کد خبر: 3522087
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۶

امام رضا(ع) نگه‌دارنده تشییع هستند/ نباید به آمریکا اعتماد کرد

گروه سیاسی: نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: اگر سیاست‌های امام رضا(ع) نبود امروزه چیزی به نام شیعه در اسلام وجود نداشت و ایشان نگه‌دارنده تشیع هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، امروز، 22 مردادماه، آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولی فقیه در آستان و امام جمعه تبریز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز با اشاره به دهه کرامت و زندگی پرماجرا و سیاسی امام رضا(ع)، اظهار کرد: زندگی امام رضا(ع) علاوه بر مسائل علمی که از ایشان نقل شده است زندگی سیاسی نیز در بر داشته است.

وی ادامه داد: مأمون با ذکاوت و هوشیاری توأم با شیطنت سعی بر منفور نشان دادن تشیع داشت که با سیاست‌های به جا و شایسته امام رضا(ع) تشیع را زنده نگه داشت.

آیت‌الله مجتهدشبستری افزود: اگر سیاست‌های آن حضرت نبود امروزه چیزی به نام شیعه در اسلام وجود نداشت و ایشان نگه‌دارنده تشییع هستند.

وی خاطرنشان کرد: وجود مضجع مطهر هشتمین اختر امامت و ولایت تضمین کننده آرامش و ثبات امنیت برای ایران اسلامی بوده و افتخار دین و مملکت و جهان تشیع به شمار می‌رود.

امام جمعه تبریز به 26 مردادماه سال 69 سالگرد ورود اسرای 8 سال دفاع مقدس به میهن اسلامی اشاره کرد و گفت: این عزیزان بعد از تحمل سال‌ها اسارت و شکنجه به میهن اسلامی بازگشتند و مسأله اسارت طولانی فرزندان مملکت امتحان دیگری بود که سربلند از آن بیرون آمدند.

وی اظهار کرد: آزاده‌ها گنجینه‌ای هستند که صبر و استقامت آن‌ها و خانواده‌های برای سایر افراد آموزنده است.

نماینده ولی فقیه در استان همچنین به وجود لغت قلب در قرآن اشاره کرد و افزود: کلمه قلب در قرآن به معنی عضوی از بدن که عملیات گردش خون را انجام می‌دهد نیست بلکه منظور روح و عقل انسان بوده است.

وی با استناد به آیات شریفه 30 و 41 سوره مائده خاطرنشان کرد: در این آیات خداوند به قوم بنی اسرائیل که دچار قساوت قلب شدند و خداوند مهر بر دل آنها زد.

آیت‌الله مجتهدشبستری افزود: همچنین در سوره بقره خداوند به قلب منافقان اشاره کرده و که به دل و چشم آنها مهر زده تا هیچگاه محل تجلی برکات الهی قرار نگیرند.

خطیب جمعه تبریز با بیان اینکه در مقابل قساوت قلب، قلب سلیم نیز وجود دارد گفت: روزی که مال و ثروت و حب دنیوی برای فردی مهم واقع نباشد دارای قلب سلیم بوده و با این قلب به ملاقات خداوند خواهد رفت.

وی با بیان روایتی از پیامبراکرم(ص) گفت: قلب حرم خداوند است و در قلب خود به غیر خدا نباید ساکن باشد، و جایگزینی حب غیرالهی قطعا از حرم الهی دور خواهد بود.

امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه قلب شبیه ظرف‌های است که بهترین ظرفیت پذیرش دستورات خداوند است.

وی همچننین به حدیثی در مورد امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: امام رضا(ع) قلب انسان را به 4 دسته تقسیم کرده است که اولین مورد قلبی توام با ایمان و نفاق است که در این مورد دو ریشه متضاد در یک جا جمع شده‌اند.

خطیب جمعه تبریز ادامه داد: دومین قلب، قلبی است که وارونه است یعنی جای مرکز تجلی فرمایشات خداوند وارونه شده است و نفاق در آن مرکزیت قرار گرفته است.

وی سومین قلب را قلوب منافقین دانست و گفت: این قلب متفاوت‌تر از بقیه قلوب بوده و خداوند بر این نوع قلب‌ها مهر زده است و جایی برای حقانیت نیست.

نماینده ولی‌فقیه در استان چهارمین نوع قلب و بهترین نوع قلب را قلب سلیم بیان کرد و ادامه داد: این نوع قلب یعنی قلب مومن که هر وقت نعمتی گیرد شکرگزار آن و هر وقت مصیبتی گیرد صابر است.

وی در این خصوص با بیان اینکه دلایل مختلفی برای از بین بردن سرزندگی قلب سلیم وجود دارد گفت: افت و خیز با ثروتمندان بی درد و اصرار بر گناه و انجام دادن گناه روی گناه باعث مردن و از بین رفتن قلب سلیم در انسان خواهد شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین به روزها و مناسبت‌های اخیر کشور اشاره کرد و گفت: 23 مردادماه روز مقاومت اسلامی است که در این روز جزب‌الله لبنان در جنگ 33 روزه در مقابل رژیم سرتاپا مسلح صهیونیستی ایستاد و عزم و اراده مسلمانان را به رخ اسطوره شکست‌ناپذیر نشان داد و آنها را شکست داد.

وی همچنین سالروز تشکیل وزارت اطلاعات را یادآور شد و افزود: طبق منویات امام راحل، باید این سازمان امنیت و موازین اسلامی را حفظ کنند و البته این وظیفه سایر ارگان‌ها و آحاد ایران نیز است.

آیت‌الله مجتهدشبستری به نا امنی‌های اخیر تروریست‌ها در کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: این گروهک‌ها ساخته دست عربستان و امریکا و تحت نظر مستقیم صهیونیست به فعالیت مشغول هستند و تنها منفعت از این خونریزی‌ها شامل امریکا و رژیم صهیونیستی است.

وی همچنین هفته حج را یادآور شد و در این خصوص افزود: با توجه به فتنه افکنی و دشمنی آل سعود امسال مسلمانان ایرانی از این فریضه الهی محروم شدند و امید روزی رسد تا بتوانیم در امنیت و آسایش و با اتحاد به این زیارت برویم.

امام جمعه تبریز در پایان با بیان اینکه آمریکا در طول تاریخ خیانت‌های خود علیه ایران را نشان داده است، گفت: نباید به آنها اعتماد کرد و همیشه منتظر و مراقب خباثت‌های آن‌ها علیه خودمان باشیم.

captcha