کد خبر: 3531131
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۸
در آستانه برپایی دوره سوم مرحله فینال جشنواره تلاوت مجلسی؛

جشنواره تلاوت‌های مجلسی؛ گامی برای توجه به سلایق عموم مردم

گروه فعالیت‌های قرآنی: برگزاری برنامه‌هایی نظیر جشنواره تلاوت مجلسی، می‌تواند بیش از پیش، عموم مردم به ویژه نوجوانان و جوانان را پای رحل قرآن نشانده، قرآن بخوانند و در مفاهیم و نکات آن تفکر کنند.

جشنواره تلاوت‌های مجلسی؛ گامی برای توجه به سلایق عموم مردم
مدتی در حدود سه ماه است که به همت و ابتکار مجمع قرآنی هیئت صاحب‌الزمانی(عج) تهران، جشنواره تلاوت‌های مجلسی برگزار می‌شود، جشنواره‌ای که مدعی است، دور از استرس فضای مسابقات به دنبال مکانی صرفا برای خواندن و شنیدن آیات قرآن است. در این جشنواره، نفرات برگزیده جلسات آموزش قرآن اساتید مختلف تهران که در طول ماه مشخص می‌شوند در پایان هر ماه در مرحله فینال جشنواره تلاوت‌های مجلسی شرکت می‌کنند که این ایده در نوع خود قابل تقدیر است.

تاکنون و در مدت سه ماه گذشته دو مرحله فینال این جشنواره برگزار شده است که استقبال خوب مردم را در پی داشته است و می‌توان گفت که جا دارد، پرداختن به این نوع از اجرای برنامه‌های قرآنی، بیشتر شده و حتی در دستور کار نهادهای قرآنی نیز قرار گیرد.

حضور مردم در این جشنواره، نشان از آن دارد که مستمعان در این محافل که عموما از لحاظ فنی و تخصصی اطلاعی ندارند، بیش از پیش با صدای قاریان کشور و به ویژه شهر خود آشنا می‌شوند.

البته باید اذعان کرد که برگزاری این نوع جلسات، قطعا مؤثر است، ولی اینکه باز هم جنبه رقابتی داشته باشد، مطلوب نیست؛ چرا که وقتی پای رقابت به میان می‌آید، فکرها، بیشتر معطوف به رقابت و جایزه می‌شود و این استرس اجازه تفکر به امر تأثیرگذاری را می‌گیرد.

جشنواره تلاوت های مجلسی

با کمی ملاحظه و تأمل در این امر که چرا اسامی قاریان متقدم مصری بیشتر از قاریان ایرانی در اذهان مردم وجود دارد و هنوز هم حتی عامه مردم برخی از ایشان را می‌شناسند و صدایشان را در ذهن دارند، می‌توان گفت که این قراء بزرگ کسانی نبودند که در جشنواره‌ها و مسابقات به این مقام و شهرت معنوی دست پیدا کرده باشند، بلکه همگی عمر خود را در راه تلاوت قرآن برای عامه مردم صرف کرده بودند و صدایشان در دل آن‌ها حتی در خارج از مرزهای کشورشان نشسته است.

در بررسی احوالات و زندگی قرآنی برخی از قراء بزرگ متوجه می‌شویم که اکثرشان در زندگی قرآنی خود به صورت روزانه برای مردم تلاوت داشته‌ و برخی از ایشان حداقل یک بار در روز کرسی تلاوت داشته‌اند.

می‌توان اشاره کرد که کمبود محافل تلاوت در کشور به طوری که عامه مردم بتوانند از نزدیک با چهره و صدای ایشان آشنا شده و تأثیر بپذیرند، یکی از دلایل عدم تأثیرپذیری قراء و مردم از یکدیگر است؛ چرا که حتی برخی از قراء کشور شاید در ماه نیز کرسی تلاوت برای مردم نداشته باشند.

برپایی جشنواره‌هایی مانند جشنواره تلاوت‌های مجلسی که پای مردم را بیش از پیش به شنیدن تلاوت‌های قراء کشور باز می‌کند، می‌تواند قدمی در راه آشنایی مردم با قراء و صدای ایشان باشد تا بتوانند به صورت کاملا آزاد با شنیدن صدای قراء مختلف، قاری و صدای مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

باید اشاره کرد که اگر بتوان نام رقابت و امتحان را نیز از این‌گونه مراسم برداشت تا قراء بتوانند با فکری آزاد تنها به ارائه تلاوت صحیح خود بپردازند و بدون دغدغه تنها به فکر تأثیر تلاوت خود بر روی مردم باشند، این امر بسیار تأثرگذارتر خواهد بود. باید کاری کرد که مردم با علاقه در کرسی‌های تلاوت قاریان مختلف شرکت کنند و قاری مورد نظر خود را انتخاب کنند.

جشنواره تلاوت های مجلسی

البته هنوز ابتدای راه است و نفس برگزاری جشنواره‌های قرآنی مانند جشنواره تلاوت‌های مجلسی که در قدم اول توانسته است، صرفا به تلاوت مجلسی بپردازد و از دغدغه آئین‌نامه‌ها و قوانین مسابقات مختلف قرآنی به دور باشد خود اقدامی قابل تجلیل است، ولی باید در قدم‌های بعدی با ایجاد کرسی‌های تلاوت بیشتر در سطح جامعه و به وجود آوردن فرصتی که مردم بتوانند با تلاوت قراء مختلف آشنا شوند راه برای تأثیر هرچه بیشتر قرآن در آحاد جامعه فراهم کرد.

در حقیقت این امر اهتمام بیشتر تمامی مسئولان قرآنی و نیز آحاد جامعه قرآنی کشور برای اجرای برنامه‌های مختلف قرآنی به ویژه اجرای برنامه‌هایی نظیر تلاوت‌های مجلسی قراء کشور را می‌طلبد. امیدواریم شاهد فاصله بین عملکرد مردم در پرداختن به امور قرآنی و عملکرد مسئولان در این امر نباشیم. ایجاد جشنواره مجلسی این مورد را به خوبی ثابت کرد که عموم مردم به دنبال فضاهایی جهت همنشینی با قرآن می‌گردند تا از هیاهوی جامعه و زندگی روزمره به قرآن پناه ببرند، اما مسئولان بیشتر همت خود را بر اجرای برنامه‌های باشکوه و ارائه آمار و ارقام قرار داده‌اند.

در اینجا به مجریان جشنواره مجلسی پیشنهاد می‌شود که به ارائه مفاهیم کلیدی، کوتاه و کاربردی قرآن به مستمعین این جشنواره نیز توجه کنند.

مجتبی افشار

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۸/۲۱ - ۱۰:۴۴
0
0
آفرین آقای افشار
زیبا نوشتید
مرتضی سیافی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۸/۲۲ - ۰۰:۴۷
0
0
با قسمت تفاوت قاریان مصری و ایرانی کاملا موافقم
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۸/۲۲ - ۰۹:۰۲
0
0
برگزاری جشنواره تلاوت‌های مجلسی افزایش پیدا کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۸/۲۳ - ۱۲:۰۸
0
0
برگزاری جشنواره تلاوت‌های مجلسی خیلی خوب و ارزنده است
captcha