کد خبر: 3534104
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۷
صاحب تفسیر تسنیم:

حرف‌های سست و بی‌سند در عزاداری با فرهنگ کربلا هماهنگ نیست

گروه حوزه های علمیه: اگر عزاداری ما بی‌محتوا باشد و حرف‌های سُست و بی‌مغز و بی‌سند اختلاف‌انگیز را مطرح کنیم مردم را به عوامی سوق می‏ دهد که با فرهنگ کربلا هماهنگ نیست.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) به نقل از ستاد خبری دوازدهمین جشنواره قرآنی دانشگاه جامع علمی کاربردی، آیت‎الله العظمی جوادی آملی امروز 8 مهرماه در درس اخلاق هفتگی خود گفت: ماه محرم برای ما مثل ماه مبارك رمضان است، یعنی ماه عبادت است؛ به همین دلیل سینه زدن‌ها و گریه‌ها و ناله‌های ما باید طوری باشد كه این نظام را حفظ كند.
وی افزود: بخش وسیعی از فداكاری‌های این شهدا هم به وسیله همین مرثیه بود؛ وقتی این مرثیه‎ها و این عزاداری‎ها می‌تواند یك كشور را حفظ كند، چرا ما آن را با عظمت و جلال حفظ نكنیم؟! چرا معاذ الله آن را با بعضی از امور دیگر مخلوط كنیم؟! چرا حرف‌های ضعیف نقل كنیم و این گوهر گران بها را ارج ننهیم؟ اگر عزاداری ما بی‌محتوا باشد و حرف‌های سُست و بی‌مغز و بی‌سند اختلاف‌انگیز مطرح کنیم مردم را به عوامی سوق می‏ دهد که با فرهنگ کربلا هماهنگ نیست.
وی بیان کرد: کسانی که به دنبال رشد روح‌ به جای تربیت بدن هستند اولین ماه سال آنها ماه رمضان است و ماه شعبان آخرین ماه آنها؛ به همین دلیل در صلوات و مناجات شعبانیه مراقبت خاصی انجام می‎دهند؛ دلیل این امر هم آن است که هر تاجر و کاسبی در ماه آخر به سراغ حساب و کتاب سال خود می‎رود و سود و زیانش را بررسی می‏ کند و شب عید رمضان كه لیلهٴ فطر است لیلةالجوائز و عید فطر روز تقسیم جوایز است.
آیت‎الله جوادی آملی بیان کرد: کسانی که ماه اول آنها محرم است، آخر سال را كه ذیحجه است می‌كوشند كه دریابند؛ به همین خاطر بیست و چهارم این ماه كه مباهله است برای آن حرمت خاصی قائل‌اند؛ 25 این ماه كه روز نزول هل اتی است روزه خاصی می‌گیرند و در پایان ماه ذیحجه یا روزه می‌گیرند یا تلاش و كوشش می‌كنند اعمالشان را بررسی كنند كه با حساب پاك وارد سال بعد شوند.
این مرجع تقلید بیان کرد: حزن و غمگینی انسان در ماه محرم، عبادت است، در محرم فرموده‎اند که این كسی كه در ماه محرّم آهی می‌كشد این آه عبادت است؛ این دین می‌خواهد ماه محرم را مثل ماه مبارك رمضان ماه عبادت قرار دهد زیرا اهتمام ورزیدن به احیای نام حسین‌بن‌علی(سلام الله علیهما) عبادت است.
وی گفت: قرآن بیان می‎کند که اساس این عالم را از حق خلق كردیم، مصالح ساختمانی این عالم حقیقت است یعنی اینجا جای باطل نیست؛ همان‌طوری كه ساختار بدنی ما را به حق و به سلامت خلق كردند و دستگاه گوارش انسانی فقط غذای سالم را می‌پذیرد، غذای باطل را بالا می‎آورد، نظام خلقت هم همین‌طور است و ممكن نیست كسی یك غذای مسموم را بخورد و بالا نیاورد.
آیت‎الله جوادی آملی بیان کرد: جریاناتی از جمله جنایات مغول از حیث جنایت به مراتب سنگین‌تر از كربلا بود اما در كتاب‌های تاریخ دفن شد و نامی از اینها نیست، آن كسی كه همتای قرآن و قرآن ناطق است و آنكه برابر نظام هستی حركت می‌كند باقی خواهند ماند.
این مرجع تقلید اظهارکرد: پانصد سال عباسیان با نام و قبر و تمامی شئون امام حسین علیه السلام مبارزه کردند و پیش از آن امویان و مروانیان مبارزه کردند، اما امروزه در اربعین حدود 20 میلیون نفر در كنار مضجع شریف آن حضرت جمع شده و عرض ادب می‌كنند؛ این مسئله به این دلیل است که اگر كسی که در مسیر نظام عالَم حركت كند حق است، و حق نیز ماندنی است.
captcha