وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره «هنر
مقاومت» براساس فراخوان اعلام شده در بخش کارتون و کاریکاتور، موضوعاتی همچون جنگ
نرم، آل سعود، انتفاضه سوم، استکبارستیزی و تروریست مورد نظر قرار گرفته است و در
بخش کاریکاتور چهره نیز ملک سلمان؛ پادشاه عربستان، اوباما؛ رئیس جمهوری امریکا،
نتانیاهو؛ نخستوزیر رژیم صهیونیستی، ابوبکر بغدادی؛ سرکرده گروه تروریستی داعش که
از آنها به خناثان دنیا تعبیر میشود، مورد نظر است.
شجاعی طباطبایی با اشاره به اینکه از زمان اعلام فراخوان جشنواره در بهمنماه سال گذشته، شاهد مشارکت خوبی از سوی هنرمندان کاریکاتور برای شرکت در این رویداد بودیم، تصریح کرد: البته به همت انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس تاکنون در عرصه کاریکاتور شاهد فعالیتهای مشابهی بودهایم که شکلگیری مسابقه غزه، داعش، هولوکاست و... از آن جمله است که خوشبختانه بازخورد خوبی از سوی هنرمندان نسبت به این رویدادها را شاهد بودیم.
وی در ادامه گفت: یکی از موضوعاتی که مورد توجه هنرمندان کاریکاتور قرار گرفت مسابقهای بود که در پی کشف جسد آیلان کردی، کودک سه ساله عراقی در سواحل یونان بود که موج فزایندهای از انزجار نسبت به ددمنشی گروههای تروریستی را برانگیخت و هنرمندان زیادی در آن رویداد هنری شرکت کردند و ما آثاری از 33 کشور جهان را در آن مسابقه داشتیم.
دبیر بخش کارتون و کاریکاتور چهارمین جشنواره «هنر مقاومت» افزود: بیشترین مشارکت هنرمندان در این دوره از جشنواره در بخش کارتون و کاریکاتور بوده است که از 55 کشور دنیا در آن نیز حضور دارند و جمعاً 412 هنرمند آثار خود را به جشنواره ارسال کردند که چیزی بالغ بر 2200 اثر ارسالی به جشنواره متعلق به این بخش است.
وی فراوانی آثار ارسالی به بخش کارتون و کاریکاتور جشنواره را به ترتیب از کشورهای اندونزی، برزیل، ترکیه و چین دانست و گفت: ما در این بخش سه جایزه اصلی و یک جایزه ویژه خواهیم داشت که جوایز اصلی به موضوعات مسابقه و برگزیدگان آن اختصاص خواهد داشت، اما جایزه ویژه را به برگزیده بخش ویژه این جشنواره اهدا خواهیم کرد.
طباطبایی در توضیح بخش ویژه مسابقه کارتون و کاریکاتور جشنواره گفت: صادقی، دبیرکل جشنواره از جمله نخستین کسانی بود که جریان کاریکاتور با موضوع گروهک تروریستی منافقین را در سالهای اولیه انقلاب اسلامی ایجاد کرد؛ متأسفانه با تضعیف پایگاه منافقین در جریانات تحرکات اخیر این گروهک تروریستی شاهد انجام تعاملات و مذاکرات سرکرده آنها با رژیم آلسعود و گروه تروریستی داعش هستیم که این امر زمینه را برای خلق آثار کاریکاتور پیرو آنچه که در سالهای آغازین انقلاب اسلامی فراهم شد پدید خواهد آورد.
این هنرمند کاریکاتوریست تأکید کرد: مرحله نخست داوری آثار این بخش از جشنواره توسط من، محمدرضا دوستمحمدی و حبیبالله صادقی به انجام رسیده است و با توجه به کثرت آثار متقاضی، 810 اثر منتخب به مرحله نهایی جشنواره راه پیدا کرده است.
وی گفت: 1550 اثر از آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره در این بخش مربوط به کارتون و باقی که شامل 625 اثر است مربوط به کاریکاتور میشود که البته همانطور که گفته شد از آنجا که یکی از موضوعات محوری این جشنواره آلسعود است، توجه جدی به برخی از مظاهر جنایات این رژیم همچون فاجعه منا داشتیم و آثار قابل تأملی در این زمینه به دبیرخانه ارسال شد.
شجاعی طباطبایی در پایان اظهار کرد: متأسفانه
برخی از کشورهای غربی رفتار دوگانهای در مورد آزادی بیان دارند، به این معنی که
مثلاً در برابر هتک حرمت برخی کاریکاتوریستها به ساحت مقدس پیامبر اسلام سکوت
اختیار میکنند، اما وقتی مسابقه کاریکاتور هولوکاست مطرح میشود محدودیتی برای
هنرمندان قائل میشوند و این امر موجب میشود که برخی از هنرمندان برای مصون ماندن
از آزار و اذیتهای سیاسی با نام مستعار در برخی رویدادهای هنری شرکت کنند، اما در
مورد این جشنواره خوشبختانه این اتفاق نیفتاد و همه هنرمندان با نام واقعی خود در
این جشنواره حضور دارند.
امیرسجاد دبیریان