احسانالله شکراللهی، مدیرکل نسخههای خطی و نادر کتابخانه ملی در گفتوگو باخبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره انتشار فراخوان آئین حامیان نسخ گفت: این فراخوان علاوه بر اینکه برای عموم منتشر شده است، با کتابخانههای بزرگ نیز مکاتباتی انجام داده تا فعالیتهای عمده خود را به دبیرخانه این همایش ارائه کند.
وی افزود: دبیرخانه پانزدهمین دوره آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی آغاز به کار کرده و نخستین آثار به این دبیرخانه ارسال شده است و امیدواریم علاقهمندان آثار خود را تا پایان مهرماه ارسال کنند و داوری به گونهای انجام شود که همانند سالهای قبل جامعه علمی از آن راضی باشد.
شکراللهی ادامه داد: این همایش با هدف تکریم دانشمندان و سرآمدان عرصه پژوهش در حوزه نسخ خطی به صورت دو سالانه برگزار میشود و مراسم اختتامیه نیز در دیماه سال جاری خواهد بود، به همین دلیل تمایلی به تمدید مهلت ارسال آثار نداریم و علاقهمندان سعی داشته باشند آثار خود را در همین مدت مقرر به دبیرخانه ارسال کنند.
وی تصریح کرد: در این دوره مقالات و پایاننامهها به دلیل اهمیت آنها بررسی نمیشود، چرا که از سویی نیازمند جایزه جداگانهای است و از سوی دیگر در جشنوارهها و جوایز دیگر مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیرکل نسخههای خطی و نادر کتابخانه ملی با اشاره به بخش بینالمللی این آئین عنوان کرد: برای اولین بار در طول چهارده دوره گذشته، چهرهای که معرفی میشود، نجیب مایل هروی، چهره بینالمللی و خارج از مرزهای سیاسی است. این چهره زاده هرات و افغانستان بوده و 40 سال است در ایران زندگی میکند و به عنوان چهره برجسته در حوزه نسخ خطی معرفی خواهد شد و به همین منظور ویژهنامهای نیز منتشر میشود.
شکراللهی با اشاره به فعالیتهای شاخص این چهره برجسته بیان کرد: عمده فعالیتهای وی در سه محور است، یکی درباره تاریخ خط و خوشنویسی و کتابپردازی است و «کتابآرایی در تمدن اسلامی» را به رشته تحریر درآورده، همچنین «کتاب تاریخ نسخهپردازی و تصحیح انتقادی نسخ خطی» از آثار دیگر وی در این محور است که با ویرایش جدید از سوی کتابخانه مجلس منتشر شده.
وی تصریح کرد: محور دوم تاریخ ادبیات است که آثار ارزندهای مانند «عبدالرحمان جامی» را در این حوزه پدید آورده و سومین محور نیز مربوط به تفسیر «فصوصالحکم» در حوزه عرفان اسلامی است.