کد خبر: 3523827
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۱
با حضور رئیس مجلس؛

دومین همایش گفتمان علوم انسانی اسلامی خاتمه یافت

گروه حوزه‌های علمیه: دومین همایش گفتمان نخبگان علوم انسانی اسلامی بعد از دو هفته برگزاری با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در قم خاتمه یافت.

گفتمان علوم انسانی اسلامی
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) دومین گفتمان نخبگان علوم انسانی از روز 15 مرداد ماه در دهکده وسف قم با حضور 300 دانشجوی دختر و پسر نخبه دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شد و امروز 29 مرداد ماه در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی به کار خود خاتمه داد.  
  حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم گفت: در سطح کشورهای اردوهای دانشجویی زیادی با رویکرد فرهنگی عمومی و گاه اعتقادی و دینی مانند نسبت حوزه و دانشگاه برگزار می‌شود ولی این اولین اردو به لحاظ نوع است که موضوع محدودی دارد و به شکلی خاص برگزار می‌شود.
وی اظهار کرد: مخاطب این اردو دانشجویانی هستند که در دوره تحصیل در آستانه ورود جدی به این بحث هستند و قرار است عمر خود را صرف این مسئله کنند. مسایلی که با حیات انسان و جامعه بشری در ارتباط است.
پارسانیا تصریح کرد: علوم انسانی با انسانیت همه بشرین سر و کار دارد و اگر مقداری عام‌تر به آن بنگریم علم و علم انسانی است و اگر با نگاهی جدی‌تر به آن نگاه کنیم بررسی نسبت این علم با اعتقادات و جهان‌بینی اسلامی که میان سازمان‌های علمی که عهده‌دار آموزش علوم انسانی هستند  از یکسو و سازمان علمی دیگری که هویت تاریخی ما با آن پیوند دارد یعنی حوزه علمیه برقرار است.
وی افزود: 12 روز استادان مختلف بحث چیستی علوم انسانی و نسبت آن با اسلام را بررسی کردند و دیدگاه‌های مختلفی عنوان شد و هدف اردو توجه‌بخشی دانشجویان به این مسئله و نه حل این مسئله بود.
عضو هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی اظهار کرد: هدف ما ایجاد دغدغه در میان دانشجویان بود و شاید کمتر اندیشمندی باشد که در زمینه رابطه حوزه و دانشگاه تامل داشته باشد و به ضرورت این مسئله توجه نداشته باشد.
وی افزود: امروز کسانی که این مسئله، را مسئله ندانند و با آن مخالفت کنند کم هستند و ضرورت بومی شدن علم در جوامع اسلامی فراگیر شده و کسانی که سال‌های قبل هم مخالف بودند الان وارد بحث شده‌اند و نظریه‌پردازی در علوم انسانی مورد توجه قرار گرفته و اختلافات بیشتر، درباره تحلیل کسانی است که وارد این عرصه می‌شوند.
این استاد و پژوهشگر حوزه بیان کرد: نسبت مسئله علم با حوزه‌های مختلف فرهنگی و هستی‌شناسی‌های مختلف تنها در عرصه علوم انسانی هم نیست و می‌توان در موضوعات علمی دیگر نیز مانند ریاضیات نیز دخیل باشد پس مسئله، مسئله جدی است و این اردو عمدتا نیز معطوف به ایجاد این دغدغه بود.
وی افزود: هدف اردو این بود که دانشجویان از افقی بالاتر به رشته خود نگاه کنند و به اقتدار جهانی که در پس این رشته‌ها قرار گرفته و از هویت جهانی آن دفاع می‌کند بتوانند نگاه جدیدی داشته باشند زیرا در پس علوم انسانی حاکم بر جهان اقتدار ظاهری بزرگی وجود دارد که ممکن است کسی جرئت نکند حرفی در مخالفت با آن بزند.
این استاد حوزه با بیان اینکه وقتی قرار است حرف جدیدی بزنیم چارچوب به ظاهر مقتدر کنونی خود را به رخ می کشد بیان کرد: اگر انقلاب اسلامی و خیزش فرهنگی اسلامی نبود امروز جرئت نداشتیم چنین نشستی را بگذاریم و در این باره صحبت کنیم لذا وقتی چنین فرصتی ایجاد شده ما متهم به این می‌شویم که انقلاب در علوم انسانی دخالت کرده است.
وی با بیان اینکه بیش از همه وظیفه مدیران علمی ماست که امکانات اقتصادی و علمی را بسیج کنند تا درباره این موضوعات بیاندیشیم تاکید کرد: البته کافی است کسی بخواهد در مقابل هیمنه علوم اسانی کنونی جهانی بایستد همه امکانات جهانی در مقابل او می‌ایستند و می‌گویند سیاست در علم دخالت کرده است.
در پایان این مراسم از درس گفتار‌های دوره نخستین گفتمان نخبگان علوم انسانی رونمایی شد. 
captcha