کد خبر: 3529849
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
مؤسسه جامعه بیت‌الزهرا(س) را بیشتر بشناسیم؛

آرمان‌های امام(ره)؛ جرقه‌ای آغازین/ تعلیم نیروهای قرآنی؛ شعار جامعه‌ بیت‌الزهرا(س)

گروه مؤسسات قرآنی مرد‌م‌نهاد: مرکز جامعه بیت‌الزهرا(س)، که با پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌ خود را با اهدافی از جمله تعلیم نیروهای قرآنی آغاز کرده است در حال حاضر موفق به تربیت نیروهای قرآنی توانمند در تمامی رشته‌ها شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرکز جامعه بیت‌الزهرا(س) آران و بیدگل استان اصفهان از سال 1357 به صورت غیر‌رسمی با مدیرت طیبه سلطانی‌فرد، مرحوم آیت‌الله یثربی، امام جمعه شهرستان کاشان و نماینده ولی فقیه در سال 1359 همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی با اهداف انقلابی پای به عرصه وجود گذاشت و مانند کودکی در دامان جمهوری اسلامی ایران رشد و تعالی پیدا کرد.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با این مرکز به سراغ مدیر‌عامل آن رفتیم و پای صحبت‌هایش نشستیم که تقدیم حضورتان می‌شود.
طیبه سلطانی‌فرد، مدیرعامل مرکز جامعه بیت‌الزهرا(س) در گفت‌وگو با ایکنا از روند چگونگی آغاز فعالیت این مرکز قرآنی گفت: مرکز جامعه بیت‌الزهرا(س) از همان ابتدا با هدف ترویج، تبیین، تبلیغ احکام و فرهنگ غنی اسلامی و قرآن و ارزش‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان‌های امام خمینی(ره) و فرمایشات مقام معظم رهبری به تعلیم و تربیت اقشار مختلف علی‌الخصوص زنان و جوانان پرداخت و در جهت فرهنگ‌سازی مبانی، اصول اسلامی و افکار رهبر کبیر انقلاب اسلامی آغاز به فعالیت کرده است.
وی که خود راز دوران کودکی علاقه‌ای بسیار به قرآن و آموزه‌های قرآنی داشته است، ادامه داد: در کودکی علاقه وافری به آموزش قرآن داشته‌ام و پس از گذشت زمان، به تدریس نیز روی آورده و در سال 1360 به حوزه علمیه در شرایط سخت زمانی وارد شده و به فعالیت‌های علمی، پژوهشی، فردی در حوزه قرآن‌ کریم پرداخته شد که موفق به کسب آموزه‌های قرآنی شدم که همگی از الطاف خداوند بوده است.
آرمان‌های امام(ره)؛ جرقه‌ای آغازین/ تعلیم نیروهای قرآنی؛ شعار جامعه‌ بیت‌الزهرا(س)
سلطانی‌فرد به دیگر اهداف این مرکز اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در آن زمان فعالیت‌های زنان بسیار کم بوده است، این مرکز در راستای اعتلای فکری، فرهنگی، مذهبی، هنری، علمی، اعتقادی و شخصیتی احقاق حقوق زنان مسلمان و مشارکت بانوان در فعالیت‌های اجتماعی گام برداشت به نوعی که امروز بیشترین و مؤثرترین نقش را در تربیت نیروهای بانوان داشته است.
وی ادامه داد: مبارزه اصولی با فرهنگ استبدادی و استعمار و هرگونه تهاجم و انحطاط فرهنگی و گسترش و نهادینه شدن فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت از دیگر اهداف است که این مرکز در رأس فعالیت‌های خود قرار داد.  
وی به فعالیت‌های این مرکز اشاره و تصریح کرد: این مؤسسه در رشته‌های عمومی و تخصصی قرآن‌کریم مانند قواعد، تجوید، ترجمه، مفاهیم، روخوانی، تفسیر، ترتیل‌خوانی، قصص قرآنی، حفظ، واژه‌شناسی، آداب‌الاحکام، آداب الاخلاق، نماز و معارف در گروه‌های مختلف سنی و تحصیلی نونهالان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان(تحصیلات عالیه، دیپلم، متوسطه، نهضتی، بیسواد) با مربیان مجرب مشغول فعالیت است.  
