کد خبر: 3536361
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸

فعالیت «جنبش اسلامی» نیجریه غیرقانونی اعلام شد

گروه بین‌الملل: در ادامۀ سرکوب مسلمانان در نیجریه، ایالت کادونا در شمال غربی این کشور، جنبش اسلامی نیجریه را به رهبری شیخ ابراهیم زکزاکی، غیرقانونی اعلام کرد.

فعالیت «جنبش اسلامی» نیجریه غیرقانونی اعلام شد
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از تارنمای شبکه خبری پرس.‌تی.وی، دولت ایالتی کادونا روز جمعه، 16 مهر هشدار داد، افرادی که به عضویت در جنبش اسلامی نیجریه(IMN) محکوم شوند، ممکن است هفت سال زندانی، یا جریمه و یا با هر دو مورد، مواجه شوند.
دولت ایالتی کادونا همچنین مدعی شده‌ است که این گروه بعد از درگیری با نیروهای ارتش در دسامبر گذشته تاکنون، همچنان «آشکارا تجمعات غیرقانونی راه اندخته» و «بزرگراه‌های عمومی را مسدود» کرده است.
این دولت ایالتی افزود: «این اقدامات، در صورتی که بدون هرگونه کنترل ادامه یابد، صلح، آرامش و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز و حاکمیت درست دولت کادونا را در معرض خطر قرار می‌دهد.»
سربازان نیجریه، 12 دسامبر 2015 (21 آذر 1394) با یورش به یک حسینیه در شهر زاریا در کادونا، مسلمان را که در یک مراسم مذهبی حضور داشتند، به اتهام مسدود کردن کاروانِ حامل رئیس ستاد ارتش و تلاش برای ترور وی، هدف حمله قرار دادند.
نیروهای نیجریه همچنین یک روز بعد به خانۀ شیخ زکزاکی در شهر زاریا حمله و او را به شدت زخمی و دستگیر کردند.
در پی یورش ارتش نیجریه به محل اقامت شیخ زکزاکی، صدها تن از جمله سه فرزند وی کشته شدند.
بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر، این کشتار را محکوم کرده‌اند.
سازمان عفو بین‌الملل، اوایل اردیبهشت 1395 دولت نیجریه را به کشتار مسلمانان متهم و در گزارشی اعلام کرد ارتش این کشور در روزهای 12 و 14 دسامبر سال گذشتۀ میلادی (21 و 23 آذر) حدود 350 نفر از آنها را قتل‌عام کرد.
سهیلا زکزاکی، دختر شیخ ابراهیم، که مدت کوتاهی را همراه پدر در بازداشت سپری کرده بود، چهارم مرداد در مصاحبه با شبکۀ پرس‌تی‌وی گفت که پدرش در یورش نیروهای نیجریه یک چشم خود را از دست داده و ممکن است چشم دیگر خود را نیز بر اثر جراحات وارده در زمان دستگیری، از دست بدهد.
سازمان عفو بین‌الملل همچنین در ماه آوریل با انتشار یک سری اسناد و مدارک، از اقدامات خشونت‌آمیز ارتش نیجریه علیه مردم در حملات 2015، از جمله زنده‌سوزاندن افراد، به‌آتش‌کشیدن ساختمان‌ها و انداختن اجساد قربانیان در قبرهای جمعی پرده برداشت.
گفته می‌شود، زکزاکی به «توطئۀ جنایی و تحریک به آشوب‌های عمومی» متهم و محکوم شده است.
در ماه‌های اخیر، شهروندان نیجریه با برپایی تظاهرات در سراسر این کشور بر آزادی شیخ زکزاکی از زندان تاکید کرده‌اند.
captcha