به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مؤسسه قرآنی سرای ذکر اردبیل، در سال 1394 مجوز فعالیت خود را از سازمان تبلیغات اسلامی دریافت کرد و با هدف اشاعه و نشر فرهنگ قرآنی و ارزشهای اسلامی در سطح جامعه و ارتقاء سطح سواد قرانی آحاد جامعه و زمینهسازی جهت آشنایی و انس آنان با مفاهیم و آموزههای قرآن کریم و ارتقاء سطح سواد مربیان استان با استفاده از اساتید برجسته کشوری و به روز کردن آموزش قرآن کریم توسط نرمافزارهای قرآنی با مدیریت رباب لاله پا به عرصه قرآن کریم گذاشت.
در ادامه گفتوگوی ایکنا با مدیر مؤسسه را میخوانیم.
وی در سال 1362 در خانواده مذهبی در استان اردبیل در یکی از محلات قدیمی متولد شد و از کودکی علاقه زیادی به قرآن و اهل بیت(ع) داشته به طوری که با مادرش در محافل قرآنی شرکت میکرد.
رباب لاله، مدیر مؤسسه قرآنی سرای ذکر اردبیل که دارای تحصیلات لیسانس تربیت معلم قرآن کریم دارد با اشاره به چگونگی تأسیس مؤسسه گفت: این مؤسسه در خانه مسکونی بنده به مساحت 150 مترمربع در سه طبقه دارای سه کلاس مجزا برای بزرگسالان، نوجوانان و کودکان خردسال در اردیبهشتماه با حضور رئیس اداره امور قرآنی و رئیس اتحادیه مردمی مؤسسات قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی در خیابان باکری پشت مسجد ججین کوچه شفق 1 راهاندازی شد.
وی با اشاره به اینکه سابقه 5 سال مربیگری قرآن کریم در رشتههای روخوانی، روانخوانی و مفاهیم را در کارنامه خود به ثبت رسانده است، بیان کرد: با توجه به اینکه همسرم در حوزه مداحی و جمعآوری نوحههای اهل بیت(ع) فعالیت دارد، به من این پیشنهاد را داد که زندگی خود را علاوه بر ائمه اطهار(ع) با نور قرآن هم عجین کنیم که گامهای تأسیس این مرکز را با توکل به خداوند برداشتیم.
وی ادامه داد: این مؤسسه با مشاوره گرفتن از کارشناسان مجرب ادارهکل تبلیغات اسلامی در زمینه چگونگی تأسیس و استفاده از نظرات استادان شروع به اخذ مجوز از سوی ادارهکل تبلیغات اسلامی کرده است. این مؤسسه ضمن رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران طبق اساسنامه خود و در چارچوب ضوابط و مقررات و تحت نظارت سازمان تبلیغات اسلامی مشغول فعالیت است.
لاله در ادامه در توضیح مشکلات پیشرو در تأسیس این مؤسسه تصریح کرد: شاید برخی مؤسسات در ابتدای امر برای تأسیسشان دچار مشکلاتی اعم از مالی هستند ولی به لطف خدا مؤسسه سرای ذکر اردبیل با این مشکل روبرو نبود و تنها مشکل آن کسب مجوز است.
مدیر مؤسسه افزود: برای کسب مجوز بارها به سازمان تبلیغات اسلامی مراجعه کردیم و دشواریها به طوری ما را اذیت کرد که چندین بار به ذهنمان رسید که از ایده خود صرفنظر کرده و قید تأسیس مؤسسه را بزنیم که پس از گذشت یک سال موفق به کسب مجوز شدیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مؤسسه سرای ذکر از مکانهای قرآنی از جمله( جامعةالقرآن و دیگر مراکز قرآنی) فاصله داشت خود موجب شد تا انگیزه بیشتری برای راهاندازی چنین مؤسسه داشته باشیم. و همچنین اشتیاق کودکان برای حضور در این مؤسسه شگفتانگیز بود به طوری که پس از راهاندازی در نخستین ماه تأسیس، حدود 200 نفر ثبت نام کردند و پس از 15 ماه 800 قرآنآموز در این مؤسسه حضور یافتند.
لاله تأکید کرد: در تمام این مدت تمام حقالزحمه مربیان را خودمان از هزینه شخصی دادهایم البته سازمان تبلیغات اسلامی نیز هم کمکهایی کرده است که اگر کمکهای این سازمان نبود مؤسسه رو به تعطیلی میرفت، ولی خوشبختانه تا به الان با تکیه بر درآمود خود مؤسسه را اداره کردهایم و نیاز چندانی به اعتبارات دولتی نداریم.
مدیر مؤسسه با اشاره به فعالیتهای این مرکز گفت: مؤسسه سرای ذکر اردبیل در حال حاضر کلاسهای مختلفی از جمله کلاسهای روخوانی و روانخوانی، تجوید، مفاهیم، حفظ، صوت و لحن مقدماتی و تخصصی، فصیحخوانی، آموزش قرآن به زبان ترکی برای بانوان خانهدار، برای عموم از سنین 4 سالگی تا بزرگسال برگزار میکند.
مؤسسه سرای ذکر اردبیل علاوه بر آموزش قرآن برنامههای مختلف دیگری را انجام داده است که میتوان به برگزاری اردو، برگزاری برنامههای مختلف در مناسبتهای مختلف که اهم آنها عبارت از اردوی دیدار از بیمارستان امام در روز پزشک، دیدار از زورخانه علیبن ابیطالب(ع) در روز ورزش پهلوانی، دیدار از خانه مطبوعات اردبیل در روز خبرنگار، برپایی ایستگاه قرآنی در فضای باز با حضور 500 نفر از عموم مردم قرآنی و اهدای جوایز اشاره کرد.
