وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تعلیم و تربیت نیازمند مشارکت و همکاری آحاد مردم، سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی است. اهمیت و ضرورت توجه به آموزش و پرورش ایجاب میکند تا این دستگاه اجرایی گسترده با 107 هزار مدرسه با بدنه جامعه و مردم ارتباط تنگاتنگ داشته باشد تا از همه ظرفیتها و امکانات جامعه برای پیشبرد این امر خطیر استفاده کند.
این مقام مسئول عنوان کرد: نباید تنها از بخش دولتی انتظار داشت بلکه باید با مشارکت مردم راهکار اساسی تعالی و بالندگی را در پیشروی اهداف تعلیم و تربیت بیابیم.
عضو ستاد راهبردی اجرای نقشه جامع علمی کشور یادآور شد: امروز آموزش و پرورش کشور از پشتوانه قانونی مناسب برخوردار است و دستگاه تعلیم و تربیت با در اختیار داشتن سند تحول بنیادین، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسیر تحولی را تا افق 1404 در پیش رو دارد و در برنامه ششم توسعه دستور کار اصلی دولت و آموزش و پرورش اجرای متوازن همه جانبه این سند است که براساس سند تحول بنیادین تلاش میکنیم تا به تربیت همه جانبه اعتقادی، اخلاقی، علمی، اجتماعی، سیاسی، تربیتبدنی، اقتصادی و حرفهای بپردازیم، خصوصا بر تربیت انسانی دانشآموزان تأکید داریم.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: توسعه عدالت آموزشی و تربیتی، جزء برنامههای جدی وزارت آموزش و پرورش است و مشارکت مناسبی را از سوی خیرین در مناطق محروم شاهد هستیم و براین اساس هیچ دانشآموزی وجود نخواهد داشت که به دلیل نبود مدرسه از تحصیل بازبماند.
ارتقای معلمان رکن هر نوع تحول و نوآوری است
وی افزود: ارتقای کیفی آموزش و پرورش و ارتقای توانمندسازی معلمان که رکن هر نوع تحول و نوآوری بوده مورد توجه مجموعه است و با اهتمام به ارتقای توانمندسازی معلمان و توجه به منزلت، هویت و معیشت، زمینه ارتقای آموزش و پرورش را افزایش میدهد.
فانی با اشاره به برپایی جشن غنچهها گفت: روز چهارشنبه 31 شهریورماه جشن غنچهها و شکوفهها را برای بیش از یک میلیون و چهارصد هزار دانشآموز کلاس اولی برگزار کردیم و وارد مدارس شدند.
عضو هیئت دولت افزود: ستاد پروژه مهر از نیمه دوم یعنی بهمن 94 آغاز شده است و در سال تحصیلی جدید پیشبینی میشود نیازهای ویژه بیش از 13 و نیم میلیون دانشآموزان در مدارس کشور در دورههای مختلف تحصیلی تأمین شود.
فانی همچنین به تهیه 134 میلیون جلد کتاب درسی اشاره و تصریح کرد: رویکرد اقتصاد مقاومتی را در محتوای کتابها شاهد هستیم و کتاب اقتصاد پایه دهم در همین راستا تألیف شده است.
بهرهبرداری بیش از پنج هزار پروژه در دولت یازدهم
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در دولت یازدهم 5 هزار و 822 پروژه مشتمل بر 33 هزار کلاس درسی در چهار میلیون و 632 هزار و 720 متر مربع به بهرهبرداری رسیده است. همچنین از 211 هزار و 962 کلاس درس، 152 هزار و 877 کلاس درس مجهز به سیستم گرمایشی استاندارد هستند. همچنین در سال تحصیلی جدید دو ساعت درس انسان و محیط زیست، دو ساعت تفکر و سواد رسانهای و دوساعت درس کارآفرینی تدریس خواهد شد. همچنین دو ساعت انسان و سلامت به برنامه درسی اضافه میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برنامههایی برای مناطق محروم گفت: سه هزار نفر را برای نظارت در کلاسهای درس مناطق محروم اعزام کردهایم. همچنین توسعه و تجهیز خوابگاههای مرکزی، تأمین و تجهیز سامانههای گرمایشی روستایی، تقویت سامانه سرویس ایاب و ذهاب، توزیع رایگان مناطق محروم از برنامههای بوده که در وزارت آموزش و پرورش دنبال میشود.
وی بیان کرد: در بخش توسعه فعالیتهای پرورشی و هنری، فعال شدن 750 دارالقرآن در سراسر کشور، اعزام حدود 70 هزار دانشآموز به راهیان نور، برگزاری اردوهای دانشآموزی، تجهیز کتابخانههای مدارس و اقامه بیش از 55 هزار نمازجماعت در 55 هزار مدرسه، اجرای المپیادهای درون مدرسهای با ظرفیت چهار و نیم میلیون دانشآموز و برگزاری نهضت سفیران سلامت با مشارکت بیش از 500 هزار دانشآموزش محقق شده است.
به مناطق محروم توجه کنیم
فانی اظهار کرد: پیشرفت آموزش و پرورش منوط به همکاری و مشارکت همه دستگاهها، دانشآموزان و اولیای آنها، مربیان، مدیران مدرسه است. همچنین درخواست میکنم اولیا بیش از گذشته با مربیان فرزندان همکاری و ارتباط مستقیم با مدارس داشته باشند و اولیا نسبت به تحصیل دانشآموزان به خصوص دختران توجه بیشتری داشته باشند.
مقام عالی وزارت آموزش و پرورش در پایان بیان کرد: باید به مناطق محروم توجه گسترده و توسعه یافتهای داشته باشیم و آن را ارتقا دهیم تا هیچ دانشآموزی به دلیل نبود امکانات از تحصیل باز نمانند.