کد خبر: 3531706
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹
جعفری عنوان کرد:

مردم مطالبه نمی‌کنند، توان مساجد حداقلی باقی می‌ماند

گروه جامعه: معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور اصلی‌ترین مشکلی که موجب شده مساجد کمی در کشور به حد طراز اسلامی برسند را عدم مطالبه مردم از مساجد عنوان کرد.

محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به بند سوم سیاست‌های کلی خانواده، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، که «برجسته کردن کارکردهای ارتباط خانواده و مسجد» را مطرح فرموده‌اند، ارزیابی خود در خصوص شرایط کنونی ارتباط خانواده و مسجد را عنوان کرد و گفت: جامعه اسلامی برای پیشرفت به معنای واقعی نیازمند توجه جدی به تقویت و تحکیم بنیاد خانواده دارد.

وی ادامه داد: آیات کریمه، روایت‌های متعدد و سیره پیامبر(ص) و ائمه(ع) نشان می‌دهد که اسلام به معنای واقعی برای خانواده اهمیت جدی قائل بوده برای آن دستور و برنامه دارد. بر همین اساس عواملی برای تحکیم بنیاد خانواده مطرح کرده است که ایمان و عمل صالح جزو مسائل اصلی آن است.

جعفری با تأکید بر اینکه خانواده سلول بنیادی جامعه است و خلاء عدم توجه به خانواده را در هیچ کجا نمی توان پر کرد، گفت: مراحل ایمان و تقویت ایمان در هر فردی و شناخت و معرفی عمل صالح برای افراد فقط از طریق مسجد امکان‌پذیر است و مسجد جایی است که باید این دو عامل را به مردم معرفی کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که چه مساجدی می‌توانند مباحث ایمان و عمل صالح را به درستی تبیین کرده و به استحکام خانواده‌ها منجر شوند؟ گفت: مسجد طراز اسلامی است که می‌تواند ایمان و عمل صالح را به مردم معرفی و خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار دهد.

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور در پاسخ به این سؤال که چند درصد مساجد ما طراز اسلامی بوده توان معرفی و آموزش ایمان و عمل صالح را دارند؟ گفت: بخشی از مساجد ما این توان را داشته و دارای ائمه جماعات انقلابی و توانمند هستند و کانون های فرهنگی هنری مساجد فعال دارند که وظیفه آنها آبادانی معنوی مساجد است اما بخش حداقلی از مساجد ما این توان را دارند.

وی در پاسخ به این سؤال که مشکل اصلی که موجب شده حداقل مساجد کشور ما مسجد طراز اسلامی باشند چیست؟ گفت: عوامل متعددی موجب این مسئله شده که اصلی ترین دلیل آن این است که خود مردم باید از مساجد مطالبه داشته باشند و نسل جوانشان را به مساجد ببرند. یکی از اصلی ترین مسائل فاصله گرفتن مردم از مساجد است هر جایی که مردم حضور پیدا کنند مشکلات و نیازهای آن محل برطرف خواهد شد اگر انبوه مردم به مساجد مراجعه کنند مساجد هم خود را مطابق نیازهای مردم تجهیز و توانمند خواهند کرد.

جعفری تصریح کرد: مطالبه باید از سوی خود مردم باشد. وقتی پدر و مادرها به دنبال رفع نیاز آموزشی فرزندان خود هستند تلاش کرده بهترین مدرسه و کلاس و معلم و ... را انتخاب می کنند و تا وقتی خانواده ها به نیازهای تربیتی فرزندان خود توجه نکنند به سراغ مساجد نمی روند. اما این بحث مغفول مانده و مورد توجه قرار نگرفته است. مسجد است که خلاء تربیتی را پر می کند. اکنون اولویت اول خانواده ها تربیت فرزندانشان نیست و تا وقتی این مسئله به مطالبه اول خانواده ها تبدیل نشود به سراغ مساجد نمی روند.

captcha