کد خبر: 3516012
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱
توکلی تصریح کرد:

مهر تأیید کارشناسان جهان اسلام بر مصحف جمهوری اسلامی

گروه ادب: مدیر واحد تحقیق و پژوهش مرکز طبع و نشر قرآن کریم با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران جهان اسلام در رابطه با رسم‌الخط مصحف جمهوری اسلامی گفت: کارشناسان و اساتیدی که در این جلسات حضور داشتند بر مصحف جمهوری اسلامی مهر تأیید زدند و آن را منطبق بر اصول معتبر نگارش مصحف در جهان اسلام دانستند.

مرتضی توکلی، مدیر واحد تحقیق مرکز طبع و نشر قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فعالیت‌های اخیر این مرکز اظهار کرد: رسالت اصلی این مرکز تهیه مصحف جمهوری اسلامی است که امروزه بسیاری، آن را به عنوان مصحف کم‌علامت می‌شناسند که سال‌هاست آن را تهیه کرده و به تدریج در حال ترویج آن هستیم.

وی افزود: مصحف جمهوری اسلامی بدون ترجمه نیز چاپ شده که برای افرادی مانند حفاظ مناسب است؛ امسال قرآن بدون ترجمه‌ای را آماده کردیم که از جهت نمادهای هنری بسیار شکیل و زیبا است، حمل آن هم آسان بوده و علاوه بر حفاظ، قرآن‌آموزان هم می‌توانند به راحتی با این مصحف به قرائت قرآن بپردازند.

توکلی همچنین گفت: مصاحفی نیز با ترجمه‌هایی که در مرکز صورت گرفته، آماده‌سازی و چاپ شده است؛ نحوه درج ترجمه آیات در مصاحف متفاوت بوده و افراد می‌توانند بر اساس سلیقه‌ای که دارند از این مصاحف استفاده کنند؛ ترجمه برخی به شکل زیرنویس، برخی به شکل «L» و برخی نیز در صفحه مقابل درج شده است.

مدیر واحد تحقیق مرکز طبع و نشر قرآن کریم در مورد چاپ قرآن حکیم ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان گفت: مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی طی سال‌های گذشته محصول منحصر به‌ فردی ارائه کرده که با نام «قرآن حکیم» شناخته می‌شود که مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت؛ این مرکز به تهیه، آماده‌سازی و چاپ قرآن حکیم برای مخاطبان خاص اقدام کرد که در گام‌های ابتدایی، دانش‌آموزان و دانشجویان را به عنوان جامعه هدف قرار داد.

وی افزود: ابتدا قرآن حکیم ویژه دانش‌آموزان تهیه و چاپ شد که در این مصحف گزینش مطالب، نوع قلم و سلیس و روان بودن مطالب بر اساس ویژگی‌های این قشر در نظر گرفته شد؛ در قرآن حکیم ویژه دانشجویان نیز نوع قلم، موضوعات و مباحث مطرح‌ شده با توجه به نیازمندی‌ها و علائق دانشجویان ارائه شد.

توکلی اظهار کرد: اثر دیگری که ارائه شد جلد اول «در محضر قرآن کریم» است؛ طی سال‌های گذشته مصحفی به همراه توضیحات لغوی و ادبی، تألیف حمیدرضا مستفید منتشر شد که مربوط به جزءهای 26 تا 30 قرآن کریم بود؛ امسال این مجموعه به صورت مدون تهیه شد و جلد اول آن که شامل سوره‌های حمد، بقره و آل عمران است، چاپ و در دسترس عموم قرار گرفت؛ جلد دوم این مجموعه نیز که شامل سوره‌های نساء، مائده، انعام و اعراف می‌شود مراحل نهایی آماده‌سازی را طی می‌کند و جلد سوم نیز تا پایان سال به بازار نشر عرضه خواهد شد.

وی ادامه داد: در کنار طبع و نشر قرآن کریم، این مرکز همچنین چاپ و انتشار کتب دینی به شیوه مصحف جمهوری اسلامی را در دستور کار قرار داده و بسته‌ای شامل قرآن کریم، مفاتیح‌الجنان، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه برای مخاطبان ارائه کرده است.

مدیر واحد تحقیق مرکز طبع و نشر قرآن کریم با اشاره به بررسی مصحف جمهوری اسلامی از سوی کارشناسان جهان اسلام گفت: در بحث آماده‌سازی و ارائه مصحف جمهوری اسلامی بخشی از فعالیت‌ها مربوط به داخل و آشنایی مردم با این مصحف و بخشی از آن مربوط به آشنایی جهان با این مصحف است.

