کد خبر: 3529391
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۹

اصلی‌ترین هدف دعای عرفه تقرب به درگاه الهی است

گروه اندیشه: استاد دانشگاه تبریز، با اشاره به اصلی‌ترین هدف دعای عرفه تأکید کرد: هدف اصلی این دعا، تقرب به درگاه الهی است.

صمد بهروز، استادیار دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ شرقی، اظهار کرد: روز عرفه دارای فضایل بسیاری است، هم برای کسانی که در عرفات حاضرند و هم برای کسانی که در اماکنی غیر از عرفات‌اند، به همین دلیل بر مؤمنان لازم است نهایت بهره برداری از این روز ببرندو یکی از مهم‌ترین و بهترین فرصت‌های موجود در این روز، فرصت خداشناسی است،
وی، ادامه داد: روز عرفه روز دعا و نیایش است و اگر چه روزه آن روز مستحب است، لیکن اگر روزه گرفتن آن روز موجب ضعف شود، آن گونه که انسان نتواند دعاهای این روز را بخواند، خواندن دعا بر روزه گرفتن مقدم است.
بهروز خاطرنشان کرد: روز عرفه یکی از شاخص‌ترین مناسبت‌هایی است که در فرهنگ دینی ما به‌عنوان نماد ارتباط معنوی با خداوند متعال، حرکت در مسیر عبودیت و تسلیم شدن تام و تمام بنده در مقابل پروردگار شناخته شده است.
این استاد دانشگاه، روز عرفه را روز رحمت الهی دانست و ادامه داد: عرفه، روز رحمت و مغفرت الهی است، روز بهره گیری از رحمت واسعه الهی است، هر کس به اندازه معرفت و شناختش، باید دست راز و نیاز به سوی حضرت حق بلند کند و مناجات و استغفار نماید.
وی، یادآور شد: دعا تنها چیزی است که خدا آن را به انسان تملیک کرده است، انسان جز دعا و تضرع در پیشگاه خداوند مالک چیزی نیست.
بهروز افزود: با فهم مضامین دعای عرفه، دل غرق محبت، مهرورزی و یگانگی با معبود می‌شود و روح به تپش می‌افتد و بریدن از همه چیز و گرویدن به سوى معشوق تنها آروزی او می‌شود و با چنین شناختی مهیای عید قربان می‌شویم که اعلام آمادگی برای فداکاری و قربانی شدن در راه خداست.
استاد دانشگاه تبریز با اشاره به اصلی‌ترین هدف دعای عرفه تاکید کرد: هدف اصلی این دعا، تقرب به درگاه الهی است.

captcha