به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از «اتقان نیوز»، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور درخصوص وارد شدن مؤسسات قرآنی به عرصه فعالیتهای اقتصادی گفت: تعاملات اقتصادی که مجموعههای فرهنگی داشتند دارای مباحث مختلفی است و از دیرباز مورد بحث و اختلاف نظر بوده است که آیا مجموعههای فرهنگی باید کار اقتصادی انجام بدهند یا خیر؟!
محمدی در این خصوص با بیان این مطلب که در حالت عادی مؤسسات در راه اهداف کلان آموزشی گام خواهند برداشت و تمرکز بر روی اهداف قرآنی خودشان دارند، افزود: در نتیجه قاعدتاً باید همه انرژی و توان را برای پیشبرد اهداف آموزشی قرار دهند، وقتی در این مسیر مؤسسه به مشکلاتی برمیخورد و نیاز به اعتبارات دارد چه از لحاظ توسعه فعالیتها و چه از لحاظ هزینههای ستادی و تشکیلاتی و مدیریتی باید چاره اندیشید.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور خاطرنشان کرد: در این زمان که مؤسسه دچار مشکلات شده است اگر هم حمایت مکفی از مؤسسات نشود که در حال حاضر نیز متأسفانه این اتفاق نمیافتد چارهای نیست جز اینکه مؤسسه باید بهدنبال فعالیتی باشد که بر اساس این فعالیت اقتصادی بتواند اهداف اصلی خود را پیش ببرد.
وی با طرح مثالی در این خصوص گفت: مثلاً بسیاری از مؤسسات بهدلیل کوچک بودن ساختار و یا حمایتهایی که انجام میگرفت نیاز به ساختار درآمدزا نداشتند اما بعد از گسترش، هزینهها افزایش پیدا کرد و یا حمایتها بهدلیل تقلیل دیگر جوابگوی هزینهها نبود که در این زمینه مجبور شدند به حوزه فعالیتهای درآمدزایی ورود کنند.
محمدی اظهار کرد: فعالیتی که خیلی زاویه اساسی با فعالیتهای آموزشی نداشته باشد و در عین حال در حین آموزش تأمینکننده تجهیزات خود شده باشند میتواند یک افق خوبی برای پیشبرد اهداف مؤسسه فراهم سازد.
محمدی در ارتباط با نحوه و کیفیت ورود مؤسسات به مسائل اقتصادی، تصریح کرد: اینکه به چه کارهایی باید ورود کنند اجماعی وجود دارد که حتماً مؤسسات باید به کارهای فرهنگی و کارهایی که در راستای اهداف کلان هستند دست بزنند قاعدتاً به هدف غایی نزدیک است تا اینکه یک فعالیت اقتصادی داشته باشند که هیچ ارتباطی با هدف غایی آنها نداشته است.
وی با اشاره به کار اقتصادی مؤسسات که بیربط با اهداف کلان فرهنگی آنهاست، گفت: مثلاً مؤسساتی داریم که فعالیتهای فرهنگی، آموزشی و قرآنی هم انجام میدهند و از آن طرف کار اقتصادی بیربطی نیز انجام داده که موجب صدمه زدن و آسیب به مجموعه است اما مؤسساتی نیز هستند که خود تأمینکننده بسیاری از لوازم و تجهیزات هستند و حتی بسیاری از این تجهیزات آموزشی را میفروشند بهعنوان مثال مؤسساتی که برای مهدهای کودک محتواهای آموزشی تولید کرده و آنها را فروخته و از کنار آنها برای مؤسسه خود درآمدزایی میکنند.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور افزود: مؤسسات مردمنهاد موفقترین الگو در حوزه مدیریت هزینه که بهعنوان یکی از شاخصههای قطعی اقتصاد مقاومتی مدنظر قرار میگیرد، هستند.
وی با اشاره به دیدگاه معنوی خیرین و مدیران مؤسسات افزود: نهادهای مردمی بهدلیل استفاده از ظرفیتهایی متنوع مردمی که اشتیاق به کارهای خیر و رضای باری تعالی دارند از ظرفیت عظیمی برخوردارند و راندمان کارهای خوبی را ارزیابی کردهایم.
محمدی در پایان خاطرنشان کرد: مؤسسات قرآنی مردمنهاد کشور الگوهای موفقی در ارتباط با مدیریت هزینه هستند که باید از آنها استفاده شود.