کد خبر: 3520853
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۸
با حضور اوحدی در ایکنا؛

زمینه‌های همکاری سازمان حج و زیارت با ایکنا بررسی شد

گروه جامعه: رئیس سازمان حج و زیارت به مناسبت روز خبرنگار مهمان ایکنا بود؛ در این دیدار زمینه‌های همکاری این دو نهاد از جمله بزرگداشت شهدای منا، اطلاع‌رسانی اربعین و ... مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت به مناسبت روز خبرنگار مهمان سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا بود. وی پس از بازدید از بخش‌های مختلف خبرگزاری ایکنا از جمله تحریریه داخلی، تحریریه بین‌المل و کانون خبرنگاران ایکنا افتخاری(نبأ) طی دیداری با حمید صابر فرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور ضمن تبریک روز خبرنگار به همه اصحاب رسانه، گفت: خبرگزاری قرآن در کنار رسالت خبری خود یک رسالت سنگین دیگر دارد و آن این است که به صورت تخصصی با نگاه قرآنی به همه مسائل نگاه کند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه این دیدار زمینه جدی‌تر همکاری دو طرفه را فراهم کند، گفت: در سایر خبرگزاری‌ها همیشه اولین موضوع مطرح رسالت و جایگاه خبر و امانت‌داری خبر است اما در مجموعه ایکنا به دلیل ارزش‌هایی که به برکت قرآن در این مجموعه است، همه این مباحث جزو اولویت‌های معمول شما محسوب می‌شود.

اوحدی به شرایط روز دنیا در رابطه با اسلام اشاره و اظهار کرد: از یک سو گرایش زیادی از سوی مردم اروپا به سوی قرآن و اسلام می‌بینیم که ناشی از دلزدگی از سایر تفکرات است و از سوی دیگر بحث اسلام‌هراسی به شدت در حال اجرا است.

وی اسلام‌ هراسی را استراتژی غرب برای مقابله با گرایش مردم اروپا به اسلام عنوان و با اشاره به تجربه زندگی خود در آمریکا، گفت: قبل از انقلاب ما در آمریکا در غربت مطلق بودیم قبل از انقلاب همه هم و غم خود را صرف این می‌کردیم که جمعه شبی دور هم به مسجد سیاه‌پوستان آمریکا برویم ولی در نهایت تعداد ما حداکثر به 20 نفر می‌رسید و مسئله دین و توجه به آن در این حد نبود اما بعد از حرکت امام و اتفاقات بعد از جنگ ما اسلام مطرح و فضا کاملاً عوض شد.

اوحدی توجه به دین و قرآن در نقاط مختلف جهان را از برکات انقلاب عنوان کرد و گفت: در جهان معاصر رسالت خبرگزاری شما و سایت‌های مذهبی بسیار سنگین است. به ویژه توانی که در بخش بین‌الملل خبرگزاری ایکنا دیدم جای آن بسیار خالی بود و هر قدر در این زمینه کار کنیم باز هم کم است. امروز در دنیا مردم بر اساس فطرتی که آفریده شده‌اند به دنبال آزادی‌خواهی و مبارزه با ظلم هستند و این فطرت با هیچ چیزی هم‌خوانی ندارد الا با اسلام و فرهنگ ناب اهل بیت(ع).

خون شهدا و مظلومیت شهدا طوری است که مسیر خود را پیدا می‌کند

وی تصریح کرد: خون شهدا و مظلومیت شهدا طوری است که مسیر خود را پیدا می‌کند. به برکت اسلام و خون شهدا است که اکنون حماسه سیال اربعین را شاهد هستیم. در طول تاریخ ما اربعین داشته‌ایم ولی اکنون این حماسه به حدی رشد داشته که سال گذشته فقط یک میلیون و 600 هزار نفر فقط از ایران راهی پیاده‌روی اربعین شده‌اند.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه برای اربعین امسال پیش‌بینی حضور دو میلیون ایرانی را داریم، اظهار کرد: اینها بیانگر این است که مسیر روبه‌رشدی را به سوی آینده می‌رویم و همه اینها به برکت قرآن است.

حمید صابر فرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور نیز ضمن معرفی فعالیت‌های این نهاد و پنج زیرمجموعه آن شامل: خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرکز فعالیت‌های دانشجویی کشور که مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان جهان اسلام را دو سال یکبار برگزار می‌کند، مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن که می‌توان در این بخش هم در بحث زوار و هم بحث حجاج همکاری کرد، مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی که در این بخش هم می‌توان به دانشجویان ایده‌پرداز کمک و محصولات مورد نیاز حجاج و زائران را تهیه و شرکت‌هایی که محصولات ویژه زیارت را تأمین می‌کنند مورد حمایت قرار داد، مرکز آموزش‌های تخصصی حرفه‌محور قرآنی که می‌توان به آموزش کارگزاران حج و زیارت کمک کند، را معرفی کرد.

فرزام با اشاره به انتشار نشریه رایحه ویژه شهدای منا در خبرگزاری ایکنا، اعلام کرد: انتشار نشریه رایحه با موضوعات مربوط به حج، زیارت، اربعین، شهدای منا و ... نیز می‌تواند بخشی از همکاری بین دو نهاد باشد.

اوحدی نیز در ادامه ضمن بسیار خوب‌ارزیابی کردن فعالیت‌های خبرگزاری ایکنا در حوزه حج و زیارت، گفت: می‌توان در حوزه‌ فعالیت‌های مختلف از جمله حج، عمره و عتبات، اربعین و حوزه ارزشی شهدای منا همکاری کرد.

وی به روند افزایش تعداد زائران اربعین طی سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: در سال 92 بیش از 250 هزار نفر راهی پیاده‌روی اربعین شدند، سال بعد این تعداد به 550 هزار نفر رسید، سال گذشته حدود یک میلیون و 600 هزار زائر داشتیم و برای سال جاری نیز حدود دو میلیون نفر زائر پیشبینی کرده‌ایم؛ در هیچ جایی چنین ظرفیتی وجود ندارد.

رئیس سازمان حج و زیارت به حوزه اطلاع‌رسانی در خصوص مراسم اربعین نیز اشاره کرد و گفت: علی‌رغم همه کارهای صورت گرفته اطلاع‌رسانی مبتنی بر یک کار علمی ـ پژوهشی و با یک جهت‌گیری و برنامه درست در خصوص اربعین نداشته‌ایم و بیشتر یک برنامه‌ریزی مقطعی بدون برنامه‌ریزی هیجانی صورت گرفته است.

اربعین صرفاً یک همایش شیعی نیست

وی ادامه داد: اربعین هم دیگر به نحوی نیست که بگوییم صرفاً یک همایش شیعی است بلکه پیروان سایر ادیان و مذاهبی مثل زرتشیتی، مسیحی، اهل سنت و ... نیز در آن حضور دارند و به عنوان یک جریان سیال روبه رشد ارزشی در حال برگزاری است.

اوحدی خواستار بارگذاری پرونده ویژه اربعین در سایت ایکنا شد و گفت: هزار نفر زائر خارجی از کشورهای مختلف به ایران می‌آیند تا از ایران به سفر اربعین بروند این ظرفیت بسیار وسیع است. در زمینه بزرگداشت شهدای منا نیز می‌توان همکاری مشترک گسترده‌ای داشت.

captcha