آیتالله استادی:
طلاب بدون زهد و تواضع به جایی نخواهند رسید
گروه حوزههای علمیه: دبیر شورای عالی حوزههای علمیه گفت: زهد و تواضع جزء مهمترین ویژگیهایی است که یک طلبه باید داشته باشد زیرا کسی که خودش دنبال مادیات باشد نمیتواند دیگران را از دنیاطلبی منع کند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله رضا استادی، امروز 17 شهریور ماه در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعه المصطفی(ص) گفت: اگر تواضع در طلبه نباشد، به جایی نخواهد رسید البته کسب علم و دانش ما را به مقاماتی میرساند، ولی بدون تواضع و اخلاق به هدف نخواهیم رسید.
وی افزود: روحانیت برای اینکه بخواهد موثر باشد نباید دنبال مادیات مانند دیگران برود البته نه اینکه زندگی او اداره نشود اما هدف نباید این مسئله باشد.
دبیر شورای عالی حوزه عنوان کرد: اگر مردم لمس کنند روحانی دنبال مادیات نیست اعتماد میکنند و حرف او را میپذیرند ولی مگر میشود کسی خودش دنبال دنیا باشد و به مردم بگوید دنبال دنیا نروید.
وی اظهار کرد: مشکل مهمی که تعدای از روحانیون دارند همین مسئله است؛ برخی روحانیون را داریم که با وجود اینکه مراتب علمی بالایی نداشته ولی به خاطر همین زهد توانستهاند تحول ایجاد کنند.
استادی با بیان اینکه انبیاء جزء زاهدترین مردم بودند تصریح کرد: شرط پیامبری زهد است و بدون زهد این شرط محقق نخواهد شد و البته هر کسی در مرتبه خودش باید این کار را دنبال و زهد کسب کند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اختلاف میان مسلمین گفت: طلبه غیرایرانی باید هنر داشته باشد دشمنی میان مردم را در منطقه و محله خود برطرف کند زیرا امروز دشمن از این تفرقه و اختلاف سود میبرد و مسلمین را به جان هم میاندازد بنابراین این خیلی مهم است که چه مطالبی را برای تبلیغ بگوییم که میان شیعه و سنی وحدت ایجاد کینم.
وی تاکید کرد: امروز جز دشمن از اختلاف میان مسلمین سود نمیبرد و استفاده نمیکند بنابراین یک طلبه از الان باید خود را برای این مسئولیت آماده کند.
آیت الله استادی با بیان اینکه روحانی اگر مخلص نباشد بداند اگر کاری انجام دهد و موثر هم واقع شود برای خودش فایده نخواهد داشت البته عمدتا کار بدون اخلاص به نتیجه نمیرسد تصریح کرد: بنابراین باید تبلیغ و نوشتن و درس خواندن و مشارکت در عرصه اجتماعی و سیاسی و ... همه مبتنی بر یاد خدا و در راه خدا باشد و نگوییم نمیشود این کار را کرد زیرا شدنی است ولی باید سختیهای آن را تحمل کنیم.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه اظهار کرد: اگر کسی میخواهد خودش را به این آداب تربیت کند در جوانی میتواند، در جوانی طلبه میتواند خود را زاهد و اندیشمند و عالم و متواضع و .. تربیت کند و گرنه در بزرگسالی و کهنسالی دیگر توانی برای این کار نخواهد داشت.
وی افزود: اول سال تحصیلی فرصتی برای گرفتن همین تصمیمات است تا انسان کدورتهای دلش را برطرف کند و خود را به صفات پسندیده بیاراید و از صفات رذیله دور کند.