وی با بیان اینکه مصحف جمهوری اسلامی بر اساس مبانی بسیار معتبر و متقن علم نگارش قرآن کریم بنا شده است، گفت: در این رابطه نشست‌های بین‌المللی متعددی با حضور صاحب‌نظران، نخبگان و اساتید خاص رسم‌المصحف از کشورهایی همچون سوریه، اردن، پاکستان، اندونزی، مالزی، لبنان، عراق، یمن، سودان و الجزایر برگزار شد تا مصحف جمهوری اسلامی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

توکلی گفت: کارشناسان و اساتیدی که در این جلسات حضور داشتند بر مصحف جمهوری اسلامی مهر تأیید زدند و آن را منطبق بر اصول معتبر نگارش مصحف در جهان اسلام دانستند؛ در برخی موارد نیز که ابتکار و نوآوری داشتیم، آن را نقطه قوت دانستند و برخی کشورها خواستار این بودند که این ابتکار را به جهان عرضه کنیم.

مدیر واحد تحقیق مرکز طبع و نشر قرآن کریم گفت: با توجه به اینکه مصحف جمهوری اسلامی کم‌علامت و سهل‌القرائه است و به همین دلیل مورد توجه مسلمانان جهان اسلام به ویژه مسلمانان غیر عرب‌زبان مثل مسلمانان آسیای شرقی قرار گرفت، می‌توان این ویژگی را از جمله نقاط قوت مصحف جمهوری اسلامی برشمرد. 

محمد سعيد مهدوي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۵/۰۱ - ۰۶:۴۵
1
0
بسمه تعالي قرآن جمهوري اسلامي از نظر اعراب گذاري نسبت به ساير قرآنها خصوصا قرآن عثمان طه شبيه قصه اي است كه مولوي درمورد مردي قزويني كه رفت نزد دلاكي كه يك خالكوبي شير روي پشت خود انجام دهد و هنگامي كه دلاك شروع كرد، از هركجا شروع كرد آن جوان گفت شيري كه ميكشي احتياج به سر، يال، دم و اشكم ندارد بيچاره دلاك گفت شير بي يال و دم و اشكم كه ديد اين چنين چيري خدا كي آفريد حال قرآن جمهوري اسلامي هم فتحه ماقبل الف لازم ندارد كسره ماقبل يا ء هم ضرورتي ندارد ضمه ماقبل واو هم نمي خواهد سكون هم چون علامتي است عربي در فارسي احتياج نيست نتيجه ميشود همان شير جوان پسند. از نظر نوشتن كلمات هم نه شبيه رسم lلاملا است نه شبيه رسم المصحف . لذا يك قرآن ساختگي كه كس تا حال نديده است اين هم از اعجاز مركز طبع و نشر قرآن كريم است كه بقول حضرت حجه الاسلام آقاي علي حبيبي چند نفر بچه دانشجو اختراع كرده‌اند. آقاي توكلي فرموده اند كه مهمانان مدعو بر مصحف جمهوري اسلامي مهر تاييد زدند اگر ما را هم دعوت كنند و چند روزي از بيت المال بخوريم و كيفش را ببريم ما هم مهر تاييد مي زنيم. بسم الله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۵/۲۸ - ۱۴:۰۹
0
0
نقد نظر آقای مهدوی:
امور مربوط به ضبط و رسم مصحف مرکز طبع و نشر را هیأتی علمی به فرمان رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) پژوهش کرده اند... امید است مطالبی که عنوان شده از جمله بچه دانشجو و... در مقابل تدبیر مد ظله العالی خدای ناکرده نباشد.
قطعا این نوع حرف زدنها نشان از ضعف گویندگان چه از حیث مسائل علمی، چه فرهگنی، چه اجتماعی و... است و نشانگر قوت کار مقابل.
شخصیت علمی مدعوین مرکز طبع و نشر علیرغم آنچه ایشان از شخصیت خود عنوان کرده اند فقط تهمت است و یکطرفه به قاضی رفتن...
امیدواریم خبرگزاری محترم ایکنا نیز همانگونه که این نظرات غیرکارشناسی را منعکس میکند، عرض بنده را نیز منعکس نماید... باشد قضاوت با مردم فهیم.
امید است که خداوند متعال دلها را بهم نزدیک نماید.
captcha