حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در آستانه میلاد با سعادت حضرت معصومه(س) و روز دختر اظهار کرد: برای درک نگاه اسلام به دختران باید به تاریخ اسلام نگریست تا دریافت پیش از ظهور اسلام دختر در میان اعراب از چه جایگاهی برخوردار بود و با ظهور اسلام چه تغییراتی حاصل شد.
وی با بیان اینکه در عصر جاهیت داشتن فرزند دختر نوعی ننگ محسوب میشد اظهار کرد: نداشتن دختر به قیمت زنده به گور کردن آنان و افتخار به داشتن پسرهای بیشتر امری مرسوم در میان اعراب محسوب میشد. این در حالی است که با مبعوث شدن پیامبر اکرم(ص) نه تنها با این عمل قبیح مبارزه شد بلکه از دختران به عنوان رحمت در خانواده یاد شد.
حجتالاسلام پیروزمند ادامه داد: در تعالیمی که از سوی پیامبر اکرم(ص) مطرح میشد شأن و منزلت دختران بالا و رفیع بود و افراد به این نکته توجه داده میشدند که با دختران خود با مهربانی رفتار کنند و در هنگام ورود به منزل ابتدا به آنان محبت و مهربانی خود را انتقال دهید و همواره بر این نکته تأکید داشتند که بهترين فرزندان شما، دخترانتان هستند.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) با ارزش نهادن به شخصیت دختران به نوعی امنیت روانی آنان را نیز تأمین کرد گفت: در سیره ایشان، دختر در مرکز محبت و مهربانی قرار دارد به طوری که ایشان فرمودند: هرگاه وسیلهای در دست دارید و وارد خانه میشوید، پیش از همه آن را به دختر خود بدهید چرا که روح دختر بسیار لطیف و ظریف است.
عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم با تأکید بر اینکه تربیت دختران نقش تعیین کنندهای در سلامت فرهنگی جامعه دارد تصریح کرد: هر جامعهای که بتواند دختران مؤمنه و اهل مراقبت نسبت به مسائل دینی و اخلاقی را تربیت کند، خانوادهای سالم را به عنوان پشتوانه جامعه سالم ایجاد کرده است.
وی در ادامه افزود: بازیچه قرار دادن دختران برای منحرف کردن دیگران به منظور دستیابی به بهرهمندی سیاسی و اقتصادی یک طبقه خاص در جریان فرهنگی غرب مورد توجه و اهتمام است و این نشان دهنده ضریب نفود دختران و بانوان در جامعه است.
حجتالاسلام پیروزمند لازمه ایجاد یک جامعه سالم را در کنار تربیت مردان عفیف، تربیت دختران مؤمن و مقید به اصول دینی و اخلاقی دانست و گفت: دنیای غرب به خوبی به اهمیت این موضوع پی برده است و از همین رهگذر درصدد ضربه زدن است.