به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در پی مرگ کارگردان ایرانی که گفته میشود در اثر قصورات و خطاهای پزشکی از دنیا رفته است بار دیگر موضوع خطاهای پزشکی به عنوان یکی از حواشی جامعه پزشکی ایران مطرح شده است و این روزها حملاتی از سوی گروههای مختلف به پزشکان مبتنی بر رعایت اخلاق و اجتناب از قصورات پزشکی اعمال میشود.
بسیاری از این حملات تند بوده و گاه به واکنش تند برخی پزشکان نیز ختم شده است؛ شدت این حملات گاه متوجه تمامی جامعه پزشکی بوده و عالمان ابدان را به بدترین الفاظ نواختهاند. اما برخی دیگر از منتقدین خواستار اقدام جدی نظام سلامت برای پیشگیری از وقوع خطای پزشکی شدهاند.
پیشگیری از خطاهای پزشکی به عنوان بخش مهمی از اخلاق پزشکی یکی از مواردی است که میتواند از ایجاد حواشی برای پزشکان و صدمه به بیماران پیشگیری کند.
محمد رئیسزاده، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی در گفتوگو با ایکنا با بیان اینکه احتمال تقصیر و قصور در هر جامعه و قشری وجود دارد، اظهار کرد: جامعه پزشکی کشورمان نیز از این قائده مستثنی نیست و البته راهکارها برای بررسی قصورات پزشکی نیز مشخص شده است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور ادامه داد: حال
اگر این قصور در مورد یک فرد سرشناس رخ داده باشد نبایستی دلیل و مجوزی برای اینکه
کل جامعه پزشکی زیر سوال برود باشد، آنهم نه به شکل اهانت از طرف اهالی فرهنگ و هنر
که انتظار بیشتری از آنها میرود؛ در واقع ما از اهالی فرهنگ و ادب انتظار بیشتری
داریم و نباید به دلیل حادثهای که هنوز هم از طرف نهادهای تخصصی ذیربط قضاوت دقیقی
نشده و جامعه پزشکی نیز از آن متاثر است، اهانت شود.
وی افزود: نباید به خاطر یک مصداق، کل جامعه پزشکی را دل آزرده کرده و مورد اهانت قرار دهد؛ در عین حال که ما میدانیم این اظهارنظرات ناشی از تالمات روحی هنرمندان بوده و قابل درک است اما توجیهی برای اهانت به جامعه خدوم پزشکی نیست.
رئیسزاده، با بیان اینکه لازم است اهانت کنندگان از جامعه پزشکی عذرخواهی و اظهارات خود را اصلاح کنند، تاکید کرد: این خطابها درخورشان جامعه پزشکی و جامعه فرهنگ و هنر کشور نیست.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با اشاره به توانمندیهای علمی، تکنولوژیکی، تعهد، وظیفهشناسی، نوع دوستی و حس خدمت به مردم در پزشکان ایرانی عنوان کرد: این افراد سرآمدان جامعه پزشکی بین کشورهای دنیا هستند آنها وظیفهشناسی خود را در دوران دفاع مقدس و در حال حاضر نیز با برگزاری اردوهای جهادی و خدمات رایگان به مردم محروم اثبات کردهاند.
وی ادامه داد: در دهه 60 بسیاری از شهرهای کشورمان شاهد حضور پزشکان ضعیف آسیایی بود و در شهرهای کوچک حتی یک پزشک عمومی هم وجود نداشت اما اکنون به لطف خداوند و مدد نظام جمهوری اسلامی، بدون شک ایران تبدیل به برترینها در حوزه پزشکی شده و در توانمندیها و تامین نیازهای وابسته به پزشک متخصص، تقریبا بینیاز از همه کشورهای جهان است.
رئیسزاده بیان کرد: گرچه در بحث امکانات و تکنولوژیهای
درمانی ممکن است به نسبت برخی کشورهای پیشرفته نقایصی داشته باشیم اما به لحاظ توانمندیهای
تخصصی پزشکی، قطعا هیچ نیازی به هیچ کشوری نداریم و نیازمند اعزام بیماران به خارج
نیستیم؛ این یک پیشرفت معجزه گونه در ساختار پزشکی کشورمان بوده است که در مدت 30 سال
و سالهای درگیری با جنگ اتفاق افتاده است.
معاون آموزشی دانشگاه بقیهالله عنوان کرد: پزشکان ایرانی تا مقاطع تخصصی و فوق تخصصی پیش رفتهاند و شگفت انگیزترین اعمال جراحی را انجام میدهند و نه تنها نیازی به پزشکان کشورهای دیگر نداریم بلکه تعداد زیادی از بیماران کشورهای حاشیه نیز برای درمان به کشور ما اعزام میشوند.
وی تصریح کرد: نزدیکترین دلیل بر این مدعا، فرمایشات مقام معظم رهبری در خطبههای روز عید فطر است که ایشان در بخشی از صحبتهای خود به تقدیر از خدمات ارزشمند جامعه پزشکی کشور در ماه مبارک رمضان پرداخت.
رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور در ادامه ایجاد شاخصهای ایمنی بیمار در بیمارستانها را یکی مهمترین راهحلهای کاهش خطاهای پزشکی دانست و عنوان کرد: خوشبختانه ما این کار را برای نخستین بار در کشور در بیمارستان بقیهالله انجام دادهایم.
وی خاطر نشان کرد: موضوع ایمنی بیمار یکی از
مواردی است که در بیمارستانهای اغلب کشورهای توسعه یافته وجود دارد اما در ایران
تنها بیمارستان بقیهالله این موضوع را آغاز کرده است و امید میرود که وزارت
بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی نیز این کار را آغاز کنند.