کد خبر: 3527534
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۶

تمایل الجزایری‌ها برای تحصیل در حوزه‌های علمیه ایران

گروه بین‌الملل: رئیس مرکز قرآن کریم «الزیانیه» الجزایر در دیدار با رایزن فرهنگی ایران نسبت به اعزام دانشجویان و طلاب الجزایری به ایران برای تحصیل در حوزه‌های علمیه ابراز تمایل کرد.

انتقاد رئیس مرکز قرآن الجزایر از ایدئولوژی حاکم بر عربستان
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی ایران در الجزایر، میزبان شیخ عبدالله بن مولی الحسن الرقانی، امام زاویه (مرکز حفظ قرآن کریم) الزیانیه استان اَدرار، دومین استان بزرگ الجزایر، بود.
شیخ عبدالله الرقانی که خود حافظ قرآن کریم و کتاب «40 حدیث نبوی» (نوشته النووی) است، نخستین بار در جریان اجلاس بین‌المللی صوفیه در الجزایر با سیدعبدالامیر موسوی‌بدر، رایزن فرهنگی كشورمان دیدار كرد و به منظور آشنایی بیشتر با فعالیت‌های رایزنی فرهنگی ایران در الجزایر در این رایزنی حاضر شد.
الرقانی در این دیدار با تأکید بر ارادت خود به اهل بیت(ع)، نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران و نقش رهبری که این کشور در جهان اسلام ایفا می‌کند، ابراز علاقه کرد.
وی همچنین با ابراز تنفر نسبت به فرقه‌های انحرافی و افراطی به‌ویژه وهابیت که خود را به اسلام نسبت می‌دهند، به انتقاد از ایدئولوژی حاکم بر عربستان سعودی پرداخت.
الرقانی در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار در پاسخ به پرسش رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص میزان نفوذ سلفیه در منطقه اَدرار الجزایر، تأکید کرد که 80 درصد از مساجد این منطقه تحت نفوذ صوفیه است و تنها 20 درصد آنها تحت نفوذ سلفی‌ها قرار دارند که البته فعالیت سلفیه در این مساجد نیز با احتیاط و تلاش برای عدم تحریک مردم صورت می‌گیرد.
امام زاویه الزیانیه در ادامه نسبت به سفر به ایران و بازدید از مراکز و چاپخانه‌های قرآنی و گفت‌وگو با اساتید، علما و مراجع این کشور ابراز تمایل کرد و گفت: موجب افتخار خواهد بود اگر امکان زیارت از اماکن مذهبی، حرم اهل بیت(ع) و امامزادگان حاضر در ایران فراهم شود و علاوه بر آن با توانمندی‌های علمی و آموزشی حوزه‌های علمیه این کشور آشنا شوم و از تجربیات آن‌ها استفاده کنم.
الرقانی نسبت به اعزام دانشجویان و طلاب الزیانیه به ایران برای تحصیل در حوزه‌های علمیه این کشور از یک سو و اعزام اساتید حفظ قرآن به منظور در اختیار قراردادن تجربیات و روش‌های سنتی الزیانیه برای حفظ قرآن در دوره‌های سه و پنج ساله نیز اعلام آمادگی کرد.
این پیشنهاد با استقبال رایزن فرهنگی ایران در الجزایر مواجه شد. موسوی‌بدر ضمن استقبال از پیشنهادات مطرح شده، تأکید کرد که مسائل ذکر شده را به طور ویژه پیگیری خواهد کرد.
شیخ عبدالله بن مولی الحسن الرقانی، در بخش دیگری از سخنان خود از رایزن فرهنگی کشورمان دعوت کرد که به عنوان میهمان در 2 برنامه مناسبتی آینده زاویه الزیانیه در شهر اَدرار شرکت کند. برنامه اول مربوط به جشن‌های 12 روزه میلاد نبی اکرم(ص) که از اول تا دوازدهم ربیع‌الاول برگزار می‌شود و طی آن هر روزه بعد از نماز مغرب، شرکت‌کنندگان در مراسم، 2 کتاب «الشمائل» و «طیبه الغراء» نوشته نظم و نثر سیدی اسماعیل البنهانی را با موضوع سیره پیغمبر اکرم(ص) است، قرائت می‌کنند و بعد از نماز عشاء نیز برنامه‌های مختلفی همچون سخنرانی، سرود، مداحی و در نهایت اطعام جمعی برگزار می‌شود.
شیخ الرقانی همچنین از موسوی‌بدر دعوت کرد تا در مراسم ویژه سالگرد وفات سیدی محمد بن بوزیان، مؤسس طریقه صوفی الزیانیه که اول ماه مه سال آینده میلادی (اردیبهشت 1396) برگزار می‌شود شرکت کند. این مراسم بزرگ که به مراسم «زیارت» مشهور است، بعد از نماز مغرب برگزار می‌شود و حاضران در مجلس جزء آخر قرآن کریم را همخوانی کرده و سپس به قرائت دعای مخصوص این روز و همچنین استماع سخنرانی و شعرخوانی و در نهایت اطعام می‌پردازند.
امام زاویه الزیانیه اَدرار همچنین به معرفی طریقه‌های صوفی مختلف در الجزایر پرداخت و گفت: در استان اَدرار، 3 طریقه صوفی حضور شاخصی دارند که بزرگ‌ترین آنها طریقه «الموسویه»، طریقه دوم، «الزیانیه» و سومین طریقه عمده این منطقه هم طریقه «قادریه» است. در عین حال، می‌توان به طریقه‌های «تیجیانیه» و «بالقایدیه» در وهران الجزایر نیز اشاره کرد.
بنا بر اعلام این خبر، زوایه الزیانیه، بزرگ‌ترین زاویه منطقه اَدرار است که در 2000 کیلومتری جنوب غربی پایتخت قرار دارد. مرکز این طریقه صوفیه که توسط سیدی محمد بن بوزیان، تأسیس شده، در شهر بشار واقع در 600 کیلومتری شمال شرقی اَدرار است و تمامی پیروان آن از حافظان کل قرآن کریم هستند.
captcha