کد خبر: 3527810
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۵
آیت‌الله مقتدایی عنوان کرد:

آمادگی شورای عالی برای ارتقاء جایگاه قرآن در حوزه/ برپایی 450 کرسی تفسیر

گروه حوزه‌های علمیه: عضو شورای عالی حوزه با بیان اینکه من قول می‌دهم نقایص موجود برای ارتقاء جایگاه قرآن در این شورا بررسی و مصوبه‌ای برای رفع این نقیصه تصویب شود، گفت: امروز خدمت آیت‎الله العظمی وحید خراسانی بودیم و ایشان توصیه کردند برای قرائت روزانه قرآن در حوزه برنامه‌ریزی شود.

متدایی، هم اندیشی استادان مجمع تفسیر
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مرتضی مقتدایی یکشنبه شب 14 شهریورماه، در جلسه هم‌اندیشی استادان مجمع عالی تفسیر در سخنانی گفت: اصل تشکیل مجمع عالی تفسیر امری مبارک و بسیاری ضروری بود و تشکیل این مجمع برای تبرئه نظام اسلامی از اتهام مهجوریت قرآن نقش زیادی ایفا می‌کند.
آمادگی شورای عالی حوزه برای ارتقاء جایگاه قرآن در حوزه
وی با بیان اینکه برای ارتقاء سطح تفسیر قرآن در حوزه باید تلاش بیشتری صورت بگیرد ادامه داد: اگر در حوزه در امر علوم قرآن و تفسیر نقص و کمبودی وجود دارد و پیشنهادی برای ارتقاء دارید به شورای عالی منتقل کنید و من قول می‌دهم که در جلسات شورا مطرح و برای رفع آن نقص و اجرای پیشنهاد، مصوبه‌ای ابلاغ کنیم و اعلام آمادگی در این زمینه داریم.
مقتدایی بیان کرد: تفسیر در حوزه به جایگاه خوبی رسیده و برپایی 450 کرسی درس تفسیر کم نیست آن هم در مدت کوتاه و امیدوارم متخصصان تفسیری خوبی در سطح اجتهادی داشته باشیم.
تبیین جایگاه قرآن برای طلاب
عضو شورای عالی حوزه گفت: ما در جلسات تفسیر حوزه قبل از اینکه به تفسیر بپردازیم باید جایگاه و عظمت قرآن را مطرح کنیم زیرا قرآن کلام عادی نیست و کلام خداست؛ کسی که فرمایش شیخ انصاری را در درس مطرح می‌کند با کسی که قرآن را مطرح می‌کند فرق دارد و باید به طلاب القاء کنیم که میان تفسیر و درس رسائل و لمعه و ... فرق وجود دارد.
استاد برجسته تفسیر حوزه عنوان کرد: این مسئله را باید به طلاب تفسیر تفهیم کنیم تا با تواضع و دقت و با خلوص سر کلاس بنشینند و با خشوع و حزن قرآن را بخوانند و این جایگاه باید به صورت ویژه در نظر گرفته شود و درس تفسیر باید با تکریم خاصی در حوزه تدریس شود.
عضو شورای عالی حوزه با اشاره به مفاد آیه شریفه «لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ » افزود: برخی مفسران فرموده‌اند در این آیه تنها مفاد ظاهری و حکم دست نزدن به قرآن بدون وضو مطرح نیست بلکه معتقدند قلب و زبانی هم که می‌خواهد مفاهیم قرآن را بگیرد و اخذ کند و تفسیر و آیات را بخواند باید مطهر باشد؛ اینها باید برای طلاب شرح شود تا بدانند جایگاه قرآن چیست و اگر این جایگاه معلوم شود آمادگی برای فراگیری نیز بیشتر می‌شود.
مقتدایی تصریح کرد: در قرائت سفارش بر تدبر شده است لذا در موقع تدریس این تدبر باید بیشتر شود تا طلاب اهمیت مطلب را بفهمند بنابراین اساتید در هر درسی مقدمتا بر اهمیت جایگاه قرآن تاکید و تذکر بدهند.
توصیه آیت‌الله العظمی وحید به خواندن روزانه قرآن در حوزه
عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین افزود: امروز شورای عالی خدمت آیت‌الله العظمی وحید بودند و ایشان توصیه کرد کاری کنید که طلاب اهل قرائت قرآن شوند؛ برنامه بگذارند هر روز مقداری قرآن بخوانند که در روایات نیز آمده است و قرائت قرآن خود را به پیشگاه امام زمان(عج) هدیه کنند در این صورت اگر هزاران طلبه قرآن بخوانند و به امام هدیه کنند چه توجهی امام زمان به حوزه پیدا خواهند کرد و دست مبارک آقا بر سر حوزه قرار می‌گیرد.
عضو شورای عالی حوزه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) بیان کرد: ایشان فرموده‌اند که اگر کسی قرآن بخواند ولی خضوع و رقت قلب پیدا نکند به شأن خدا اهانت کرده و دچار خسران بزرگی شده است لذا طلاب را به عظمت قرآن توجه دهید تا با قداست به آن نگاه کنند و به فراگیری آن به صورت ویژه اهتمام داشته باشند.
مقتدایی تصریح کرد: ایشان همچنین فرمودند که قاری قرآن به چند چیز محتاج است؛ قلب خشوع، فکر فارغ از هر چیز و موضع خلوت که بتواند با قرآن مانوس شود در این صورت توجه او خالصانه به سمت خدا قرار خواهد گرفت و لذت خطاب‌های خدا را خواهد فهمید.
وی اظهار کرد: حالا که تفسیر در حوزه رواج یافته و سنت حسنه‌ای شده است در این جهت نیز عنایت ویژه داشته باشید؛ درس قرآن باید در حوزه عظیم شمرده شود و طلاب با اهتمام ویژه سر درس بیایند.
captcha