سید مهدی بحرالعلوم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به بیان ناگفتههایی از حضور وزارت بهداشت در بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن پرداخت.
وی تصریح کرد: بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن اگرچه از نظر محتوا وضعیت به مراتب بهتری داشت، اما خلاقیت در آن کمتر بود چرا که طرف اصلی هر نمایشگاهی، مردم هستند و باید محتویات آن مورد نیاز مردم باشد.
بحرالعلوم در ادامه با اشاره به دلایل جدایی وزارت بهداشت از بخش دانشگاهی عنوان کرد: وزارت بهداشت تمام هویتش دانشگاهی نیست و بخشهای خدماتی را نیز شامل میشود بعضی از این نهادهای دانشگاهی مانند دانشگاه فنی و حرفهای یا دانشگاه پیام نور صرفا دانشگاه هستند اما وزارت بهداشت یک نهاد علمی و خدماتی بوده که یک بخش آن آموزش پزشکی است.
وی ادامه داد: ضمن اینکه این ایده که وزارت بهداشت به عنوان بخش در نمایشگاه حضور یابد از سال گذشته مطرح بوده و منتها امسال دوستان ما در وزارت بهداشت خود متقاضی این موضوع بودند، همچنین طرح و برنامههایی مد نظر داشتیم که بسیار گستردهتر بود اما به لحاظ بودجه ما تنها بخش کوچکی را توانستیم اجرا کنیم.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان کرد: وزارت بهداشت که با عنوان قرآن و سلامت در نمایشگاه حضور یافته بود دو حوزه کاری داشت: یک بخش آن خدمت رسانی به مراجعان بود و سعی شد این خدمت رسانی رنگ و بوی ماه رمضان داشته باشد، از سوی دیگر در سعی کردیم با تلفیق قرآن و سلامت خدماتی به مردم ارائه شود مانند خدمات مشاوره سلامت روانی که رویکرد قرآنی داشت.
وی با اشاره به استقبال مردم از بخش وزارت بهداشت در نمایشگاه بینالمللی قرآن عنوان کرد: استقبال مردم از بخش وزارت بهداشت به این دلیل بود که ما به نیازهای مردم توجه کرده بودیم اما بعضی از بخشهای نمایشگاه گرچه محتوای خوبی داشتند اما استقبال خوبی از آنها نشد چرا که زمینه نیاز مردم را در نظر نگرفته بودند.
بحرالعلوم بیان کرد: با توجه به رضایت مسئولان
نمایشگاه از کارکرد بخش وزارت بهداشت، آنها برای سال آینده پیشنهاد افزایش فضا را
به ما دادهاند. ضمن اینکه طرحهای ما آماده بوده و ما تنها با 10 درصد توانمان در نمایشگاه امسال
حضور پیدا کردیم.
وی تأکید کرد: اگر وزارت بهداشت با همه تواناییهایش حضور داشته باشد خود میتواند مستقلا نمایشگاهی راه اندازی کند، در آیندهای نزدیک اگر مشکل بودجه نباشد مطمئنا نمایشگاه مستقلی راه اندازی میشود.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت همچنین با اشاره به بودجه اختصاص داده شده برای بخش وزارت بهداشت از سوی برگزارکنندگان نمایشگاه عنوان کرد: بودجهای که ما پیشبینی کرده بودیم حدود 160 میلیون تومان بود و کمکی که سوی وزارت ارشاد به ما شد تنها حدود 15 میلیون تومان بود و مابقی هزینهها را وزارت بهداشت تأمین کرد؛ البته بسیاری از هزینههای ما پنهان است چرا که بسیاری از قسمتها مانند دانشگاه شیراز یا قسمت طب سنتی که خدمات رایگانی ارائه میدادند مطمئنا هزینههایی داشتهاند.