به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «Daily Nation»، شهرهای فرانسه بهتازگی یکی پس از دیگری استفاده از لباس شنای اسلامی در سواحل را ممنوع میکنند؛ این حرکت با شهر مارسی آغاز شد، سپس به شهر کن رسید و روز جمعه هم شهر نیس به آن پیوست.
برخی تحلیلگران انگلیسی، با محکوم کردن ممنوعیت لباس شنای اسلامی، این حرکت را اقدامی پوچ توصیف کردند.
مدافعان این سیاست میگویند که ممنوعیت این لباسها سبب جلوگیری از درگیریهای فرقهای و گسترش برابری میشود.
مانوئل والس، نخستوزیر فرانسه نیز اعلام کرده که این لباسها نماد یک پروژه سیاسی ضد جامعه بوده که مبنای آن به اسارت درآوردن زنان است.
اما این دیدگاهها در انگلیس به عنوان اقدام علیه تسامح دینی به چالش کشیده شده است.
مریم اویلس، شهروند انگلیسی میگوید: همواره به مسلمانان گفته میشود که باید مشارکت و حضور بیشتری در جامعه داشته باشند، اما این اقدامات مسلمانان را از ادغام در جامعه باز میدارد.
دیوید آرونوویچ، روزنامهنگار، مفسر و نویسنده انگلیسی نیز میگوید: فقط ذهنهای منحرف لباس شنای اسلامی را ممنوع میکنند. هیچ مشکلی از فرانسه با این سیاست پوچ حل نمیشود، فقط مشکلات جدیدی ایجاد میشود.
سارا سیلوستری، شهروند لندنی کارشناس سیاست و ادیان میگوید: روش فرانسه برای یکپارچگی اجتماعی شبیه کردن همه به هم است؛ درحالیکه شیوه بریتانیا گرامیداشت تنوع فرهنگی است.
ویل هاتن، مقالهنویس با سابقه گاردین و مدیر کالج هرتفرد آکسفورد نیز با انتشار مقالهای در این روزنامه با اعتراض نسبت به سیاست فرانسه بر لزوم پایان دادن به بیگانهسازی شهروندان مسلمان از سوی کشورهای غربی تأکید کرد.