سلطانی‌فرد به ارکان تشکیلات این مؤسسه اشاره کرد و گفت: این مؤسسه دارای ارکانی چون هیئت مؤسس، هیئت مدیره، مدیر مسئول و معاونت که شامل معاونت آموزشی، معاونت قرآنی، معاونت فرهنگی، معاونت هنری، معاونت اجرایی است که هرکدام به نوبه خود با اهداف مشخص در حال فعالیت هستند به‌عنوان مثال معاونت قرآنی این مرکزاز مهمترین معاونت‌ها در قالب مؤسسه قرآن و عترت است که در راستای توسعه و ترویج فرهنگ قرآن و تلاش جهت مبارزه با مهجوریت تاریخ قرآن با بستر‌سازی مناسب برای ایجاد انس با قرآن زمینه آشنایی با مفاهیم قرآن کریم و ایجاد تحول و تکامل در زیرساخت‌های فرهنگی را فراهم کرده است.
وی با اشاره به اینکه این مرکز از ابتدای تأسیس تاکنون اهتمام به آموزش، تعلیم، تعلم و دیگر فعالیت‌های قرآنی داشته است، بیان کرد: مؤسسه قرآنی در طول سال به طور مستمر نسبت به جذب قرآن‌پژوهان جهت بهره‌مندی از آموزش‌های تخصصی، عمومی، طرح‌های سراسری کشوری و یا طرح‌ها و دوره‌های ویژه در مقاطع مختلف سنی نونهالان(3 - 7 سال) غنچه‌های نور(3-5 سال) شکوفه‌های نور(5- 7 سال)، نوجوان، جوان و میانسال به بالا در مقاطع مختلف تحصیلی، ابتدایی، راهنمایی، متوسطه، دانشجو، حوزوی و سطوح بالاتر(کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا) و همچنین(بی‌سواد و کم‌‌‌‌سواد) در سطح شهرستان و دیگر شهرها و روستاهای تابعه از طریق 70 پایگاه با اعزام مربی و ثبت‌ نام سالانه 16 هزار نفر مشغول به فعالیت است که این موضوع دارای اهمیت است.
تبیین و ترویج اهداف رهبر کبیر انقلاب اسلامی/ لزوم تعلیم و تربیت قرآن‌آموزان
این مرکز قرآنی در ابتدای تأسیس، به صورت سیار به ترویج فرهنگ قرآن کریم پرداخته است و پس از مدتی به صورت نیمه‌سیار و نیمه‌ثابت در حسینه و مسجدی که متعلق به گلزار شهدا بود به آموزش پرداخت و در سال 74 با مشارکت‌های مردمی موفق به خرید زمین و ثابت شدن مکان مؤسسه شد و این موضوع در روند آموزش و تربیت قرآن‌آموزان مؤثر واقع شد.  
سلطانی‌فرد به یکی از آموزش‌های این مؤسسه که تفسیر‌شناسی است اشاره کرد و افزود: این مرکز به تفسیر عمومی و  تخصصی قرآن کریم اشراف کامل دارد، قرآن‌آموزان د‌ر این رشته بیشتر از بین تحصیل‌کنندگان حوزه، دانشگاه و مبلغین هستند که با الگوگیری از برنامه‌های حوزه علمیه و استفاده از الگوهای عملی تفسیر اساتید حوزه(امام خمینی(ره)، آیت‌الله‌العظمی بهجت(ره) و وجود بیش از 40 منبع تفسیری قرآن کریم در حال آموزش و بهره‌مندی از اساتید هستند.  
وی با توجه به اینکه شعار اصلی این مرکز تعلیم و تعلم و تربیت نیروهای قرآنی است، اظهار کرد: این مؤسسه در زمینه تربیت دوره‌هایی مانند تربیت استاد گارگاه‌ها، نگرشی دیگر به معارف قرآن، تربیت استاد و مدرس دوره تخصصی نونهالان، تربیت مربی تدبر در قرآن کریم، تربیت مدرس تفسیر قرآن، تربيت مربی طرح سراسری نورالهدی در سال‌های متمادی، تربيت مربی تجويد عالی، تربيت مربی ادبيات عرب، تربيت مربی ترجمه و مفاهيم قرآنی و غیره کرده است.
وی ادامه داد: این مؤسسه در بحث آموزش حفظ عمومی و تخصصی برای گروه‌های مختلف برنامه‌هایی را در نظر گرفته است. به‌عنوان مثال در آموزش حفظ تخصصی یک‌ساله در گروه سنی 18 تا 25 سال، در حفظ سه‌ساله گروه سنی 13-18 سال و در حفظ 6 ساله ويژه نوجوانان(گروه سنی دوره راهنمايی) تحت پوشش قرار داده شده است که تاکنون هزاران نفر موفق به گذراندن این دوره‌ها شده‌اند.  