وی به دیگر برنامههای این مرکز اشاره کرد و گفت: جشن روز دختر در فرهنگسرای کانون اردبیل و اهدای جوایز به دختران قرآنآموز مؤسسه، جشن روز کتاب، بهمناسبت هفته کتاب در کانون پرورشی کودکان و نوجوانان اردبیل و اهدا جوائز بین قرآنآموزان. اهدای 1200 عدد کتاب کودکانه در مدرسه سبلان اردبیل در بین دانشآموزان قرآنی در هفته کتاب بهصورت رایگان، برپایی اردوهای زیارتی از امامزادههای اردبیل در مناسبتها و روز امامزاده، جشنهای تولد و جشنهای پایان ترم در مؤسسه در بین قرآنآموزان به مناسبتهای مختلف، برگزاری مسابقات حفظ، روخوانی قرآن و .... در مناسبتهای مختلف، برگزاری جشن تجلیل از باحجابهای کلاس بانوان از دیگر برنامههای این مؤسسه است.
مدیر مؤسسه سرای ذکر ادامه داد: این مرکز از نظر امکانات و تجهیزات بسیار مجهز است که تأمین این نوع امکانات از درآمد شخصی است و در واقع میتوان گفت از امتیازات دیگر این مؤسسه این است که تمامی کلاسهای آن مجهز به رایانه است و همچنین تمامی کلاسها با طراحی خاص قرآنی توسط بنرها برا ی تشویق کودکان تزئین شده است.
لاله بیان کرد: یکی از کلاسها مجهز به تجهیزات مونیتورینگ است، که در این کلاس 32 عدد مونیتور به یک کامپیتر مرکزی وصل است که همگی توسط استاد هدایت میشود و این برای اولین بار است که در استان اردبیل اتفاق افتاده است.
مدیر مؤسسه سرای ذکر با اشاره به اینکه این مرکز از روشهای نوین آموزشی برای تربیت کودکان بهره برده است، افزود: آموزش در کلاسهایی که مجهز به مونیتورینگ است به این شکل است که استاد مطالبی را که در نظر دارد آموزش دهد را در صفحه مربوط به خود تنظیم و در ادامه در تمامی صفحههای مونیتورینگ و تلویزیونی که در کلاس نصب شده است، نمایش داده می شود که این خود موجب میشود که قرآنآموزان کودک از آموزش خسته نشوند و برایشان جذابیت داشته باشد.
لاله با اشاره به اینکه تجلیل از پیشکسوتان قرآنی استان اردبیل از دیگر فعالیتهای این مؤسسه است، تصریح کرد: مؤسسه سرای ذکر به منظور بهرهبرداری از تجربیات اساتید و به پاس تشکر از پیشکسوتان قرآنی استان و آشنایی قرآنآموزان با این اساتید هر چند وقت یک بار از آنان تقدیر میکند.
وی به دیگر برنامههای این مؤسسه اشاره کرد و افزود: برپایی محافل قرآنی در مساجد ویژه بانوان، آقایان، حضور قاریان برجسته کشوری همچون آقایان کرمی، سعید طوسی، احمد ابوالقاسمی در این مؤسسه، حضور مؤسسه سرای ذکر در نمایشگاه بینالمللی ثمن، شرکت تمام اعضا و قرآنآموزان مؤسسه در راهپیماییهای مختلف، برگزاری کلاسهای متعدد روانشناسی برای اولیای قرآنی با مشارکت اداره بهزیستی، برگزاری کلاسهای آموزشی و آشنایی با قانون، برگزاری کلاسهای روانشانسی تربیت فرزند از نظر اسلام، دیدار مسئولین مؤسسه با مقامات شهری، حضور قرآنآموزان در برنامه ترتیلخوانی و اجرای کلاسهای قرآنی عمومی و تخصصی برای قاریان و حافظان از دیگر برنامههای این مرکز است.
لاله با اشاره به اینکه این مؤسسه در امر اطلاعرسانی و ارتباط با آحاد مردم در فضای مجازی فعالیت دارد، بیان کرد: ایجاد کانال به آدرس Telegram.me/sarayezekr، ایجاد سایت مخصوص مؤسسه از جمله فعالیتهای این مؤسسه در امر فضای مجازی است که برنامههای قرآنی ـ فرهنگی، برنامههای کلاس آموزشی را برای عموم مردم اطلاعرسانی میکند.
وی به اهداف آینده این مؤسسه اشاره کرد و افزود: از اهداف مؤسسه در آینده نزدیک، افتتاح نمایشگاه و فروشگاه دائمی عرضه محصولات فرهنگی ـ قرآنی برای خودگردان کردن مؤسسه و دوری از جذب منابع دولتی است و برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم همواره در تلاش هستیم و این مهم را محور برنامههایمان قرار دادهایم.
لاله اظهار کرد: مؤسسه سرای ذکر اردبیل با توجه به توانایی بالایی که دارد قادر است که مکانی را فراهم کند تا دیگر مؤسسات و خانههای قرآنی کلاسهای خود را در این مکانبرگزار کنند.
مدیر مؤسسه سرای ذکر در پایان درخواست خود را از مسئولان اینطور بیان کرد: با توجه به اینکه مؤسسه سرای ذکر با ایدههای خلاق مربیان و مدیران به خوبی توانسته است هزینههای کلاسها و دیگر مخارج جانبی خود را تأمین کند پس نیاز چندانی به کمک مالی مسئولان و نهادها ندارد و تنها نیازمند آن است که از سوی این نهادها حمایت شود.
گفتنی است؛ این مؤسسه در استان اردبیل، خیابان باکری، روبروی قنادی شاندلی، روبروی دبستان شاهد، کوچه شفق 1، پلاک 33 واقع شده است.
سمیه عیادی