حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد واعظ موسوی، رئیس انجمن تبلیغ و ارتباطات حوزه در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: در زمینه ارتباطات و رسانه با همه تلاشهایی که صورت گرفته کمبودهای زیادی هم داریم که یکی از آنها تبیین مقوله فقه رسانه و خبر است.
وی افزود: حوزه علمیه با توجه به رسالت تبلیغی خود انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه را از حدود یک سال و نیم پیش ایجاد کرده تا از تحلیل قوا جلوگیری کند و موجب استفاده بهینه از پتانسیل موجود در دانشگاهها و حوزه شود و به عنوان ستادی میان سازمان تبلیغات، دفتر تبلیغات، انجمن سینمایی، وزارت ارشاد و دانشگاهها و حوزه و ... قرار گیرد.
رئیس انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه تصریح کرد: با همه این فعالیتها کمبودهایی وجود دارد که از همه استمداد میطلبیم تا از موازیکاری جلوگیری شود و موجب همافزایی فراهم شود.
وی افزود: خبرنگاران قبل و بعد از نقلاب و الان در جریان حوادث بحرین و عراق و ... به بهترین نحو کار خود را انجام میدهند و شاهد گویای ما شهدایی است که این صنف تقدیم اسلام کرده است. امیدواریم مسئولان اجرایی نیز برای رفع مشکلات آنان گامهای بهتری بردارند تا بتوانیم خبرهای درست و اطلاعات صحیحتری در اختیار مردم قرار دهیم.
واعظ موسوی در پاسخ به این سؤال که حوزه علمیه در عرصه فقه رسانه چگونه عمل کرده است، تصریح کرد: فقه ارتباطات و فقه رسانه اخیرا مورد توجه قرار گرفته هرچند دیر شده و تلاشهای خوبی در حال انجام است.
وی افزود:کم نیستند کسانی که سطح سه و چهار حوزه را دارند و هم دکتری رشته ارتباطات و رسانه را و دروسی را در سطح حوزه در این زمینه برپا کرده و میکنند.
عضو سابق مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امیدواریم این فعالیتها به نتایج خوبی برسد و بتوانند این دو رشته را به فرموده رهبری که دو رشته علمی وسیع هست به سرانجام برسانند.
رئیس انجمن تبلیغ حوزه گفت: حوزه با نگاه وسیع و اصلاحی به مسائل مینگرد و همان طور که در مسیر اسلامیسازی هستیم امیدوارم در مسیر اسلامیسازی ارتباطات نیز بتوانیم پیش برویم.
وی ادامه داد: احکام فقهی خبر و رسانه باید از منابع استنباط استخراج میشد و در اختیار خبرنگاران و رسانهها قرار میگرفت که نشد و یا دیر انجام شده، همچنین امکانات ابتدایی در اختیار خبرنگاران نیست و با دستمزدهای بسیار پایین و بعضا بدون امکانات و گاهی در معرض بیمهری به این وظیفه خود عمل میکنند و کم نیستند خبرنگاران وظیفهشناسی که برای انتشار یک حقیقت جان خود را فدای این راه میکنند.
وی ابراز امیدواری کرد؛ تا از یکسو با تدوین محورهای فقه رسانه به صورت جامع و اهتمام عملی رسانهها به این مسئله و از طرفی حمایت مسئولان خبرنگاران و رسانههای کشور بتوانند در مقابل غولهای رسانهای دنیا قدعلم کرده و تمام قد بایستند.