کد خبر: 3521108
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷
ارشاد در پاسخ به ایکنا اظهار کرد:

استقبال از هر نوع فعالیتی در راستای گسترش فرهنگ قرآن در دانشگاه شیراز

گروه اجتماعی: رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به وضعیت برون‌سپاری فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه به مؤسسات مردمی گفت:‌ ما از هر نوع فعالیتی که باعث گسترش فرهنگ قرآن در محیط دانشگاه و جامعه علمی شود، استقبال می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، مجید ارشاد لنگرودی، رئیس دانشگاه شیراز امروز، 18 مرداد در مراسم تجلیل از خبرنگاران حوزه دانشگاه شیراز که به‌مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار ایکنا مبنی بر وضعیت برون‌سپاری فعالیت‌های قرآنی در این دانشگاه به مؤسسات مردمی گفت: فعالیت‌های فرهنگی متعددی در طول ایام سال در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود به طوری که در یکسال اخیر بیش از 300 فرهنگی اجرا شده است.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از فعالیت‌های فرهنگی ما به فعالیت‌های قرآنی اختصاص دارد، افزود: ما از هر نوع فعالیتی که باعث گسترش فرهنگ قرآن در محیط دانشگاه و جامعه علمی شود، استقبال می‌کنیم البته ما فعالیت‌های قرآنی خود را داریم اما اگر کسی بخواهد با ما در این زمینه همکاری داشته باشد تا بتوانیم فعالیت‌های قرآنی خود را گسترش دهیم، قطعاً از او استقبال خواهیم کرد.
ارشاد همچنین به وضعیت حرم شهدای این دانشگاه اشاره کرد و گفت: پیش از این‌ها سهمیه دانشگاه شیراز جهت این مسئله 200 میلیون تومان بود که محقق شد اما لازم است تا برای تکمیل حرم شهدای این دانشگاه مسئولان ذیربط اعم از سپاه و بنیاد شهید نیز با ما همکاری داشته باشند.

بیش از یک الی دو میلیارد تومان جهت تکمیل حرم شهدای دانشگاه شیراز نیاز است
رئیس دانشگاه شیراز هزینه مورد نیاز جهت تکمیل حرم شهدای این دانشگاه را بیش از یک الی دو میلیارد تومان عنوان و در ادامه به فرا رسیدن روز خبرنگار اشاره کرد و گفت: اصلاح امور جامعه مدیون تلاش‌های ارزشمند خبرنگاران است لذا حرفه خبرنگاری نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کند.
وی همچنین آگاهی‌بخشی جامعه را از نقش‌های مؤثر خبرنگاران برشمرد که در این قسمت هم دانشگاه و هم اصحاب رسانه کار مشترکی را انجام می‌دهند و افزود: ارتقای فرهنگ عمومی و ارائه نقد و نظر برای اصلاح امور به خصوص برای مسئولان که نقش بازدارندگی برای اعمال نظرات شخصی و اقدام علیه منافع ملی و موضوع فساد و رانت خواری دارد، از دیگر نقش‌های خبرنگاران است.

نقش سیستمی امر به معروف در جوامع امروزی به عهده اصحاب رسانه است
ارشاد با بیان اینکه در یک کلام نقش سیستمی امر به معروف و نهی از منکر در جوامع امروزی به عهده اصحاب رسانه است، گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک بعد فردی دارد اما در جوامع امروزی نقش سیستماتیک بسیار مهم و اثرگذار است به خصوص برای مسئولان چون سرنوشت مردم به دست آن‌هاست و آن‌ها بیشتر از همه نیاز به امر به معروف و نهی از منکر دارند.
نقد و پالایش، ارزیابی مسائل گوناگون صاحبان قدرت و ثروت و مدیران از دیگر مواردی بود که رئیس دانشگاه شیراز به عنوان نقش خبرنگاران در جامعه از آن‌ها یاد کرد.

اقتدار و امنیت کشور به واسطه توسعه علمی است
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اقتدار و امنیت کشور به واسطه توسعه علمی است، گفت: در بخش آموزش علم دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه‌های طراز اول در کشور است که در دنیا نیز جایگاه رفیعی دارد.
ارشاد با تأکید بر اینکه تولید علم با مقاله متفاوت است، گفت: تولید مقاله به معنای تولید علم نیست بلکه به فاکتورهای دیگری نیاز دارد و یکی از شاخص‌های تولید علم همین مسئله است.
رئیس دانشگاه شیراز وضعیت تولید مقاله در کشور را خوب ارزیابی کرد و گفت: مطالعات نشان می‌دهد که روند تولید مقاله در مجلات دارای روند صعودی بوده و در کنفرانس‌های بین‌المللی کاهش داشته است البته لازم به یادآوری است که مجلات علمی که مقالات را منتشر می‌کنند، دارای کیفیت بهتری نسبت به کنفرانس‌ها هستند.
وی به نقش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در توسعه اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین انگیزه برای پیشرفت در همه زمینه‌های علمی، هنری، ورزشی و غیره پدیده معجزه‌آسای رقابت است که نقش مهمی در پیشرفت فردی و اجتماعی دارد. البته پیشرفت در هر کشوری منوط به داشتن اقتصاد پویا و کارآفرین است که در آن بخش خصوصی تحت نظارت و مدیریت دقیق باید مورد توجه قرار گیرد.

