محمد ابویی، رئیس خانه شهریاران جوان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قران(ایکنا)، با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی خانواده از سوی رهبر انقلاب، اظهار کرد: موضوع خانواده در کشور دو قسم دارد که یک بخش آن اقتصادی بوده و طبیعتا بر زندگی تأثیر گذار است و بعد دیگر موضوع، تشکیل و سلامت فرهنگی خانواده است که باید با اتخاذ سیاست و برنامهریزی برای نسل جوان به ویژه دهه هشتادیها در این رابطه کارهای مهمی انجام داد.
ابویی در ادامه توضیحات خود عنوان کرد: در رابطه با بعد نخست، باید کارآفرینی را تقویت کرده و بسترهایی فراهم آید تا جوانان توانمند شده و بتوانند در حوزه کاریابی و حتی کارآفرینی رشد کنند.
وی با تأکید بر تغییر باورهای جوان امروزی نسبت به موضوع تشکیل خانواده تصریح کرد: یکی از مواردی که موجب شده تا جوان امروزی کمتر به سوی ازدواج و به تبع آن فرزندآوری جذب شود مقوله تغییر ارزشهای فرهنگی و باورهای آنها است.
رئیس خانه شهریاران جوان بیان کرد: باید بینش و ارزشهایی که بر اساس جامعه مصرفی شکل گرفته، دوباره به سمت آداب و سنن ایرانی و اسلامی تغییر پیدا کند تا آورده این جوانان برای زندگی مشترک و رشد تعالی خانواده بر اساس سنت و سیره نبوی شکل گیرد، این کار جز با فرهنگ سازی نمیتواند شکل گیرد.
وی در ادامه به اقدامات خانه شهریاران جوان در اجرایی کردن سیاستهای کلی خانواده پرداخت و اظهار کرد: تلاش میکنیم با بهرهگیری از سازمانهای مردم نهاد در هر دو بخش اقتصادی و فرهنگی یک سری اتفاقات را رقم بزنیم.
ابویی بیان کرد: یکی از اتفاقاتی که در این حوزه باید رخ دهد رفع نگرانی جوانان در زمینه ازدواج و پس از آن در زوجهای جوان فرزندآوری است ما سعی داریم به این اتفاق از منظر تهییجی نگاه کنیم.
وی اظهار کرد: ما بر روی سبک زندگی ایرانی و اسلامی که در سیاستهای کلی به آن اشاره شده است تأکید داریم، اگر بتوان سبک زندگی جوان امروز تغییر بدهیم و آن را از مصرفگرایی خارج کرده و به سوی آداب و سنن خود سوق دهیم در عین اینکه این سبک زندگی با رفاه همراه باشد میتوانیم با آموزشهای لازم و تغییر در باورها زندگیهای خوبی را تشکیل داد.
رئیس خانه شهریاران جوان یادآور شد: در حوزه ظرفیتهای اقتصادی ما مسئولیت اجرایی نداریم اما با همکاری شبکههایی شامل سازمانهای مردم نهاد و خیرین که در حوزه ازدواج آسان همکاری میکنند در حال برداشتن قدمهای هرچند کوچکی در این زمینه هستیم.