مدیر مرکز جامعه بیت‌الزهرا(س) با تأکید بر اینکه این مؤسسه از ابتدایی‌ترین مؤسساتی است که از سوی معاونت قرآن و عترت مجوز کسب کرده است، بیان کرد: مؤسسه در بحث فعالیت‌های قرآنی بسیار وسعت دارد که در این میان مشارکت‌های مردمی در ترویج فرهنگ قرآن تأثیر‌گذار بوده است.
سلطانی‌فرد با اشاره به اینکه این مرکز فعالیت‌های بزرگی در زمینه آموزش به کودکان و نونهالان برعهده  دارد، گفت: در دوره آموزشی تخصصی نونهالان، قرآن‌پژوهان نونهال در گروهای غنچه‌های نور(5 – 3 سال) شکوفه‌های نور(5-7 سال) و با هدف تعلیم، پرورش و رشد و تقویت همه جانبه تعلیمی قرآنی، دینداری، عاطفی نونهالان و رایج کردن فرهنگ انس با قرآن از سنین کودکی با اعتقاد به تربیت تعالیم، مفاهیم و معارف قرآنی با توجه به اهمیت و تأثیرگذاری آن در ذهن نونهالان(کودکان) و نوآوران و سرمایه‌ها با ایجاد طرح های ابتکاری، نوین و تحقیق و بررسی جهت شناسایی و همچنین تهیه جدیدترین منابع آموزشی موجود و بهره‌مندی از آن در رشته‌های مختلف به آموزش نونهالان پرداخته است.
تبیین و ترویج اهداف رهبر کبیر انقلاب اسلامی/ لزوم تعلیم و تربیت قرآن‌آموزان 
مدیر مرکز جامعه‌ بیت‌الزهرا(س) با تأکید بر اینکه این مرکز دارای دو کتابخانه تخصصی و عمومی است و در حال حاضر غنی از کتاب‌های تفسیر و  منابع قرآنی است، اظهار کرد: کتابخانه عمومی معصومیه وابسته به مرکز جامعه بیت‌الزهرا(س)، تنها کتابخانه ویژه بانوان است که از سال 1370 تأسیس شد و در ابتدا با بیش از 500 جلد کتاب در موضوعات مختلف(علمی، ادبی، فرهنگی، اعتقادی، احکام و غیره) فعالیت خود را آغاز و در دهه 80 به صورت مستمر فعالیت فرهنگی خود را افزایش داد که تاکنون بانوان زیادی موفق به استفاده از این کتب‌ها شده‌اند.
وی ادامه داد: در حال حاضر کتابخانه بیش از ده هزار کتاب با موضوعات مرجع، اجتماعی، ادبی، تاریخی، رواشناسی، مذهبی و کتب تخصصی کتابداری و دیگر کتب آموزشی ویژه مقطع مختلف سنی و تحصیلی را در خود جای داده است.
تبیین و ترویج اهداف رهبر کبیر انقلاب اسلامی/ لزوم تعلیم و تربیت قرآن‌آموزان
این فعال قرآنی با تأکید بر اینکه صداقت در عمل از دیگر مواردی است که در عرصه فعالیت خود قرار داده‌ایم، تصریح کرد: این مؤسسه جهت فرهنگ‌سازی قرآنی و ارتقاء قرآن‌آموزی و قرآن‌محوری و بسترسازی انس با قرآن به منظور فراگیر شدن تعلیم و تعلم قرآن، آموزش قرآئت و صحیح‌خوانی قرآن، ترجمه، مفاهیم و نهادینه شدن این تعالیم الهی و قرآنی در اذهان فراگیران و گسترش آن در سطح جامعه با ریشه کن شدن بی‌سوادی قرانی و عینیت بخشیدن به اهداف عالی مرکز همواره با صداقت در تلاش بوده و است.
مدیر‌عامل مرکز در پایان صحبت‌های خود خاطر‌نشان کرد: با توجه به اینکه در راه قرآن کریم همواره وفق بوده‌ایم اما کارهای بسیاری است که انجام نشده و باید با مشارکت‌های مردمی و مدد خداوند در جهت ترویج فرهنگ قرآن کریم در کشور انجام شود.
گفتنی است؛ این مرکز در استان اصفهان، شهرستان آران و بیدگل، خیابان شهدا، معراج7 روبروی امامزاده هادی واقع شده است.
سمیه عیادی
مطالب مرتبط
captcha