نیاز به دانشگاه کارآفرین در فضای رقابتی داریم
ارشاد با بیان اینکه در چنین شرایطی نیاز به دانشگاه کارآفرین در فضای رقابتی داریم، گفت: دانشگاه کارآفرین یا دانشگاه نسل سوم دارای یکسری ویژگی‌هایی نظیر رقابت، استقلال و ارتباط با مراکز علمی دنیا است و باید به این مسائل توجه داشت.
رئیس دانشگاه شیراز در ادامه به تشریح اقدامات این دانشگاه در بحث کارآفرینی پرداخت و گفت: حضور هیئت علمی و فرهنگی از کشورهای مختلف در دانشگاه شیراز شامل کشورهای آلمان، اسپانیا، فرانسه، تاجیکستان و روسیه، برگزاری بیش از 36 همایش و نشست علمی و سخنرانی، انعقاد 6 تفاهم‌ نامه خارجی، انعقاد قرارداد 7 و نیم میلیارد تومانی با شرکت نفت، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با سازمان آب و همچنین انعقاد چنین تفاهم‌نامه‌ای با سایر دستگاه‌های اجرایی، داشتن آزمایشگاه‌های مرکزی، برگزاری 5 کارگاه تخصصی کارآفرینی و تصویب 20 طرح کارآفرین از جمله این فعالیت‌هاست.

راه‌اندازی و تجهیز کتابخانه روشندلان در پردیس دانشگاه شیراز
وی از راه‌اندازی و تجهیز کتابخانه روشندلان در پردیس دانشگاه شیراز خبر داد و گفت: جذب نخبگان غیرمقیم، اخذ گواهینامه ISO9001 برای تحصیلات تکمیلی، بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی، ارائه تسهیلات برای ایجاد فضاهای سالم و غیره از دیگر فعالیت‌های دانشگاه شیراز طی یکسال اخیر در مباحث مذکور است.
ارشاد همچنین به پروژه‌هایی که در دانشگاه شیراز در هفته دولت افتتاح خواهد شد، اشاره کرد و افزود: افتتاح باب دوم ساختمان مرکزی دانشگاه، تکمیل ساختمان دانشکده فیزیک و شیمی از جمله این پروژه‌هاست.

دولت از گسترش بی‌رویه آموزش عالی جلوگیری کند

رئیس دانشگاه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح انتظارات این دانشگاه از دولت تدبیر و امید پرداخت و گفت:‌ مقابله با گسترش بی‌رویه آموزش عالی و ساماندهی این مسئله از جمله مهم‌ترین انتظاراتی است که از این دولت می‌رود چرا که اگر آموزش عالی از کیفیت و آموزش‌های لازم برخوردار نباشد، قطعاً مشکلاتی در پی خواهد داشت و بدون نیازسنجی، اشتغال و تناسب رشته و شیوه‌های بازار کار نمی‌توان آموزش عالی را گسترش داد.
وی، تخصیص و تحقق بودجه‌های پژوهشی را مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر قرار است به مرجعیت دست علمی دست یابیم احتیاج به اقدامات علمی داریم و یکی از آن‌ها سهم پژوهشی از تولید ملی است. مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که تا پایان برنامه ششم توسعه باید سهم پژوهش در تولید 4 درصد باشد و دولت نیز در این زمینه برنامه‌ریزی کرد و در سال اول برنامه هدفگذاری یک درصد را انجام داد که اگر این مسئله هر سال صورت گیرد تا پایان برنامه ششم توسعه 4 درصد محقق خواهد شد.
ارشاد ادامه داد: اکنون قریب 5 ماه از سال گذشته است و در این خصوص شاهد هیچ دستاوردی نبودیم لذا دولت باید این را به مراکز علمی تخصیص دهد که هنوز این بودجه محقق نشده است ضمن اینکه بودجه مذکور باشد شفاف باشد لذا انتظار می‌رود که بخش اعظمی از بودجه به مراکز پژوهشی کشور ابلاغ شود.
captcha