کد خبر: 3530901
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۰
عضو سابق شورای عالی حوزه تاکید کرد:

شاخه‌های علوم دین تنها با محوریت قرآن مقبول است

گروه حوزه‌های علمیه: عضو سابق شورای عالی حوزه و عضو نویسندگان تفسیر نمونه تاکید کرد: قرآن مرجع همه علوم اسلامی است و ما فقه و کلام و فلسفه‌ای را قبول داریم که بر محور قرآن کریم باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین محمود عبداللهی، استاد حوزه و عضو سابق شورای عالی حوزه 27 شهریور ماه در مراسم آغاز سال تحصیلی مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی صادقین(ع) گفت: رسالت حوزه و علما رسالت انبیاء است که در آیه دوم سوره جمعه و آیات دیگر بیان شده است یعنی شان پیامبر این است که با اتصال به وحی برنامه زندگی را از عالم ملکوت می‌گیرد و این وحی معصومانه حفظ شده و مرحله بعد نیز ابلاغ و تعلیم به مردم است.
وی افزود: القای معارف و تعلیم معارف یک امر است اما پیاده شدن در روح و جان و رسیدن به مقصد مسئله دیگری است که با عنوان تزکیه یاد شده است.
عبداللهی با اشاره به روایت العلماء ورثة الانبیاء بیان کرد: وظیفه حوزه نیز تعلیم و تعلم و تحقیق معارف و تولید علم در درجه اول و دیگری انتقال معارف در ابعاد مختلف علوم اسلامی است.
کمبودهای فراوان در حوزه
وی با بیان اینکه تربیت و تزکیه نیز رسالت دیگر حوزه است افزود: حوزه کارهای مثبت زیادی کرده و تحولات خوبی ایجاد شده ولی در شرایط فعلی جامعه و دنیا خیلی کمبود داریم زیرا مخاطب قرآن جهانی است و انتقال این معارف نیز باید به صورت جهانی صورت بگیرد و برای انتقال جهانی حوزه باید گام‌های زیادی بردارد.
این استاد حوزه با بیان اینکه قرآن تبیان برای همه چیز است و مخاطبان آن ابدی و جهانی است اظهار کرد: قرآن جامع همه نیازهای بشر است و همه نیازها و خواسته‌هایی که در راستای نیازهای هدایتی بشر است در این کتاب وجود دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه در دیداری که با رهبری داشتیم، ایشان تاکید داشتند سیره علمی و عملی و اخلاقی علمای بزرگ در سطح جامعه منتشر شود تصریح کرد: درس اخلاق باید در حوزه جدی گرفته شود و طلاب با سیره این عالمان بزرگ مانند امام و آیت الله اراکی آشنا شوند.
وی با طرح این سؤال که ما چقدر نیروی انسانی برای انتقال این معارف به سراسر دنیا و داخل داریم و این کمبود باید جبران شود بیان کرد: زمینه انتقال معارف دینی در کشورهای زیادی وجود دارد اما نیروی لازم برای این کار را نداریم چه بسا در داخل کشور نیز با مشکلاتی روبرو هستیم.
حفظ معنویت؛ مهمترین شاخصه انقلابی‌گری
وی با بیان اینکه القای شبهات نیز از دیگر مشکلات در دوره کنونی است عنوان کرد: برخلاف تصور برخی که انقلابی بودن را شعاردادن می‌دانند اولین شاخصه انقلابی بودن حفظ معنویت در جامعه است و کسی که به اعتقادات مردم ضربه می زند خیانت به انقلاب کرده است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه طلاب باید اهل تحقیق و تعمیق و تولید فکر و نظریه باشند تصریح کرد: باید روش علمی بزرگانی مانند آیت الله اراکی و امام خمینی(ره) و ... برای طلاب شرح داده شود تا بتوانیم ملا برای نظام تربیت کنیم.
فقه و کلام قرآن‌محور مورد قبول ماست
عبداللهی گفت: ما کلام و فلسفه و حدیث و فقهی را قبول داریم که به قرآن برگردد زیرا مرجع همه چیز قرآن است و هدی للناس و مبین و تبیان برای همه چیز است و بنده در یک تعمقی که داشته‌ام بیش از 12 ویژگی مشترک میان قرآن و خدا مانند عزیز و نور و ... احصاء شد.
وی افزود: یکی از ابعاد عزیز بودن قرآن این است که هیچ باطلی در آن راه ندارد و طلاب باید قدر این نعمت را بدانند و برای شکرگزاری به قرائت پیوسته و روزانه و تدبر در آن اهتمام داشته باشند نه اینکه قرآن برای روزای خاصی از زندگی ما باشد.
عضو جامعه  مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: اگر مراقبت نباشد نه تنها علم کارساز نیست بلکه خود این علم حجاب اکبر است زیرا عالمی که انگیزه الهی ندارد فقه و فلسفه و کلام می داند و فقیه و خطیب است ولی زبانش زبان شیطان است.  
وی با تبریک میلاد با سعادت امام هادی(ع) اظهار کرد: زیارت جامعه کبیره بزرگترین میراث امام هادی(ع) است که صحیح‌ترین سند را دارد و زیارتی عام برای همه ائمه است و به لحاظ لفظ فصیح و از جهت محتوا بلیغ و شان آن نیز والا و منبع جامعی برای امام‌شناسی است و امام در شرایطی که 29 سال در سامرا بودند آن را بیان فرموده‌اند.
captcha