به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رضا قمرزاده، معاون فرهنگی کانون در نشست رابطان چهاردهمین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) با بیان این مطلب گفت: نگاه به عصمت و طهارت، اسلام و دین باید در همه فعالیتهای کانون جاری باشد.
معاون فرهنگی کانون افزود: در برگزاری جشنواره رضوی نباید از اصل کار که برای کودک و نوجوان است غافل شویم. مدیریت کردن جشنواره رضوی و پایدارسازی اعضا باید در دستور کار قرار گیرد و برای حضور بیشتر کودکان و نوجوانان در جشنواره رضوی تلاشهایی صورت گیرد.
وی ضمن تاکید بر لزوم تقویت روحیه معنوی در کودکان و نوجوانان، خواستار محوری شدن موضوعات دینی در همه برنامههای آموزشی کانون شد و افزود: تقویت باورهای دینی و اعتقادی باید محور فعالیتهای کانون قرار گیرد.
صدیقه حسنزاده، مدیرکل آفرینشهای فرهنگی نیز در این نشست گفت: جشنواره رضوی در کانون ترکیبی از هنرهای تجسمی و ادبیات کودک و نوجوان و رویکرد اصلی در فراخوانهای جشنواره رضوی، پرورش حس دینی در کودکان و نوجوانان است.
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون افزود: رابطان رضوی در استانها اطلاعات و موارد مربوط به شیوهنامه رضوی را بهطور کامل در اختیار همکاران قرار دهند و آنان را نسبت به مفاد شیوهنامه توجیه کنند.
وی گفت: جشنواره رضوی میتواند جزیی از فعالیتهای فرآیندمحور مراکز فرهنگی هنری باشد و ابزاری در اختیار مربی برای تحقق اهداف جشنواره که همراستا با اهداف کانون است.
حسنزاده ادامه داد: بسیاری از استانها جشنواره رضوی را به نوعی دغدغه فرهنگی میدانند و در شورای فرهنگی برخی از استانها نیز درباره آن صحبت میکنند.
وی گفت: در برخی از استانها 8 موضوع رضوی به عنوان نیاز آموزشی استان مورد توجه قرار دارد و در برخی از استانها نیز از منظر نشر و گسترش فعالیتهای امام رضا علیهالسلام تلاش خوبی صورت گرفته است.
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون، هدف از برگزاری جشنواره رضوی را پرورش حس دینی در کودکان و نوجوانان دانست و افزود: باید همه شرکت کنندگان جشنواره تقدیر شوند.
حسنزاده با اشاره به این که در جشنواره چهاردهم در فعالیت کاردستی، آثار جالب و متنوع تولید شد، گفت: نگاه به جشنواره رضوی را امروزیتر مطرح کنیم. جشنواره رضوی واسطه تربیتی است که در کانون مورد توجه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: مناسبسازی فعالیتهای کانون متناسب با نیازهای مخاطب امروز و از منظر فعالیتهای نوین، فضای مجازی، هنرهای ترکیبی و ورود هنرهای جدید در فضای کانون انجام شود.
استفاده از فضای مجازی در جشنواره رضوی کانون، استفاده از احادیث رضوی به عنوان بهترین منبع برای برگزاری جشنواره، برگزاری اردوی رضوی، برگزاری کارگاههای رضوی، تولید لوحهای فشرده قصههای رضوی، تامین منابع رضوی برای کتابخانهها، برگزاری نشستهای توجیهی و همفکری برای رابطان رضوی، مستندسازی آثار جشنواره برای آشنایی بیشتر استانها با نمونههای برتر جشنواره، برگزاری نمایشگاههای دایمی از آثار برگزیده، دیده شدن همه شرکتکنندگان جشنواره، تشکیل کارگروه با رویکرد مباحث دینی و جشنواره و ... از مباحث مطرح شده توسط رابطان در این نشست بود.
در عین حال، در دهه کرامت آثار برگزیده در بخشهای نقاشی، خوشنویسی، نشریهنگاری، کاردستی، کتابسازی که در دوره سیزدهم و چهاردهم شایان توجه بودند، در قالب نمایشگاه در سالن همایشهای صدا و سیمای مشهد به نمایش گذاشته شده است.