلای فرهنگ دفاع مقدس خلق کردم.
این دارنده جوایز مختلف بینالمللی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: در شکل اجتماعی نیز میتوان به موضوعات قرآنی و اسلامی پرداخت و با پرداختن به کمبودها و آسیبها نشان داد که دلیل بیاخلاقیها و معضلات چیست.